Commissie van goede diensten FC Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond voor aanvang van de wedstrijd FC Zwolle – FC Den Bosch heeft de commissie van goede diensten in twee afzonderlijke bijeenkomsten voor de afvaardigingen van een aantal van de FC Zwolle supportersgroepen en voor de sponsoren en pers een informatieve bijeenkomst gehouden.

In deze bijeenkomsten heeft de commissie haar rol en positie inzake de doorontwikkeling van FC Zwolle willen verduidelijken. Bij de supportersgroepen was het Arjan Jansen, die als woordvoerder van de commissie, de informatie gaf en de vragen beantwoordde. Bij de sponsoren Henri Beekman die de tussenrapportage en het vervolg op zich nam.


Henri Beekman, voorzitter commisie van goede diensten

Voor deze tussenrapportage zie “Lees verder”

Tussenrapportage en het vervolg

De commissie heeft een aantal opdrachten aanvaard. In dit alles loopt als rode draad het zorgvuldig omgaan met de belangen van alle zogenaamde stakeholders, in het bijzonder die van supporters en sponsoren. De commissie heeft afgelopen twee weken een aantal gesprekken gevoerd, o.a. met de supporters, het bestuur, de organisatie en de spelersraad. Uit deze gesprekken is duidelijk naar voren gekomen dat alle partijen: rust willen in de organisatie; rust willen op bestuurlijk niveau; weer trots willen zijn op FC Zwolle. De afgelopen week heeft de commissie intensief overleg gevoerd met het bestuur en de raad van toezicht. Het volgende is afgesproken:

Stap 1:

 1. Vanaf heden heeft het bestuur de leden van de commissie van goede diensten gemandateerd tot medebesluitvorming. Met andere woorden: bestuur en commissie werken in een overgangsfase van enkele weken op basis van een vastgestelde stemverhouding met elkaar samen. Dit is van groot belang om de lopende zaken te kunnen beoordelen en behartigen.
 2. De commissie blijft haar toebedeelde opdrachten uitwerken en opereert onafhankelijk van het bestuur.
 3. In de zaak Everse heeft het bestuur de commissie volledig mandaat gegeven, zodat de gevolgen voor de club in beeld kunnen worden gebracht en afgewikkeld.
 4. De commissie zal de komende weken open en transparant naar de stakeholders communiceren.

Na de laatste wedstrijd van dit lopende seizoen treden de huidige bestuursleden af en treedt een door de commissie te vormen bestuur ad interim aan.

Stap 2:

Het bestuur ad interim heeft tot taak:

 1. Een nieuwe structuur verder te ontwikkelen inzake besturen, toezicht houden en verantwoording afleggen.
 2. Het vastleggen van de toekomstvisie van FC Zwolle op maatschappelijk en sportief gebied.
 3. Het werven van nieuwe bestuursleden die passen binnen de nieuwe structuur en visie van de club.

Het streven in stap 1 en 2 voor de start van de competitie 2009/2010 af te ronden met de vorming van een nieuw bestuur.
Het spreekt voor zich dat gedurende het doorlopen van deze stappen nauw wordt samengewerkt met de directie en het management van de club om zorg te dragen voor continuiteit op facilitair, financieel, commercieel en technisch gebied.
In het vertrouwen u allen hiermee voldoende openheid van zaken te hebben gegeven en duidelijkheid te hebben gecreëerd over onze aanpak voor de korte termijn, wens ik u mede namens de overige leden van de commissie een succesvol optreden toe van ozne FC Zwolle tegen FC Den Bosch.

Forza FC Zwolle

Henry Beekman
Voorzitter commissie van goede diensten.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Nou ik ben benieuwd wie de club straks als nieuw bestuur wil voorzitten met zulke kritische en opstandige supporters die als je het niet goed doet stenen door je ruiten gooien.


  ⚠️ Meld

 2. Een zoethoudertje om de sfeer van de avond en de nabije toekomst een beetje in toom te houden. Dit is ze niet gelukt want wat ze zeggen slaat nergens op. In principe heeft van Vliet nu nog meer Marionetten. Het bestuur had onvoorwaardelijk moeten opstappen en wel per direkt.  ⚠️ Meld

 3. Het verhaal van de CVGD was goed maar werd door hun eigen tekst onderuit gehaald.
  Als je eerste aangeeft dat de CVGD alles bepaald en daarna zegt dat bij beslissingen er een stemverhouding is tussen de CVGD en het bestuur die men niet bekend wil maken dan haal je het kleine beetje vertrouwen dat nog over is bij de supporters volledig weg.

  En over de arbitrage had men al lang een standpunt moeten vormen, heel Nederland heeft die aanfluiting dinsdag kunnen zien.
  Ze hadden geen case, hebben geen case maar willen alleen Jan Everse weg krijgen als laatste doelstelling, zonder na te denken over de consequenties voor de club, Jan Everse, supporters en sponsoren.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.