Leger des Heils slaat nieuwe wegen in

Zwolle – Met de heropening van het korpsgebouw aan de Geert Grootestraat in Zwolle op zaterdag 4 april slaat de kerkelijke gemeente van het Leger des Heils nieuwe wegen in. Uitgangspunt is een kerkelijke gemeente zijn die dienstbaar in de samenleving staat. Dit moet onder andere gestalte krijgen door de verkoop van gedragen kleding, door koffieochtenden en maaltijdverstrekkingen en door het bieden van een sociaal-maatschappelijk steunpunt. Dit alles naast de al bestaande activiteiten.  

Het korpsgebouw heeft de afgelopen maanden een drastische verbouwing ondergaan. Meest ingrijpend is de aanpassing geweest van de bijzaal waar onder andere een nieuwe keuken is geplaatst. Verder is de verwarming vernieuwd, ligt er in het gehele gebouw nieuwe vloerbedekking en hangt er overal nieuwe raambekleding. Het sanitair is vernieuwd of aangepast en ook de schilder is actief geweest. In de voormalige kosterswoning komt een beurs voor gebruikte kleding genaamd De kleine Knip en in de kelders van het gebouw heeft scoutinggroep Renatum 57 een nieuw onderkomen gekregen.

De commandant van het Leger des Heils in Nederland zal, samen met wethouder H.J. Dannenberg namens het Zwolse gemeentebestuur, op zaterdag 4 april de oude vlag strijken en de nieuwe hijsen als symbolische openingshandeling. Dat zal gebeuren om 11.45 uur. Deze officiële ceremonie wordt vooraf gegaan door een feestelijke viering onder leiding van de voorgangers van de kerkelijke gemeente in Zwolle, de lt.-kolonels Jaap en Wijna Kanis. Deze viering begint om 11.00 uur.

Na het hijsen van de vlag is er gelegenheid om het gebouw te bezichtigen. Tijdens dit open huis zijn in de diverse ruimten mensen van het Leger des Heils aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Leger des Heils slaat nieuwe wegen in”

  1. Leger des Heils en Rothschild
    Ik las ergens op Internet dat het Leger des Heils deel uitmaakt van het Rohtschild bankimperium en dat hun logo het rode schild is overgenomen van de Rothschild waarvan de stichter Mayer Amschel Rothschild dit schiuld boven zijn kantoorpand had hangen.
    En dat zijn zoon Nathan goede relaties had met william Booth oprichter van het Leger des Heils en hem ondersteunden.
    Het Rothschildimperium beheert zowat alle valuta”s van de wereld via hun invloed en zij fiancieerde de oprichting van de staat Belgie nadat via hun geldstromen naar Hertog Wellington en zijn legers Napoleon Bonaparte was verslagen in de slag bij Waterloo 1814 en installeerde Willem I als souverein Vorst der Nederlanden.
    Maar ons land is nooit een monarchie geweest,altijd een republiek.

Reacties zijn gesloten.