Stap op tijdens de ‘opstepdag’ in Zwolle

Zwolle – Meer en meer Zwollenaren worden zich bewust van het feit dat gezondheid in relatie staat met regelmatig of meer bewegen. En meer bewegen bewerkstellig je door werkelijk ook een bewegingsvorm (of sport) te kiezen die je vaak en overal kan beoefenen, die laagdrempelig is en ook vooral leuk en betaalbaar is op de langere termijn. Daarom doet het Stepteam Zwolle mee met een eigen opsteplocatie tijdens de landelijke opstepdag zaterdag 28 maart. Zodat Zwollenaren kennis kunnen maken het steppen als sport of recreatie. Naast Zwolle doen er meer dan 43 opsteplocaties in heel Nederland mee.


De populariteit van de autoped stijgt. Even snel en ongecompliceerd van A naar B, lekker recreatief een stukje steppen, op een verantwoorde manier met de gezondheid bezig zijn of de step als recreatie- of wedstrijdsport… In vergelijking met fietsen bent u veel actiever aan het bewegen en verbruikt u meer calorieën. Steppen is niet zwaar belastend is voor uw spieren en gewrichten. Mede hierdoor is het een ideaal trainingsmiddel voor alle leeftijden en elk sportersniveau! Het in 2009 opgerichte stepteam Zwolle behuist leden van jonge leeftijd maar ook veel 50 en 60-plussers steppen elke week recreatief in en rond Zwolle. Steeds meer mensen sluiten aan. De autoped als recreatie en sport begint goed in te burgeren in de samenleving, en zowel in zomer- als wintermaanden zijn er stepactiviteiten.

Maak 28 maart 2009 kennis maken met dit hippe en gezonde vervoer. Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom op het Grote Kerkplein in het centrum van de stad Zwolle!

Op deze locatie kunt uiteraard gratis steppen en zich tevens laten voorlichten over de autoped als vervoer, recreatie en sport. Ook is er informatie over het stepteam Zwolle.
Het snelgroeiende Stepteam Zwolle gaat dit voorjaar ook eigen teamkleding aanschaffen. Er is nog plaats voor 3 sponsoren op deze kleding. Meer info zie www.stepteamzwolle.nl

Artikel delen: