Omroep Zwolle valt nu toch om

Zwolle – Lokale Omroep Zwolle heeft faillissement aangevraagd. Dat heeft het bestuur onder leiding van Rob Hulsebos de zwaar teleurgestelde medewerkers van de omroep woensdagavond bij een vergadering laten weten. Vorige week was er enkel nog sprake van uitstel van betaling; het bestuur is echter tot de conclusie gekomen dat een faillissement onafwendbaar is. Het bestuur ziet een klein kansje op een doorstart.

Vrijwilligers die zich daar nog voor in willen zetten kunnen zich tot zes uur vanavond melden bij het bestuur. Grote vraag bij betrokkenen: waar ging het nou mis met de centen? Het bestuur legde woensdagavond bij monde van penningmeester Wouter de Vries een verklaring af over de gang van zaken van afgelopen jaar. Daaruit blijkt dat het bestuur het faillissement wijt aan tal van oorzaken, maar het steekt de hand niet in eigen boezem.

De kwaliteit van de televisie-uitzendingen was volgens het bestuur onder de maat. Ook zou het vorige bestuur de omroep hebben achtergelaten met een tekort van 50.000 euro, oude apparatuur en een slecht functionerende redactie en commercie. Jan Kistemaker, de man die een jaar geleden aftrad als voorzitter en werd opgevolgd door Rob Hulsebos, bestrijdt dat laatste met klem: “Toen ik op 1 maart 2008 mijn functie van voorzitter na bijna vijf jaar neerlegde waren de financiële zaakjes prima op orde. Er lag enkel een lening van 20.000 euro en een overbrugginskrediet van 15.000 euro van Landstede. We haalden jaarlijks drie ton binnen aan reclame-inkomsten. Er werd veel geld binnengehaald. Er lag een contract met Landstede, klaar voor ondertekening. Zij zouden voor jaren ruimte en nieuwe apparatuur beschikbaar stellen. Het verhaal dat er nooit is geïnvesteerd in de omroep is echt onzin. Toen Rob Hulsebos de zaak eind maart 2008 overnam kon het bestuur in totaal beschikken over 68.000 euro.”

Bron: Stentor Zwolle, Casper van Oirschot

Artikel delen:
Reacties 33
 1. omroep zwolle
  Weer een fraai stukje jatwerk van de Stentor, mensen. Zelfs de kop is exact gelijk.
  ——————–

  Waarvoor de bron ook keurig wordt vermeld!


  ⚠️ Meld

 2. Het plaatsen van een bron betekent niet dat het mag. Citeer een alinea en verwijs dan door naar De Stentor, zo hoort dat, dat is ‘keurig.’


  ⚠️ Meld

 3. Inderdaad, Jonathan. Copy-paste en dan de bron erbij zetten is magere journalistiek. Ach: zonder De Stentor zou Weblog Zwolle sowieso weinig voorstellen.  ⚠️ Meld

 4. Nou ja, daar gaat het me niet om. Ik gun weblogzwolle hun succes. Het gaat me om de gedachtegang. Als je er maar een bron bijzet, dan mag je alles zomaar overnemen. Iedereen snapt toch dat het zo niet werkt. Die jongen van De Stentor heeft rond lopen bellen en alles opgeschreven. Als je dat zomaar kopieert ‘steel’ je die arbeid.

  Weblogzwolle zou eens na moeten gaan denken over hun positie. De regels aan hun laars blijven lappen, óf nu ze steeds groter en succesvoller worden (tenminste, dat las ik hier laatst) toch maar juridisch en vooral moreel juist handelen.

  ———————————————————
  Aangezien WeblogZwolle bijna niets copieerd van de Stentor, maar zelf de informatie opzoekt, is dat niet een punt waar we over na hoeven denken. In dit specifieke geval hebben we het bericht met Bronvermelding geplaatst, maar normaal verschijnt er niets van de Stentor op WeblogZwolle.


  ⚠️ Meld

 5. Ik lees net dat a.s. dinsdag de linkerweghelft van de A13 en A4 wordt afgesloten om de afghanistan-top snel van Schiphol en rotterdam airport naar Den Haag te krijgen. Moet dat nou??? :'(


  ⚠️ Meld

 6. Volkomen met Jonathan eens, makkelijker kan het niet. En maar kijken bij andere site’s of er nog nieuws is. Nieuws uit Zwolle snel bij u thuis.


  ⚠️ Meld

 7. Er staat op rtv oost dat het bestuur van FCZWOLLE is opgestapt.
  Dus weblog Zwolle aan de slag voor het nieuws en maak vele supporters blij. ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 8. Toen ik een interview deed namens Omroep Zwolle, stond M.V. van De Stentor driftig mee te schrijven. Dat schijnt normaal te zijn in die wereld. Op internet helemaal. In dit geval, zie ik niet waarom dit onvolprezen weblog het wiel opnieuw zou moeten uitvinden.


  ⚠️ Meld

 9. Voetbalprimeur meldt het zo:

  ⤽Het bestuur van eerstedivisionist FC Zwolle is vrijdag opgestapt. De commissie van goede diensten neemt de taken van het bestuur voorlopig waar, meldt RTV Oost.

  Het adviserende orgaan van de club vindt dat het bestuur ??ernstig te kort geschoten?? is in de zaak rondom voormalig hoofdtrainer Jan Everse. Hij werd eerder deze maand op non-actief gesteld.

  De commissie zal ook de arbitragezaak, die Everse aangespannen heeft na zijn ontslag, afhandelen. De kans dat de oefenmeester terugkeert in het Oosterenk-stadion lijkt door het aftreden van het bestuur weer aanwezig.

  Het bestuur zal nog wel de lopende zaken afhandelen. Pas aan het einde van het seizoen hebben de leidinggevenden helemaal geen invloed meer op de club uit de Hanzestad.⤝  ⚠️ Meld

 10. @ anti-bestuur; Ik twijfel ook niet aan de betrokkenheid, Erben is ook een supporter. Maar had het logisch gevonden als er een inside ex-prof van PEC/FC in had gezeten. Iemand die over voetbal en de beleving op het hoogste niveau mee kan praten. Jaap Stam, Konterman, Gerard v. Moorst, Benny Hendriks, Piet Schrijvers, noem maar op? Dit zal best een groede club zijn, lees geen commentaar namelijk, maar zijn het op Erben na niet allemaal ondernemers?


  ⚠️ Meld

 11. @ Dick

  Ik heb in de wandelgangen opgevangen dat er sprake is dat Jaap Stam in het volgende bestuur zou gaan plaatsnemen.


  ⚠️ Meld

 12. Zou niet verkeerd zijn! Het nadeel van een spontane opsomming is dat je snel wat vergeet. Bij dat rijtje van net kunnen net zo makkelijk personen als René IJzerman en Klaas Drost worden gevoegd.

  Dacht dat Jaap in de spelersbegeleiding ging. Nou ja, dit is beter.


  ⚠️ Meld

 13. Kan het niet laten: Mag ik de onbekende kritikasters erop wijzen dat Weblog Zwolle als eerste het bericht over het naderend faillissement publiceerde. Zoals gezegd lees ik hier verder nooit berichten van de stentor. Dat is aantoonbaar. Concludeer dan ook dat er veel jaloezie is. Weblog Zwolle is supersnel, biedt actieve discussie en is zelfs gezellig te noemen. Kan geen ander medium in Zwolle tegenop!!


  ⚠️ Meld

 14. okay jaap, verder lees ik nooit iets van je, jij of je familie bent toch niet direkt betrokken bij weblog ? vanwaar deze vurige liefdesverklaring ?


  ⚠️ Meld

 15. @joop, als echte kritikaster had ik op jou gerekend. Ik reageer hier regelmatig op sommige onderdelen en lees alles met veel plezier. Hoef niet overal op te reageren toch zeker. Maar een pluim voor Weblog Zwolle is hier wel op zijn plaats. Ze waren echt de eerste op dit vlak, zie https://www.weblogzwolle.nl/content/view/10957/55/
  Hoop dat de radiotak een doorstart kan realiseren. Back to basics!


  ⚠️ Meld

 16. [Off Topic]In deze tijden van journalistiek barre – lees arme – tijden lijkt me niets mis met een beetje geven en nemen. Weblog leent eens wat en de Stentor andersom, weinig mis mee toch? Over magere journalistiek beginnen op een website die wordt gerund door vrijwilligers vind ik weer wat magertjes. Magoed…[/Off Topic]


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.