Mountainbikeparcours Zwolle officieel geopend

Zwolle – Het is zover: Zwolle heeft een eigen officieel mountainbikeparcours binnen haar gemeentegrenzen. In het Westerveldse Bos is op initiatief van Toerclub Swolland, met steun van de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle een korte, maar zeer aantrekkelijke, technische route aangelegd.

Op 4 april a.s. wordt de route officieel geopend. Om 11.00 uur zullen de heer Cnossen, wethouder van sport van de gemeente Zwolle en de heer Ranter, lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel de openingshandeling verrichten. Daarna rijden de ATB-jeugdleden van Toerclub Swolland het eerste rondje: de route wordt hun thuisparcours.

Na de opening organiseert Toerclub Swolland om 11.30 uur een open ATB-clinic voor jeugd en volwassenen. Aanmelden vooraf is niet nodig. Sportservice Zwolle stelt een beperkt aantal leen-ATB’s beschikbaar (legitimatie verplicht); deelname met een eigen mountainbike is ook mogelijk.

De opening en het parcours en de clinics worden gehouden bij de parkeerplaats van het Westerveldse Bos aan het einde van de Kolksteeg in Langenholte.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Zit er geen geld van defensie bij? Want in het gebouw van voormalig C.S.V. zit tegenwoordig een opleidingstak van de landmacht ofzo, want er lopen grote groepen militairen rond in de buurt of ze zitten in de bossen en ze rijden er rond met zo’n 20 mountainbikes. Je schrikt je dood als je er met je hond en kinderen rond loopt. (Natuurlijk is niemand op de hoogte gesteld in de buurt van dit sportpark)


  ⚠️ Meld

 2. Jammer dat ze dit niet een cross-country parcours noemen. Want lang niet alle mountainbike technieken zijn hier goed op uit te voeren. Sterker nog, maar één van die technieken. Voor de rest moet er toch echt nog steeds uitgeweken worden naar de leemcule, groningen en de achterhoek.


  ⚠️ Meld

 3. De wedstrijd rijder kan hier prima trainen,en met dit parcour kan ook de recreant goed uit de voeten en dat allemaal in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 4. Toerclub Swolland heeft zich hier sterk voor gemaakt,en binnen deze wielervereniging worden de door jou genoemde diciplines niet uitgeoefend.En voor echte downhill moet je minstens in Limburg zijn, lijkt me.Freestyle kan je toch overal doen?


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben zelfs geen recreant meer,geen tijd meer voor.Maar heb bijna 10 jaar onder licentie gereden in div klassen,en ook die ene echte wedstrijd op het westerveld heb ik gereden.Mooi stukje hoor,of je er nu fietst of wandeld.  ⚠️ Meld

 6. MTB-parcours Westerveld
  In ieder geval heeft Swolland nu voor de afdeling Jeugd-ATB een eigen thuisbasis, waar goed getraind kan worden. Natuurlijk wisselen we dit af met tochten door het bos bij Hattem of VLD’s. En op Westerveld worden nu tenminste de wandelaars van de fietsers en ruiters gescheiden – als iedereen zich tenminste aan de regels houd ;-0. Vrijheid, blijheid en een beetje tolerantie ‘make the world a better place’. :-*


  ⚠️ Meld

 7. goed en technisch
  Ik vind het als ex-wedstrijdrijder een leuk, technisch parcours. Ideaal voor training van verschillende rij-technieken. Lekker dichtbij. Wel een beetje kort, maar dan fiets je de ronde toch nog een keer. 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.