Ongeregeldheden na FC Zwolle – FC Den Bosch

Zwolle – Op vrijdagavond 27 maart ontstonden er na de wedstrijd van FC Zwolle tegen FC Den Bosch ongeregeldheden. Een groep Zwolle-aanhangers van ongeveer 50 a 100 personen groot scandeerde leuzen en begon op de Ceintuurbaan op een gegeven moment te gooien met stenen.

De Mobiele Eenheid voerde met ondersteuning van een aantal hondengeleiders van de politie IJsselland hierop een aantal charges uit en wist vervolgens de groep uit elkaar te drijven. Een aantal auto’s raakte bij het gooien van de stenen beschadigd. Uit de groep werden twee personen door de politie aangehouden.

Artikel delen:
Reacties 165
 1. @nina .

  Verdiep je eerst eens in de problematiek van FCZWOLLE ,eer je ze betiteld voor als zijnde radraaiers.Het zijn wel de supporters die op een vlekkenloze manier een stille tocht met 500 deelnemers hebben georganiseert en waar geen enkele schermutseling heeft plaats gevonden.Waar zelfs de politie bewondering voor had. Dezelfde supporters hebben een petitie met ruim 4000 handtekeningen overhandigt.Dit is geen incident wat zomaar uit de lucht komt vallen,wat gisteren is gebeurd is in het geheel te wijten aan de minachtende houding van het bestuur van FCZWOLLE naar hun achterban toe,en dat is al jaren zo.Deze supporters willen alleen maar het beste met hun club en stellen de wanprestraties aan de kaak van dit bestuur l(ees eens over de arbitrage zaak in Zeist afgelopen dinsdag).Voetbal is een volksport die bol staat van emoties en waar supporters hun ziel en zaligheid aan geven.Ook dit zijn gewone normale mensen ,die gehoord willen worden en niet genegeerd.Dat hun frustraties zo hoog opliepen begrijp ik,hoewel ik het jammer vindt dat dit bestuur het zo ver heeft laten komen.


  ⚠️ Meld

 2. Zag de politie, gister in de persoon van 1 van de 10 voetbalwouten, weer uitvoerig staan filmen om supporters in beeld te krijgen, maar ik vraag me af of de mensen van de politie ook verantwoording moeten uitleggen over hun absurde gedrag omtrent meisjes…
  Heb gisteravond twee keer een meisje een klap zien krijgen van een opgefokte ME-er waar je u tegen zegt. De eerste betrof een Bossche supporter die even terug haar auto werd ingemept, de tweede een meisje die haar fiets wilde pakken bij het openluchtbad.
  Echt te triest voor woorden…


  ⚠️ Meld

 3. @ witkopper.

  En wat denk je van een van de iniatief nemers en collumnist die in elkaar gebeukt is en later naar het ziekenhuis kon gaan?  ⚠️ Meld

 4. Van vlut heeft vast gezegd tegen de ME “vrouwen en kinderen eerst”
  Dit ging echt nergens over.
  Zelfs buurtbewoners die bang waren voor hun auto en ff buiten gingen kijken werden naar binnen geslagen.
  En dat waren echt geen jonge mensen.
  Maar ja die lui pakken toch alleen volk wat niks terug doet.
  Trouwens echte helden hoor.
  Meisjes vol in de rug slaan die hun fiets willen pakken.
  En wie zijn er straks de boosdoener?
  Juist de supporters.
  Nou als je je verlaagd tot het slaan van ouderen en meisjes dan moet je je kapot schamen.
  En daar nog trots op zijn ook?
  bah, dit zijn gewoon duitser praktijken.!!
  Die lui hadden ook 1 “leider” die vond dat zijn ideeën de juiste waren.

  p.s Elrey STERKTE!!!!  ⚠️ Meld

 5. Er is in dit verhaal maar één ding belangrijk en dat is de club FC Zwolle. Dat het bestuur slecht gehandeld heeft in de ontslagkwestie met Everse is duidelijk. Maar om dan de trainer Everse in één keer heilig te verklaren, zoals nu door een deel van de supporters gebeurt gaat mij te ver. Trainers zijn altijd passanten. Een verstandig nieuw bestuur moet er voor zorgen, dat de club FC Zwolle weer vooruit kan. Dat doel zou door iedereen gesteund moeten worden.


  ⚠️ Meld

 6. Ach ja, het ligt aan de alles en iedereen, behalve aan de supporters….
  Die kunnen er niets aan doen dat ze per ongeluk op de ceintuurbaan staan met een steen in de hand en dan struikelen ze vast en zeker en valt per ongeluk een steen tegen auto…
  En de politie moet niet zo zeuren, die zien toch ook dat het niet expres gaat?!?

  Ik heb veel respect gehad voor de tocht en ook voor de acties in het stadion, maar met deze actie’s merk ik toch dat ik weer denk: “Wat een losers, alle good will in één keer weer verdwenen”.

  We kunnen alles wel met geweld gaan oplossen, maar of de FC daar nu echt beter van wordt?!?


  ⚠️ Meld

 7. Beetje vreemd om tussen vechtende massa een fiets op te halen?
  beetje volle verstand wacht je even dat alles een beetje gesust is?

  Dus bij wie ligt nu de verantwoording dat de dames toevallig zijn geslagen? MERS kijken niet zo nauw wie of wat er voor zich staan.. ze hebben een taak.. en daar houden ze zich aan..  ⚠️ Meld

 8. Dit was overigens niet alleen tegen het bestuur, het was ook een confro met DB supporters die daar helemaal niet hadden moet rijden!


  ⚠️ Meld

 9. @ Nina, even uw oogkleppen afdoen voor een breder blik.
  Ook wij staken de centuurbaan over. Hier hebben veel supporters hun auto of fiets staan. wij wilden achter de ME langs, zodat wij aan de rustige kant de centuurbaan konden oversteken. Alle 3 lopen we tegen de 60 jaar, stralen geen agressie uit dus dat moest kunnen, dachten wij. Maar een 10 meter voor de ingang werden we op een niet mis te stane wijze, gesomeerd om terug te gaan en een eindje terug de centuurbaan overte steken. Normaal praten kon die dienst doende peletonscommadant niet. Dus eindje terug, straat oversteken, en richting de parkeerplaats. word er een charche uitgevoerd waarbij ik zag dat dat meisje bij de fiets in elkaar werd gemept. terwijl volgens mij, meer bij de ingang van het zwembad het meest rumoerig was.
  Volgens mij waren wij echt niet de enigste, OOK SUPORTERS, die dit hebben meegemaakt.
  En Ja, als een ieder maar zoet gehouden wordt met een verhaaltje voor aanvang van de wedstrijd, waaraan op verschillende wijze uitleg wordt gegeven, (bij de sponsoren en de supporters), dan is het m.i. vragen om moeilijkheden.
  Bestuur en commissie, wees transparant en eerlijk.  ⚠️ Meld

 10. Hoe haal je het in je hoofd om geweld op welke manier dan ook goed te keuren. Dat stelletje randdebielen dat gisteren weer vechtend over de Ceintuurbaan liep moet net als het bestuur maar opstappen bij FCZwolle. Met andere woorden, stadionverbod!
  Het kan niet zo zijn dat een groepje supporters zich kan veroorloven om met geweld zijn onvrede te uiten. Dan ben je namelijk niet goed snik, heb je een gaatje in je hoofd en dien je keihard gestraft te worden.
  Kijk, dat het bestuur is opgestapt (of gaat opstappen) is een goede zaak. De situatie was onhoudbaar.
  Maar nu moeten de supporters kappen met de ongein. Het bestuur is weg en er zal verandering komen. Alleen niet binnen de gewenste 5 minuten.


  ⚠️ Meld

 11. Er zou gisteren verzameld worden voor het stadion en dmv (verbale) teksten laten blijken at we niet achterlijk zijn, we willen niet met een kluitje het riet ingestuurd worden. Wat wij willen is heel simpel:

  BESTUUR PER DIRECT WEG.
  dus helemaal weg en geen gelijke stemverhouding.

  Dat er tijdens deze demonstratie aggressieve db supporters op de ceintuurbaan staan was natuurlijk een blunder van de lokale politie, of misschien wel de bedoeling van onze politie. Dit gaf namelijk de aanleiding voor meerdere charges. Hierbij werden onschuldige supporters neergeknuppeld!

  Het is zeer treurig dat een OVERHEIDSINSTANTIE mensen in elkaar slaat, nog treuriger is het als deze mensen al op de grond liggen en zij gewoon blijven doorslaan.

  Ronduit schandalig is de reactie van de (filmende) voorzitterbegeleider. Hieruit blijkt wel dat de ZWOLSE POLITIE de zijde van het bestuur kiest. Toch vriendjespolitiek, heeft de politie bepaalde voordelen bij dit bestuur?  ⚠️ Meld

 12. @Tim V.
  Zeg het de volgende keer tegen deze mensen in het stadion en niet zo op internet lullen.
  Hoe wil je dan trouwens iets bereiken, spandoeken showen?
  Daar worden ze niet warm of koud van hoor. Dan maar op de harde manier


  ⚠️ Meld

 13. De supporters van FC Zwolle hebben zich de afgelopen weken rustig gehouden en hun uiterste best gedaan om het falende bestuur tot aftreden te dwingen met vriendelijke acties. Na 3,5 week vriendelijke acties (op enkele incidenten van individuen na) komen we geen steek verder. We hebben in al die tijd nog helemaal niet van ons bestuur gehoord, we worden compleet genegeerd. Na alle goed bedoelde acties zagen supporters gisteren geen uitweg meer, het bestuur dreigt de club mee de afgrond in te trekken omdat zij zo graag hun persoonlijke vete tegen Jan Everse willen uitvechten waarbij financiële gevolgen natuurlijk niet voor henzelf, maar voor de club zijn. Supporters kunnen niet langer lijdzaam toekijken, het was bedoeld als een stil protest voor de hoofdingang. Maar van ME’ers kan je natuurlijk niet verwachten dat ze niet genieten van zo’n buitenkansje. Net als brandweermannen die (in stilte) enorm genieten van een goede brand, genieten ME’ers ervan als ze flinke charges kunnen uitvoeren. Nadat de rust terugkeerde en de hondengeleiders terugliepen richting de hoofdingang, schepten ze tegen elkaar op over de klappen die ze hadden uitgedeeld. Op slechts 10 meter stonden een hoop (rustige) Zwolle supporter te kijken en moesten deze misselijkmakende praatjes van de ME’ers aanhoren.

  Ik begrijp heel goed dat dit voor buitenstaanders niet te begrijpen is. In iedere andere situatie zou ik dit ook enorm afkeuren. Maar de aanhang van mijn club is de afgelopen weken tot wanhoop gedreven, dit zag iedereen aankomen. De club, gemeente, politie en alle andere betrokkenen zijn deze week uitvoerig geïnformeerd door bezorgde supporters problemen voorzagen. Het bestuur heeft er bewust voor gekozen om het zover te laten komen. Niemand wil het zichzelf achteraf kwalijk kunnen nemen dat de club naar de klote is geholpen, maar ze niet ingegrepen hebben.


  ⚠️ Meld

 14. Nee, de Politie kiest helemaal niet de zijde van het bestuur. Ze hebben ervaring met hoe supportes hun onvrede uiten. Dat is heel wat anders.
  Dat ge-eikel duurt nu al zo lang dat de politie en overheid op scherp staan. Eén vreedzame optocht maakt nog geen voorbeeldige supporters, zo blijkt al wel weer.
  Het is allemaal zooooo ontzettend zielig!


  ⚠️ Meld

 15. @ZZ
  Als ik in het stadion ga roepen wat ik vind van de supporters, dan word ik dood geknuppeld!
  Dus ben ik bang? JA ECHT WEL!
  En ben ik dan een mietje? Misschien wel, maar het geeft wel aan dat een kleine groep supporters ontoerekeningsvatbaar is.


  ⚠️ Meld

 16. @ peter, het is natuurlijk volstrekt normaal dat de politie eerst een regen aan stenen over zich heen krijgt.
  De “supporters ” beginnen zelf met verkeersborden te vernielen en auto’s te bekogelen.
  En dan loop jij te zeuren over “misselijkmakende” verhalen van ME’ers???
  Wees blij dat ze die kneusen de wijk in hebben gemept.


  ⚠️ Meld

 17. Die gasten van de ME zijn gewoon klein mannetjes die niets maar dan ook totaal niets te vertellen hebben en zo kunnen ze hun emoties kwijt!! gewoon een grote beken geven en onschuldige mensen slaan. Zonder zo’n stok kunnen ze ook niets!


  ⚠️ Meld

 18. Ze hadden het stadion ook niet meer aan de ceintuurbaan moeten houden maar naar de hessenpoort moeten doen staionnetje erbij .Dan kunnen ze naafloop van de wedstrijd de tegenpartij gelijk naar het staionnetje begeleiden en afvoeren en geen mens heeft er last van.


  ⚠️ Meld

 19. Erik er werd pas gegooid nadat die kk ME’ers zo wreed over de scheef gingen we stonden alleen leuzen te schreeuwen, maar snap nog steeds niet waarom de politie de denbosch supporters op dat moment langs laat rijden terwijl er 100man staat, teken van onkunde of was het de bedoeling?! ik weet niet wie het nog meer gehoord heeft! maar de commadant die de opdrachten van de ME omroepte zei dit : “WE GAAN NIET OP ONS EIGEN HOUTJE CHARGE VOEREN” dit was nadat zo over de scheef waren gegaan door ook meiden en ouderen te slaan!! dat gesloop gebeurde allemaal later!


  ⚠️ Meld

 20. Gister het dieptepunt meegemaakt in al die jaren fc zwolle, ik ben er nu echt klaar mee…..

  Wat zal van vliet lachen in zijn vuistje, Roy sterkte jongen, hoop dat je gauw weer opknapt!


  ⚠️ Meld

 21. Supporters hebben de afgelopen weken met de Commissie, met de gemeente en met alle andere betrokkenen (behalve het bestuur natuurlijk) gesproken. Er zijn goedwillende acties georganiseerd, maar dit bestuur wil niet wijken. Zij willen ten koste van onze club hun vete met Jan Everse uitvechten. Supporters hebben er alles aan gedaan om het bestuur via de inhoudelijk en ludieke weg op andere gedachten te brengen. Maar als je supporters die hun club kapot gemaakt zien worden, tot wanhoop drijft, dan kunnen dit soort uitbarstingen niet uitblijven.

  Ik wil helemaal niet goedpraten wat er gisteren is gebeurd, het ging er heftig aan toe. Maar om de supporters nu alle schuld te geven is niet correct. Als je mensen stelselmatig blijft negeren en probeert zoet te houden door het verspreiden van tegenstrijdige berichten ben je willens en wetens bezig om een hele grote groep gefrustreerde betrokkenen op te jutten. De bestuurders volgen de weg van psychologische terreur, welke van buitenstaanders altijd op meer sympathie kan rekenen dan fysiek geweld, maar m.i. geen haar beter is. Verschil is wel dat zij nu kunnen wijzen naar die ‘asocialen’ die de Ceintuurbaan onveilig maakten. Iedereen was gisteren gefrustreerd en emotioneel na afloop, we zijn namelijk weer voor de gek gehouden. Voor de wedstrijd blij gemaakt met een dooie mus, het bestuur dat per direct aftrad bleef toch zitten. De ene persoon uit zich anders dan de andere, ik heb mezelf nergens schuldig aan gemaakt, maar ik begrijp de woede van mijn medesupporters.

  Iedereen die deze sympathie niet begrijpt, daar heb ik geen problemen mee. Dat begrijp ik ook, het is natuurlijk ook niet te begrijpen en goed te praten als je het gevoel niet kent, dat je machteloos staat terwijl een paar witte boorden criminelen je club om zeep proberen te helpen. Als het om de toekomst van mijn geliefde club FC Zwolle gaat, ben ik bereid om wat concessies te doen aan mijn normen en waarden, daarin wijk ik denk ik niets af van een ieder die aangetast wordt in iets waar hij/zij van houdt.

  Ik hoop dat de rust zo snel mogelijk weer terug keert in Zwolle, daar is één hele eenvoudige oplossing voor.


  ⚠️ Meld

 22. @tim
  op een dag kom je er nog wel eens achter dat de politie niet altijd de juiste weg bewandeld, niet altijd de juiste keuze maakt.

  Maar wat er gisteren is gebeurd is gewoon pure mishandeling. En daar hoor ik je niet over.
  Er staan vier mensen te praten met elkaar. (Het was rustig op straat) en vervolgens komt er een charge van de ME op deze VIER mensen, drie kunnen er wegkomen en de vierde wordt de vernieling ingemept. TERWIJL HIJ OP DE GROND LAG!!!
  Dat is poging tot doodslag!
  Dat is proberen om de supporters die deze strijd (dmv het woord)voeren het zwijgen op te leggen.
  Dat is onacceptabel.  ⚠️ Meld

 23. @tim
  heb je ook een verklaring wat db op de ceintuurbaan deed?

  Er was een wilde charge van de ME waarbij alles en iedereen klappen kreeg. Nadeze actie werd er pas met stenen gegooid uit frustratie van het harde optreden van de ME!

  Nee, tim daar heb je ook geen mening over. Blijf maar lekker achter je pc afgeven op de supporters. Droom maar fijn over het moment dat je zelf eens in een stadion naar binnen mag. Dat jij je verbonden voelt met de club, trots bent op prestaties, in rouw bij verlies. Doe dat maar een paar jaar. Dan weet je pas wat wij NU voelen, en al tien jaar voelen.
  Onze club gaat tenonder en de zwolse politie speelt hierbij een twijfelachtige rol!  ⚠️ Meld

 24. He is tijd dat de politiek ingrijpt en de regie in handen neemt. Daar zijn hele slimme oplossingen voor te vinden. En dan bedoel ik niet dat ze moeten infiltreren binnen het bestuur van de club, maar zorgen dat de boel ordelijk verloopt.

  Ik weet dat de burgemeester zich aan de hele situatie mateloos irriteerd. Hij leest hier waarschijnlijk ook mee….Ik zou zeggen: DOE IETS! Roep heel het zooitje bij elkaar en geef de grens aan. Middelen te over.


  ⚠️ Meld

 25. @ alle Ceintuurbaar sufferts!

  Boehoe, het stomme bestuur wil niet opstappen als wij dat netjes via een “stille” tocht vragen! Als onze stille tocht niet geholpen heeft, mogen wij doen en laten wat wij willen… Eigen schuld :p

  Het bestuur is niet lief, de politie is voor het bestuur en de ME doet allemaal dingen wat niet mag! >:(

  Zielepoten, het hele jaar door gedragen jullie je als achterlijke gladiolen.. De meesten van jullie zijn allemaal meisjes! Aangezien niemand van jullie weet wat buitenspel staan is!!!

  Jawel buitenspel staan is: Het bestuur doet niet wat wij willen, dus staan wij buitenspel..  ⚠️ Meld

 26. @ Tim, Hierin heb jij gelijk, communicatie. Maar dan wel op een open en transparante wijze. Niet met twee monden praten. En zeker geen achter de ellebogen tactiek. Maar ik ben bang dat eerlijke communicatie ver te zoeken is, zolang er eigen belangen verdedigd moeten worden.


  ⚠️ Meld

 27. @ ome Willem, hartelijk voor de klasieficatie, Alle suporters die van de zuid tribune afkwamen, moesten ook de centuurbaan oversteken en daarna weer terug om naar het supporters home of naar hun vervoermiddel, geparkeerd aan de noord of zuidzijde van het stadion te gaan. Anderzijds de supporters van Noord en de oostzijde hadden hun vervoermiddel aan de andere zijde van de centuurbaan staan.
  Als bijna 60er denk ik niet dat ik sta te jouwen naar de me. Maar was dus, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats?
  Ook als ik de officiele mededelingen lees, (goed lees) bekruipt mij het gevoel dat er iets niet in de haak is.
  Ik zou zeggen, stop even met het nuttigen van de hete bitterballen, stukjes kaas en worst, en lees een keer met aandacht.


  ⚠️ Meld

 28. @ome willem
  sufferd is dus met een D en niet met een T.
  Geeft ook niet want je kan ook niet fatsoenlijk nadenken met maar drie hersencellen!
  Laat staan dat je iets zinnigs te melden hebt.  ⚠️ Meld

 29. Duidelijk is nu wel dat het bestuur er enkel en alleen voor zichzelf zit.
  En dat ze geen enkel middel schuwen om de supporters de mond te snoeren.
  Als hoor en wederhoor niet van toepassing is, wat is dan de oplossing?
  Voetbal is emotie.
  En blijkbaar is iedere emotie het bestuur vreemd.  ⚠️ Meld

 30. een schandalige vertoning van de mobiele eenheid met als gevolg rellen. ook ik liep gisteren bij het openluchtbad met als doel een wandeling richting auto.totdat een groep ME’ers er als een gek op begonnen te slaan.onschuldige mensen kregen klappen waar je u tegen zegt dus meneer evers en ome willem reageer pas als je ook daadwerkelijk weet hoe de situatie op dat moment was.het moge duidelijk zijn dat jullie totaal niet weten hoe de vork in de steel zat en zomaar iets schrijven.


  ⚠️ Meld

 31. @Erik: even voor de duidelijkheid ik hou helemaal niet van voetbal!
  Wat ik wel weet is dat het bestuur van FC Zwolle weg moet! Dat ik ook weet dat die gasten van de ME sukkels zijn! Dat ze eens moeten nadenken voordat ze gaan slaan, maar dat kunnen ze niet omdat het aan enig IQ ontbreekt bij de heren die voor onze veiligheid moeten zorgen. Het enige wat ze kunnen is prenten uitschrijven en slaan op mensen die er niets mee te maken hebben.
  Weltrusten Erik en een fijn weekend


  ⚠️ Meld

 32. ME die een charge uitvoert op stenengooiende mensen, akkoord.

  ME die een charge uitvoert op mensen die daar niets mee te maken hebben is gewoon ronduit treurig.

  Ik dacht trouwens dat de supporters van de tegenpartijen via de ring Zwolle-Zuid omgeleid werden.

  Brandende banden op straat, vernielingen aan auto’s en meer. Dat heeft toch geen bal meer te maken met het bestuur!!! Dat die gasten moeten aftreden, ja, liefst per direct. Maar het is nu niet anders. Je zou ze uiteraard wel kunnen beletten hun werk nog te doen. Blokkade van het kantoorpand ofzo?

  Betreffende de ME en de charges op het niet gewelddadige publiek. Gaan daar nog vragen over worden gesteld in de gemeenteraad of wat? Of blijft het vrij voor de ME om op iedereen charges uit te voeren.

  Voor mezelf weet ik 1 ding, iedere keer als ik het stadion uitloop en zie dat er mogelijk problemen gaan ontstaan, loop ik de andere kant uit. Ik begrijp uit de verhalen hier dat het vrijdagavond dus behoorlijk onverwacht was.


  ⚠️ Meld

 33. Ook ik liep vrijdagavond met mijn dochter terug naar de auto die achter het openluchtbad stond. (Dit doe ik al jaren, al in de jaren van PEC). Dus wij lopen voor het zwembad langs.
  En dit is wat er gebeurde:
  Een grote groep zwolle fans wilden liederen laten klinken tegen het bestuur. De ME stond toen nog aan de overkant. Plots klonk er vuurwerk. De ME raakte zichbaar in paniek. Een linie wordt altijd rustig opgezet. Maar toen bleek dat het vuurwerk kwam van Den bosch supporters (wat moeten die op de centuurbaan? Uit supporter gaan altijd ergens anders langs bij risico wedstrijden) was er paniek alom bij de ME. Deze renden naar de overkant en sloegen iedereen die ze tegenkwamen. Ook wij moesten ineens rennen. Kind in paniek !!!! En wij waren niet de enige. Daarna werd er pas gegooid door supporters met stenen die overal lagen. (voor diegene die het niet weet, de centuurbaan wirdt gereconstrueerd). Deze stenen kwamen op auto’s van Den Bosch supporters die daarvoor zelf met vuurwerk gooiden.

  Voor iedereen die een mening klaar heeft. De schuld lag bij het bestuur, gemeente en ME.

  Bestuur. Als je mensen het bloed onder de nagels haald. Dan gaat het een keer mis
  Gemmente. Reeds ’s middags is er overleg gewwest over mogelijke escalatie. Getuige de aanwezigheid van de vele politie en ME.
  ME. Er hoort vantevoren een risicoplan gemaakt te worden. Den Bosch supporters hadden daar niet mogen rijden. Een linie wordt dan aan de juiste kant van de weg neergezet.


  ⚠️ Meld

 34. Awh… bestuur doet nog steeds gemeen… ja… dan moet je wel dingen gaan slopen he, anders ben je zielig.

  De ‘supporters’ hebben het weer verkloot. En ze waren zo goed bezig. Terug naar nul blijkt nu weer.

  Wat er ook gebeurt, altijd kalm blijven, pas DAN kun je de schuld leggen bij iemand anders.


  ⚠️ Meld

 35. @jasper
  Jammer jammer en nog eens jammer.
  Mensen veroordelen terwijl je er niet bij bent geweest. Lekker makkelijk vanachter je pc.
  Stadshagen vertelt de waarheid, alleen begrijpen sommigen nog niet dat ook de Me in paniek kan raken, dat ook de ME excessief geweld gebruikt. Af en toe zijn het net mensen!

  Jammer dat de supporters de schuld krijgen, terwijl het opzichtige falen van de politie onderbelicht blijft.

  Of zijn er mensen die nog geloven dat de Politie geen fouten maakt.  ⚠️ Meld

 36. Als je als supporters rustig blijft, niks doet, zal de politie ook geen charge op je uitvoeren. En zelfs al zou je voor de charge niks hebben gedaan, na de charges moet je dat ook blijven. Een charge is geen uitnodiging om stenen te gaan gooien.

  Ik zeg niet dat de supporters de enige waren die fout waren, maar als je met stenen gaat gooien, op wat voor moment dan ook, ben je OOK fout.


  ⚠️ Meld

 37. Japser, vind het leuk om met zijn vingertje te wijzen zonder zich te verdiepen. Supporters moeten nu weer door het slijk om weer bij Japser in goede genade te komen?
  Japser, ga lekker met je theetante clubje verder zeiken op alles wat er niet goed gaat in jouw perfecte wereldje.
  Soms is er chaos nodig om verandering te krijgen, want alle “vreedzame acties”werden zo de prullebak ingegooid.
  Ik vind dat elke supporter die zijn onvrede heeft geuit op welke manier dan ook blij mag zijn dat het zo massaal gebeurt is.
  Normaal kunnen azijn zeicerts als Japser het alleen op die vervelende harde kern gooien, maar nu heb ik supporters van alle vakken zien demonstreren. Eindelijk was er weer eens een keer een eenheid die ik al jaren niet meer heb gezien onder de supporters.
  Japser, met zo’n tunnelvisie mis je veel hoor, maarv dat hebben er meerdere hier.


  ⚠️ Meld

 38. Zolang er dingen worden gesloopt zijn de supporters verkeerd bezig en kan ik (en met mij de politie, justitie en de gemeente) niet in zien waarom er geluisterd moet worden naar die supporters.

  Nogmaals: het maakt me niet uit of de politie en/of het bestuur ook verkeerd bezig zijn. Als je als supporter serieus genomen wil worden, moet je niet dingen gaan slopen. De politie loopt er omdat het verleden uitwijst dat supporters zich kunnen misdragen. Hadden voetbalsupporters zich net zo gedragen al die jaren als bijvoorbeeld volleybal of hockeysupporters was er he-le-maal niks aan de hand geweest.

  You reap what you sow.


  ⚠️ Meld

 39. pffff, natuurlijk word die groepering die geweld gebruikt er uit gevist en beslist dit dan jouw beperkte oordeel over alle supporters. Volleybal of hockey? Voetbal is de meest bekeken en beleefde sport in de hele wereld, kom jij aankakken met volleybal of hockey….
  Zal je even een voorbeeld geven van volleybal:

  http://www.youtube.com/watch?v=Z0FmoXcb1DM

  nu mondje dicht hé, jappie?
  geweld heb je nu eenmaal overal waar veel emotie bij komt kijken, dit betekent niet dat elke supporter zo handelt  ⚠️ Meld

 40. Goed, dan niet volleybal, zeggen we honkbal of american football. 80.000 man, die voor tijdens en na de wedstrijd gezellig met de tegenpartij een feestje vieren. En ja, daar zijn een heleboel emoties bij betrokken.

  En inderdaad is niet elke supporter die zo handelt. Het zijn alleen sommige voetbalsupporters.

  En als je nu moeilijk gaat doen over die sporten die ik noem dat die niet of nauwelijks in Nederland worden gespeeld, zeg ik: schaatsen.


  ⚠️ Meld

 41. geschreven door john, op 30 maart 2009 om 08:40

  Japser, vind het leuk om met zijn vingertje te wijzen zonder zich te verdiepen. Supporters moeten nu weer door het slijk om weer bij Japser in goede genade te komen?

  Krijg je weer dat aloude verhaal, dat iedereen die kritiek uit zich eerst moet verdiepen en er het fijne niet van weet…
  Te vaak in de “supporters”/supporters discussies wordt je mening alleen geaccepteerd als je het vernielen van zaken en mensen goedpraat. Tot die tijd heb je je niet verdiept in de zaken… Onzin…


  ⚠️ Meld

 42. niet in zien waarom er geluisterd moet worden naar die supporters.
  Het ging erom dat er NIET naar ons wordt geluisterd. Een bekend gezegde is; wie niet horen wil moet maar voelen. Hoe lang moeten we nog bezig zijn met vreedzame strijdwijze. Zelfs in de mondiale politiek is er een moment waar de diplomatieke wijze overboord wordt gezet.

  Iedereen loopt te miepen over de vernielingen (1 verkeersbord omgetrokken) maar onze club wordt al 11 jaar de vernieling in geholpen, daar hoor ik jullie niet over, wel over eventuele belastinggelden die er in het stadion zitten. Die belastingcentjes hoeven niet meer als het bestuur weggaat, everse terugkomt en de weg vrij wordt gemaakt voor de investeerders.  ⚠️ Meld

 43. Nee Edwin, je gaat nu niet de ruzie met het bestuur vergelijken met interventies/oorlog tussen twee landen.

  Geen enkel moment in een ruzie tussen twee partijen, anders dan twee landen, zorgt er voor dat geweld, hoe miniem ook, goed gekeurt wordt. En zelfs al is het wel tussen twee landen ben ik het er niet mee eens dat het opgelost wordt met geweld.

  Geweld is NOOIT goed te praten. NOOIT.

  En nu al helemaal niet, alsof het bestuur/de gemeente wel gaat luisteren als de supporters met stenen gaat gooien of verkeersborden gaat omtrekken. Dat gaat dus never nooit niet gebeuren. En als je wel denkt dat het daardoor soepeler gaat, ben je best wel een beetje dom.

  Stenen gooien en verkeersborden omtrekken is niks anders dan frustratie afreageren op de meest barbaarse manier mogelijkheid. En ik maar denken dat de mensheid ondertussen genoeg manieren had ontdekt om af te reageren zonder dingen of andere mensen te slopen. Blijkbaar lopen er nog genoeg holbewoners rond die de beschaving laten varen.

  En nogmaals voor er weer met de politie-begon-argumenten worden gegooid: als de supporters zich altijd als volwassen ontwikkelde mensen hadden gedragen was er alleen een agent of twee om het verkeer te regelen.


  ⚠️ Meld

 44. @ Jasper.

  Onder welke steen ben je weg gekropen?Hou aub op met de moraalridder uit te hangen please.Jij verwacht dat supporters zich als volwassen en ontwikkelde mensen opstellen.Het lijkt mij duidelijk dat de grens bereikt is dat juist deze supporters die zich al jarenlang bezig houden om ook maar een beetje erkenning en als ontwikkelde mensen gezien worden.


  ⚠️ Meld

 45. precies, sommige voetbalsupporters, maar dat was niet je eerste betoog. Met jouw arrogante houding tov supporters die het meest lijden onder deze crisis geef je deze nog even een trap na.
  Als je mensen als beesten behandelt gaan ze zich er ook naar gedragen.
  Ik hoop dat jij eens een keer wat kwijtraakt wat je liefhebt door het toedoen van een ander. Eens kijken hoe correct jij dan nog blijft.  ⚠️ Meld

 46. Ik kan niet begrijpen hoe jullie goedkeuren wat er wordt gedaan door de supporters.. zal ik waarschijnlijk ook niet snappen. Misschien omdat ik wel een gedegen opvoeding heb gehad waarin ik heb geleerd dat geweld nooit een oplossing is.


  ⚠️ Meld

 47. Even een vraagje…als redelijke mensen onder elkaar… 😉
  De ongeregeldheden zijn dus een direct gevolg van het gezeik met het bestuur van FC Zwolle? Als het bestuur van FC Zwolle afgetreden was en ze wellicht Everse gewoon hadden laten zitten was dit helemaal niet gebeurd? Dan was er gewoon een gezellige voetbalwedstrijd tussen FC Zwolle en FC Den Bosch geweest?

  Zijn gewoon wat dingen die ik me oprecht afvraag…


  ⚠️ Meld

 48. @Jasper.

  Suggereer je nou dat de supporters geen gedegen opvoeding hebben genoten?Denk dat het er bij jou aan schort dat gevoel van emotie ontbreekt,en een poging te doen om je ook eens te verdiepen in anders denkenden heeft ontbroken in jou opvoeding.Dat je het niet begrijpt is een voorkomend euvel bij mensen die met grote oogkleppen op zien wat ze willen zien.


  ⚠️ Meld

 49. @plantje.

  Dat is een beetje kort door de bocht genomen.De problemen en onrust binnen de FCZWOLLE heeft iets meer te maken dan alleen maar een ruzietje tussen bestuur en supporters.Neem de moeite om het een en ander eens na te lezen op http://www.fczwolle.org.zo krijg je een beter beeld en inzage wat er zo binnen de club de afgelopen jaren heeft afgespeeld.


  ⚠️ Meld

 50. @anti bestuur

  Ja, dat suggereer ik. En ik kan me best verplaatsen in de emotie van anderen. Ik snap wel waarom ze met stenen gaan gooien. Ik begrijp alleen niet dat mensen die wel hun volledige verstand claimen te hebben hier begrip voor op kunnen brengen. (ja, daarmee zeg ik dat die stenengooiers niet hun volledige verstand hebben).


  ⚠️ Meld

 51. @japser

  je zegt dat je een gedegen opvoeding hebt gehad maar hoe reageer jij als jezelf klappen krijgt of 1 van je vrienden krijgt klappen?
  keer je ze dan de andere wang toe om daar ook nog een tik op te krijgen?  ⚠️ Meld

 52. Ik zelf krijg nooit klappen. Is al 31 jaar niet gebeurt, dus dat zal de komende jaren ook niet gebeuren.

  Ook mijn vrienden krijgen nooit klappen, ik heb er iig nog nooit van gehoord. En als ze die wel krijgen zullen ze er echt heel hard naar op zoek zijn geweest. Ik snap mensen ook niet die geheel per ongeluk (zeggen ze dan) in een knokpartij terecht zijn gekomen. Dat overkomt mij en mijn vrienden niet in het weekend.

  Ho wacht! Ik vergis mij, vorig jaar herfst hadden we een feestje in Zuid en was er wat jeugd die moeilijk begon te doen op straat (wij stonden te roken op het balkon). Wij deden moeilijk terug (we waren dronken), maar waren voornamelijk sarcastisch. Toen vond één van de jeugd het nodig om de spiegel van een auto af te trappen. Toevallig de nieuwe auto van één van mijn vrienden. Toen zijn we wel naar beneden gegaan om uitleg te vragen. Er liep toen zo’n 20 man door elkaar en welgeteld 4 van ons hebben een klap gekregen. Geen van ons heeft een klap uitgedeeld.

  Waarom niet?

  Omdat wij allemaal verstandige mensen zijn, met goede banen (één zelfs bij de politie in de IT) en omdat wij weten dat problemen alleen maar tot meer problemen leiden en dat gezeur met de politie ons veel meer kost dan een boete alleen.

  Dus ook al was er toen een zeer gespannen situatie bleef ik en mijn vrienden rustig, ondanks een paar tikkies die een aantal van ons kregen (ik overigens geen één). En door praten werd die spanning weg genomen.

  Ik weet zeker dat er gewoon op los slaan die spanning niet had weggenomen.

  Daarom… praten werkt altijd beter dan geweld. Geweld helpt het alleen maar erger te maken.


  ⚠️ Meld

 53. omdat het jou niet overkomt snap je het niet?

  nou ik (goede baan in de IT) zoek ook geen ruzies of klappen op hoor maar als ik vanuit het niets in de kroeg een klap krijg sla ik heus wel terug maakt mij dat minder verstandig?… dacht het niet.

  ik ben het met je eens dat praten verstandiger is maar als er al klappen gevallen zijn maakt dat vaak niks meer uit.


  ⚠️ Meld

 54. @Japser.

  Weleens gehoord van de beruchte druppel die overliep?
  Jij durft nu wel steeds de supporters onderuit te halen,maar waar is de logica dat het falende beleid de zoveelste fout presenteerde om de fc den Bosch supporters uitgeleide doen aan de centuurbaan zijde,waar op dat momen niets gaande was,dat diezelfde supporters met vuurwerk begonnen te gooien naar de Zwolle supporters.Dat de vlam in de pan sloeg kwam omdat de ME overdonderd werd en met een charce reaktie kwam door ONSCHULDIGE mensen waaronder vrouwen meisjes en kinderen geheel ONTERECHT werden geslagen.Ik kan je met mijn volle verstand zeggen als ik zie dat er ONSCHULDIGE mense inelkaar gemept worden ik de eerst de beste steen ter hand neem en gooi naar degene die dat doet.Veroordeel mij nu maar,maar ben trots dat ik nog gevoel in mijn lijf heb.


  ⚠️ Meld

 55. lekkere vriendengroep heb je dan trouwens als er een aantal klappen krijgen en je doet niks….
  maar dat is mijn mening (ondanks mijn goede achtergrond 😉 ;D )


  ⚠️ Meld

 56. maar als ik vanuit het niets in de kroeg een klap krijg sla ik heus wel terug maakt mij dat minder verstandig?… dacht het niet

  Dat is mij dus nog nooit gebeurt. Echt nog nooit, en ik vind het ook heel vreemd overkomen dat iemand ‘zomaar’ ‘ vanuit het niets’ een klap krijgt.

  maar ben trots dat ik nog gevoel in mijn lijf heb.

  Ik heb zeer zeker ladingen gevoel in mijn lijf (teveel zelfs, maar dat is een heel ander verhaal). Maar ik zet mijn gevoel niet om in geweld als ik iets te ver vind gaan. Geweld is niet de enige manier om met die emoties om te gaan. Dat ik niet voor geweld kies, maar andere manieren vind, betekend niet dat ik geen gevoel heb.  ⚠️ Meld

 57. lekkere vriendengroep heb je dan trouwens als er een aantal klappen krijgen en je doet niks….

  Zoals ik zei, goede banen, waaronder een aantal in de publieke sector. Wat denk je dat er gebeurt met de baan van degene die bij de politie werkt als er op zijn feestje door zijn vrienden iemand half dood wordt geslagen (en ja dat is mogelijk met één verkeerde tik)?


  ⚠️ Meld

 58. je vind het vreemd overkomen zeg je. kennelijk kom jij nooit je huis uit ofzo? er zijn altijd wel mensen die teveel gedronken hebben etc die vervelend/agressief worden.
  het is mij dus wel overkomen (kreeg vanachter een klap zomaar) kende die gast niet eens had hem ook nog niet gezien.

  de wereld zit tegenwoordig harder in elkaar dan vroeger en het respect voor elkaar is er niet/nauwelijks meer.

  dus ik zou zeggen kom van je roze wolk af en zet die oogkleppen af. dan zie je wat er tegenwoordig gebeurd in de maatschappij


  ⚠️ Meld

 59. @Japser.

  Je spreekt jezelf nogal tegen.Verstandig reageren? terwijl je aangeeft dat je vriendengroep dronken was?Wees verstandig en organiseer seminairs alla Ratelband,als het zo makkelijk is zoals jij beweerd ,kan er een hoop bespaard worden voor de overheid.Lees maandagochtend veel overlast door dronken lieden die niet het verstand dan bezitten .Schot in open doel zou ik zeggen,anders een praatje bij de EO is ook een optie.


  ⚠️ Meld

 60. als die vriend die bij de politie zit niet geslagen heeft etc zal hij heus zijn baan niet verliezen hoor omdat zijn vrienden iemand een klap verkopen.  ⚠️ Meld

 61. Ik kom heel veel mijn huis uit. Goed minder dan een aantal jaren geleden (4~5x per week stappen), maar ik ben toch zeker al een jaar of 15 in de binnenstad te vinden op stapavonden. Doe nu ook wat vrijwilligerswerk in de horeca. En dan nog heb ik nooit per ongeluk een mep gekregen (ook niet express). Wat ik wel opgemerkt heb is dat mensen heel vreemd opkijken dat ze een mep krijgen terwijl andere al lang zagen aankomen dat diegene dat zou krijgen. Dat betekent voornamelijk dat iemand zijn eigen gedrag niet herkent als uitlokkend.

  Maar misschien heeft het ook wel met mijn formaat te maken. En met mijn rustigheid, dat ik niet verwacht in de problemen te komen. Iig lok ik het niet uit op wat voor manier dan ook. Och het gebeurt wel eens dat ik per ongeluk tegen iemand op loop in de drukte en dat diegene dat niet leuk vind, maar een kort gesprekje lost dat ook wel weer op.  ⚠️ Meld

 62. op een niet mis te stane wijze, gesomeerd om terug te gaan en een eindje terug de centuurbaan overte steken. Normaal praten kon die dienst doende peletonscommadant niet.

  Ik kan me wel voorstellen dat je in zo’n verhitte situatie even geen tijd hebt om iemand te gaan uitleggen waarom hij niet daar, maar elders moet oversteken. Ook ik kon mijn gebruikelijke weg niet afleggen, maar ik ben geen uitleg gaan vragen waarom ik daar niet langs mocht. Op dit soort momenten moet je gewoon even doen wat er gezegd wordt.


  ⚠️ Meld

 63. als die vriend die bij de politie zit niet geslagen heeft etc zal hij heus zijn baan niet verliezen hoor omdat zijn vrienden iemand een klap verkopen

  Wij lopen liever niet het risico 🙂

  Ook de andere onder ons niet. Wat ik zeg, één klap kan genoeg zijn om iemand onder de zoden te leggen. En ik heb iig nog bij elke baas de afgelopen 14 jaar een verklaring van goed gedrag moeten afgeven. Die krijg je dan niet meer.


  ⚠️ Meld

 64. @ Japser.

  Nu wel genoeg stof gehad over jou voorbeeldige opvoeding.je rustige maar bovenal je omvangrijke postuur.Zoals jou zitten er 13 van in een dozijn.
  Het gaat mij er meer om hoe de supporters neergezet zijn door jou,en onterecht.Geweld lost niets op zover kan ik met je meegaan,maar ONSCHULDIGE mensen slaan nog veel minder.En daar hoor ik je niet over.Dat het bestuur hier uiteindelijk de oorzaak van is ook niet.


  ⚠️ Meld

 65. ik drink zelf niet eens dus kan het ook nooit in een dronken bui uitlokken. zat gewoon met iemand te praten dus het kan wel zomaar gebeuren zonder dat je het uitlokt.
  maargoed ik stop maar met deze discussie aangezien het toch geen zin heeft.
  het is jou nooit overkomen dus dan zal degene die het wel overkomen is het wel uitlokken/geen gedegen opvoeding hebben gehad.


  ⚠️ Meld

 66. Richard dat heb ik nooit gezegd, ik heb alleen gezegd dat ik dat niet snap. Dat ik niet snap hoe het kan.

  En anti bestuur, ik heb allang gezegd dat ik het niet goed vind dat politie onschuldige mensen mept. Maar dat neemt niet weg dat er mensen stenen hebben gegooid. De politie doet zijn werk, en maakt daar (net als alle andere mensen) wel eens fouten in. Die politie echter hoeft daar niet te zijn. Als supporters zich alle jaren zich gewoon hadden gedragen was er geen politie bij.

  Over dat bestuur zeg ik niks, daar weet ik vrij weinig van, maar wat het bestuur ook heeft gedaan, stenen gooien en openbare geweldpleging kan in mijn ogen nooit goedgekeurd worden omdat het bestuur iets doet en/of zegt.


  ⚠️ Meld

 67. ok dan is het goed 🙂

  geweld was niet het verstandigste maar gezien de omstandigheden (onschuldige mensen die onterecht klappen kregen, Charge begon zonder de vaste waarschuwingen (dus niet volgens procedure). kan ik het wel begrijpen.
  keur het echter niet goed. nu heeft het bestuur weer een stok gevonden om de goedwillende supporters(die puur voor de voetbal komen) een oor aan te naaien


  ⚠️ Meld

 68. Japser…ik ben het met je eens, maar ik moet je helaas meedelen dat deze discussie geen zin heeft.

  Eerder heb ik een discussie gezien over hooligans die een stuk van de binnenstad aan gort hielpen.
  Zolang je het niet met de “supporters” eens bent vindt men, dat je er geen mening over mag hebben, omdat je je er niet in verdiept zou hebben. (Schijnbaar ben je het gegarandeerd met ze eens als je je meer verdiept in dit soort zaken. ;))

  Dit soort dingen:

  maargoed ik stop maar met deze discussie aangezien het toch geen zin heeft.

  is natuurlijk onzin. Wanneer zou het wel zin hebben? Als ze je over gehaald hebben 🙂

  Ik heb in bijna 31 jaar leven 1 keer een spontane klap gehad. Met carnaval in Maastricht sloeg iemand me uit het niets tegen mijn keel. Hij was gewoon bezopen en pissig en riep iets van:”En jij ook!” en greep me vrij ruw naar de strot. Mijn vrienden liepen net iets voor me uit. Alle partijen zijn direct door gelopen… Bij nader inzien: prima! Ik had ook even kunnen matten, maar daar wordt het niet vrolijker van. Die vent heb ik nooit meer gezien en ik heb verder een fantastische carnaval gehad dat jaar!


  ⚠️ Meld

 69. Ik vraag me wel nog af of mensen hier nog een antwoord op hebben…


  geschreven door Plantje, op 30 maart 2009 om 12:53

  Even een vraagje…als redelijke mensen onder elkaar…
  De ongeregeldheden zijn dus een direct gevolg van het gezeik met het bestuur van FC Zwolle? Als het bestuur van FC Zwolle afgetreden was en ze wellicht Everse gewoon hadden laten zitten was dit helemaal niet gebeurd? Dan was er gewoon een gezellige voetbalwedstrijd tussen FC Zwolle en FC Den Bosch geweest?

  Zijn gewoon wat dingen die ik me oprecht afvraag…  ⚠️ Meld

 70. @japser.

  Dit is mijn laatste reactie op jou,gezien jij nogal stoicijns blijft zeggen dat het aan de supporters heeft gelegen ,jij vergeet dat al deze commotie is ontstaan Na het slaan van ONSCHULDIGE mensen.Hou zou jij het vinden als je een vader met een kind achterop die nergens iets mee te maken had ook maar even tussen neus en lippen door een paar meppen kreeg?Stel dat het jou vader cq vriend was geweest,ging of ga je dan ook zo diplomatisch te werk?  ⚠️ Meld

 71. Als ik Japser goed begrijp is zijn punt het volgende: hij vindt het moeilijk te geloven dat je “zomaar” in zo’n situatie zit en dat je dat niet aan kon zien komen.
  (En ik vind dat ook moeilijk te geloven.)


  ⚠️ Meld

 72. Klopt Plantje. En daarnaast komt er nog bij dat ik het probleem verder terug trek dan alleen vorig weekend. Die politie was daar aanwezig omdat voetbalsupporters een geschiedenis van geweld hebben. Als voetbalsupporters er nu keihard aan gaan werken dat die politie niet meer nodig is door zich gewoon voorbeeldig te gedragen is er over een jaar of twee geen politie meer die de fout in kan gaan. Die politie is daar omdat het in het verleden vaak genoeg fout is gegaan, en niet andersom.


  ⚠️ Meld

 73. Maar ja, wat Plantje zegt: Ook al ging ik naar die wedstrijd, ook al werd er geknokt, zou ik er voor zorgen dat ik er niet tussen sta. Naar mijn idee zou die vader met dat kind achterop daar helemaal niet tussen staan, die zou allang verder gefietst moeten zijn. Maar ja (en dit denk ik he, is niet op observatie gebasseerd), hij zal het wel interessant hebben gevonden, dat geschreeuw en de uitlokkingen, misschien hoopte hij zelfs wel getuige te kunnen zijn van een fijne matpartij en wilde hij het goed kunnen zien.

  Mij was dat dus niet overkomen (niet in de laatste plaats omdat ik nooit kinderen zal nemen), want als ik door heb dat het fout zou kunnen gaan, ben ik z.s.m. weg, ik blijf er dan niet hangen.


  ⚠️ Meld

 74. @ Japser

  Pffffffffffffff wordt echt moe van je .
  De meeste mensen die daar op dat moment waren,waren al op weg naar huis,doordat de ME in paniek een charce uitvoerden(naar aanleiding van het vuurwerk van de fc den Bosch suppotters)deze mensen waren ingesloten en geen kant uitkonden.Dat menigeen gilde en schreeuwde dat deze mensen niks gedaan hadden.De ME gewoon door bleef gaan en zelfs nog iemand een klap met de wapenstok gaf met de bewoording lopen mietje.Dit heeft en krijgt beslist geen schoonheidsprijs.
  En zo waren er veel meer mensen die niet bij hun auto/fiets konden komen zonder geraakt te worden.Hou nu aub eens op met dat hypocriete geleuter of je wel of niet een kind meeneemt naar een voetbalwedsrtijd,dat is de verantwoording van de ouders zelf.Of ga we de kant op ,om maar nergens meer naar toe te gaan met de kinderen,om niet de kans te lopen een verdwaalde klap van een verdwaalde wapenstok te krijgen.


  ⚠️ Meld

 75. anti bestuur

  WAAROM loopt die politie daar?
  Kunnen we er voor zorgen dat er geen politie meer loopt?
  Hebben we daarmee dan een permanent oplossing?  ⚠️ Meld

 76. Ik ben ook van mening dat als je weg wil zijn voordat de pleuris uitbreekt je weg kunt zijn.

  En op zich is het wel een goed plan: waarom spreken supporters niet af zich te gedragen vanaf nu? Dan geven zij toch het goede voorbeeld? Dan kunnen binnenkort de hekken in de stadions weer weg en kan iedereen genieten van een leuk potje voetbal 🙂


  ⚠️ Meld

 77. @Japser.

  Begreep dat jij je niet zo hebt verdiept in de materie die al jaren speelt.Jij durft keihard te beweren dat die vader met kind daar stond en op sensatie uit was?Schaam je om dat uberhaupt te denken.
  Maar zal je een stukje op weg helpen.De HR Sporre had s middags al gesprek met gemeente en bestuur om zijn zorg uit te spreken omdat de CMVGD om 19.15 een bulletin naar buiten zou brengen.Daar de Hr Sporre al op de hoogte was wat dit bulletin inhield was het 1 1=2.Jou gedachtengoed om de supportters een voorbeeldfuntie te laten zien is achterhaald.Diezelfde supportters hebben 2 weken geleden met de politie en gemeente uitstekend samengewerkt en de stille tocht zonder wangedrag laten verlopen.Diezelfde supportters werden ook bedankt door dezelfde politie voor hun prettige medewerking en saamhorigheid. Dus hou in godsnaam eens op met de supporters steeds in het kwade daglicht te stellen.En jou adviseer ik om je eens te verdiepen in de laatste jaren van dit bestuur ten aanzien van hun supportters.Als je volledig op de hoogte bent kom dan met commentaar ,maar stop met dit stompzinnige geneuzel.


  ⚠️ Meld

 78. @plantje

  dat klopt inderdaad maar als het totaal uit het niets komt kun je moeilijk eerder weg wezen.
  onschuldige mensen die na afloop van de wedstrijd na hun auto/fiets lopen zoeken dat echt niet op. (ik zie een man van 60 echt geen stenen gooien etc maar krijgt toch klappen….

  @japser.
  ik vind dat je wel een beetje generaliseert. tuurlijk de politie is daar omdat een aantal personen zich niet weten te gedragen en voor trammalant zorgen maar het overgrote deel van de supporters heeft daar niks mee te maken en komen (net als ik) voor een mooi potje voetbal waarbij het niet uitmaakt of mijn club verliest ofniet. (baal er wel van natuurlijk).  ⚠️ Meld

 79. En jou adviseer ik om je eens te verdiepen in de laatste jaren van dit bestuur ten aanzien van hun supportters.Als je volledig op de hoogte bent kom dan met commentaar ,maar stop met dit stompzinnige geneuzel.

  Dus er was niets gebeurd als het bestuur al jaren geleden was afgetreden? Is volgens mij onzin.
  Volgens mij hoef je het reilen en zeilen van het bestuur van FC Zwolle niet gevolgd te hebben om je een mening te kunnen vormen over het wangedrag van een aantal “supporters”. (Ik vind het ook belangrijk deze mensen stelselmatig “supporters” in plaats van supporters te noemen.)


  ⚠️ Meld

 80. @plantje

  dat klopt inderdaad maar als het totaal uit het niets komt kun je moeilijk eerder weg wezen.
  onschuldige mensen die na afloop van de wedstrijd na hun auto/fiets lopen zoeken dat echt niet op. (ik zie een man van 60 echt geen stenen gooien etc maar krijgt toch klappen….

  Nu ben ik er zelf nooit in verzeild geraakt… Maar je ziet die ME’ers toch staan? Dan kan het toch al niet helemaal meer totaal uit het niets komen? Of zie ik dan iets helemaal over het hoofd? Ik zou gewoon een tijdje wachten met het halen van mijn fiets…


  ⚠️ Meld

 81. ik ben bij veel voetbalwedstrijden geweest en heb geregeld ME zien staan maar normaal gesproken geven ze eerst een aantal waarschuwingen/vorderen ze iedereen om weg te gaan. (dit is de procudure) meestal gebeurd er ook niks, is hun aanwezigheid voldoende. Als ze de eerste waarschuwing geven (max 2 a 3 waarschuwingen) weet je dat er wat kan gaan gebeuren en kun je maar beter weg zijn.


  ⚠️ Meld

 82. @ Plantje

  Als ik op een zaterdag avond /nacht langs de melkmarkt kom zie ik ook standaard politie staan,dat houd toch ook niet in dat ik spoorslags de benen moet nemen,omdat er mischien dronken lui rotzooi gaan veroorzaken?Neem mij niet kwalijk ,maar begin de neiging te krijgen dat sommigen van hier naast de maatschappij leven en via hun internet leven nog een beetje deel aan iets willen beleven.


  ⚠️ Meld

 83. @plantje.
  Ik zou gewoon een tijdje wachten met het halen van mijn fiets…
  ————————————————————-

  Je slaat de spijker op zijn kop.Dat is nou juist wat ze deden.En velen met hun.


  ⚠️ Meld

 84. @anti bestuur
  Voor mij maakt het geen ene fuck uit wat het bestuur allemaal heeft gedaan (of niet heeft gedaan). Ik hoef dat ook helemaal niet te weten om te kunnen zeggen dat geweld NOOIT goed te keuren is. Toevallig ben ik mede dankzij deze site redelijk op de hoogte en daardoor weet ik helemaal zeker dat geweld niet goed te keuren is. Het bestuur heeft nooit de supporters lichamelijk gemarteld of zo. En de supporters hadden een hele belangrijke manier om hun ongenoegen kenbaar te maken: stemmen met de benen. Als de supporters echt zo’n probleem hadden met het bestuur konden ze ook gewoon een paar maanden niet naar de wedstrijd kunnen gaan. Moet je zien hoe snel het dan opgelost was. Zonder geweld.

  Maar goed, dat is niet gebeurt en het bestuur is nu opgestapt (als ik het goed heb begrepen).

  Los daarvan blijf ik bij mijn standpunt dat er helemaal geen enkele reden te bedenken is, niet een slecht bestuur, niet een groep ME-ers die de verkeerde mensen slaat, niet het verliezen van de wedstrijd door jouw club, of wat voor een reden dan ook die het goed maakt om stenen te gaan gooien of spullen te gaan slopen.

  En of ik me nou helemaal niet verdiep in de gebeurtenissen in het voetbal en FCZwolle specifiek, of het mijn levensdoel maak om alles, maar dan ook alles daaromtrent te weten, dat maakt niks uit. Geweld kan en wil ik niet goed praten.


  ⚠️ Meld

 85. Neem mij niet kwalijk ,maar begin de neiging te krijgen dat sommigen van hier naast de maatschappij leven en via hun internet leven nog een beetje deel aan iets willen beleven.

  Onderdruk die dan maar, want neem van mij aan, ik sta midden in de maatschappij. En niet alleen via het internet, ik ben vaak genoeg buiten te vinden 🙂


  ⚠️ Meld

 86. @japser.

  Dan is je volgende missie,het veroorzaken van geweld van dronken lui in het centrum van Zwolle?
  Werk aan de winkel voor je lijkt mij.

  En idd van de geschiedenis van de FCZWOLLE snap je en ken je niets van.Nog minder heb je kennis zowel van de hoed als van de rand.


  ⚠️ Meld

 87. geschreven door anti bestuur, op 30 maart 2009 om 15:36

  @ Plantje

  Als ik op een zaterdag avond /nacht langs de melkmarkt kom zie ik ook standaard politie staan,dat houd toch ook niet in dat ik spoorslags de benen moet nemen,omdat er mischien dronken lui rotzooi gaan veroorzaken?Neem mij niet kwalijk ,maar begin de neiging te krijgen dat sommigen van hier naast de maatschappij leven en via hun internet leven nog een beetje deel aan iets willen beleven.

  Je hoeft niet de benen te nemen. Maar ik moet wel zeggen, dat ik op het moment dat ik wat geschreeuw of iets dergelijks hoor wel extra alert ben.
  Ik leef allerminst naast de maatschappij. Ben druk aan het werk en geniet zeker van alle dingen in het leven. Met name dit weblog geeft me de gelegenheid wat dingen van Zwolle mee te pikken die ik niet meekrijg als ik overdag aan het werken ben of gewoon even niet in de stad ben.

  Discussies als deze zitten er af en toe bij en zijn best interessant 😉


  ⚠️ Meld

 88. Oh, van de korte geschiedenis van FCZwolle weet ik best wel meer dan niks. En van PEC weet ik ook nog wel wat van. Ik weet zelfs dat het voor PH en EDN Combinatie staat. PH betekent Prins Hendrik, EDN weet ik zo niet. Ik weet dat ze ooit hoog in de ere hebben gespeeld en dat ze een aantal jaren geleden na jaren nacompititie daar weer een jaar hebben gespeeld.

  Toch meer dan niks.

  Maar gooi mijn argumenten maar lekker overboord jongen, als je het lastig vind om die te weerleggen ga je me toch gewoon lekker persoonlijk aanvallen. Wel zo makkelijk ;D


  ⚠️ Meld

 89. @ japser.

  Jij noemt mij jonge?

  Bij deze kan ik je melden dat ik je moeder zou kunnen zijn,maar ook dat je dan een oorveeg kreeg waar je U tegen zegt.


  ⚠️ Meld

 90. Tsja, dat krijg je als je anoniem achter een naam als anti bestuur schuilt, dan doen mensen aannames. Bij mij is het duidelijk wat mijn naam is en dus mijn geslacht, bij mij heb je die problemen dus niet.

  Ik zei overigens jongen


  ⚠️ Meld

 91. A
  Toch wel knap dat mensen die totaal niks snappen van emotie en voetbal altijd een oordeel klaar hebben.
  In andere onderwerpen reageren ze nooit, maar over fcz hebben ze altijd wat te klagen.
  Als het tijden goed gaat hoor je ze niet.
  Maar als er 1 ding mis gaat…….
  O ja politie is je beste vriend he.
  Nou ff off-topic.
  Bij ons in de buurt was er regelmatig in de nacht van donderdag op vrijdag wat aan de hand.
  Diefstal enz.
  Bel je de politie als je wat hoort en ZIET!!!
  “Nee hoor geen tijd”
  Nou oké dan regelen we het zelf wel.
  Toen hadden ze opeens wel tijd.
  Want eigen rechter spelen mag niet.

  Nou vraag ik me toch af wat al die mensen die nu lopen te klagen over het geweld van afgelopen vrijdag.
  Zouden doen als een dierbare van hun ( b.v vrouw,kind of ouders) zo maar opeens werd aangevallen.
  En nu niet roepen van dat gebeurd nooit.
  Want het kan ook een overval wezen toch?
  Dan bel je gelijk de politie?
  Ondanks dat je dierbare op dat moment in een lastige situatie zit?
  Een supporter ziet zijn/haar club ook als een dierbaar iets.
  En als hij of zij ziet dat een ander zijn dierbare in gevaar brengt zal hij in een vlaag van emotie handelen.
  En uiteraard is het gooien van stenen dan geen oplossing.
  Maar bedenk wel dat er op dit moment een bestuur zit bij de club die een dierbaar iets van de supporters kapot maakt.
  En gewoon glashard roept “wij hebben geen supporters nodig”
  “supporters zijn maar lastig en dronken apen”
  Dat is toch geen normale reactie ofwel?
  Wij moeten als supporter al jaren toe zien hoe een dierbare word geregeerd door een paar figuren die alleen aan henzelf denken.
  Een sponsor die komt en zegt een ton te willen investeren?
  Nee hoor kom volgende week maar keer weer.
  Als club moet je zo iemand met open armen ontvangen lijkt me.
  Maar naar de supporters word gewoon niet geluisterd.
  En al jaren lang gaat dit zo door en zien we de club steeds verder weg zakken.
  En dan laaien de emoties soms erg op.
  En zie je geen uitweg meer dan op een hardere manier te laten zien dat je het er niet mee eens bent.  ⚠️ Meld

 92. Leuk dat ik niks van emoties in combi met voetbal snap, neemt niet weg dat ik wel degelijk een mening mag hebben over geweld. En dan kun je hier als emo zitten janken over dat je geen andere weg dan geweld ziet om je emoties te tonen, maar dan ben je dus gewoon sneu. Dat heeft geen ruk meer te maken met emoties, gezeik met het bestuur, weglopende sponsors of wat dan ook. Dan ben je gewoon een asociale klootzak die het plezier verkloot van de mensen die wel normaal van voetbal kunnen genieten. Door dat stenen gooien en alle dingen die de ‘supporters’ al die jaren hebben uitgehaald verkloot je het voor de mensen die het wel kunnen zonder geweld. Los daarvan was er iets mis met het bestuur, maar dat staat er los van.

  Een stelletje asociale barbaren vervalt tot geweld. Normale mensen doen dat niet.


  ⚠️ Meld

 93. @ Japser.

  Als je nou zo n bikkel bent zoals jij je hier voordoet met je gewauwel,nodig ik je uit om bij de eerstvolgende bijeenkomst van enkele supporters organisaties aanwezig te zijn.Zou het dan stoer van je vinden als je daar face to face deze uitspraken durft te herhalen.Ben benieuwd of je ze dan nog zo sneu vindt,ben bang dat je vreselijk hard om je moeder gaat janken.Als je niets van emotie en voetbal snapt,hou het daar dan bij en kakel niet als een kip zonder kop.In de bestuurskamer zitten al genoeg van die hopeloze figuren.


  ⚠️ Meld

 94. Als bij die supporter organisaties ook mensen zitten die dingen (en evt. mensen) gaan slopen om hun emoties de vrije loop te laten gaan, kom ik graag langs.


  ⚠️ Meld

 95. @ Japser.

  Droom lekker verder in je kleine bekrompen wereldje.Of wordt eens wakker en neem de stap in de grote mensenwereld.Maar mijn uitnodiging blijft staan en ik zal je persoonlijk ontvangen.


  ⚠️ Meld

 96. Wat nou dromen?? Ik zeg dat ik kom, maar ik ga niet tegen de goede supporters preken, dat heeft geen zin, want als het goed is, zijn die het gewoon met mij eens.


  ⚠️ Meld

 97. @jasper
  jongeN ga jij daar maar eens effe naar toe ja

  tijd zat zo te lezen(zien)vanaf 07:17 tot nu toe al 14 uur in de weer met de TROTS van zwolle de F.C. 😉 😉 😉


  ⚠️ Meld

 98. Even reageren na een dag hard werken (publieke sector, wel netjes opgevoed, zonder geweld) en niet op internet kunnen. Er zijn een paar dingen waarop ik wil reageren.

  Als eerste wil ik zeggen dat ik tot de fanatieke supporters behoor, maar dat ik geweld niet goed vind. Toch kan ik me de woede uitbarstingen van mijn medesupporters erg goed voorstellen. Zeker gezien het feit dat ze zich al weken rustig hadden gehouden en we werden blij gemaakt met een dode mus. Ikz eg niet dat ik het goedkeur, maar ik snap het wel.

  Dan eenr eactie op iets wat Jasper zei:

  Daarom… praten werkt altijd beter dan geweld. Geweld helpt het alleen maar erger te maken.

  Wat als de andere partij niet met je wil praten, of wat nog frustrerender is niet naar je wil luisteren? Als je door de andere partij niet als voorwaardig wordt gezien? Dan helpt praten echt niet. Soms moet een mens even voelen dat de grens bereikt is. Wat had jij willen doen?? Of liever gezegd; wat doe jij als er iets is waar je heel veel om geeft (vrouw/man/geliefde of kinderen, soprtclub of vereniging) om zeep wordt geholpen en de andere partij geeft niet thuis of luistert niet. Tot hoe lang ga jij door met eenrichtings praten en hoe zou jij reageren??

  Dan een antwoord op de vraag van plantje:

  Even een vraagje…als redelijke mensen onder elkaar…
  De ongeregeldheden zijn dus een direct gevolg van het gezeik met het bestuur van FC Zwolle? Als het bestuur van FC Zwolle afgetreden was en ze wellicht Everse gewoon hadden laten zitten was dit helemaal niet gebeurd? Dan was er gewoon een gezellige voetbalwedstrijd tussen FC Zwolle en FC Den Bosch geweest?

  Zijn gewoon wat dingen die ik me oprecht afvraag…

  Dan had ik je met 99% zekerheid kunnen zeggen dat dit niet gebeurd zou zijn. Als het bestuur per direct was afgetreden en geen stemrecht meer zou hebben.

  Nog één ding voor Jasper;

  Dat is mij dus nog nooit gebeurt. Echt nog nooit, en ik vind het ook heel vreemd overkomen dat iemand ‘zomaar’ ‘ vanuit het niets’ een klap krijgt.

  Dat het jou nog nooit gebeurd is wil niet zeggen dat het “vreemd” is. Een vriend van mij (een enorme goedzak) is in coma geslagen (heeft het gelukkig overleefd) na een avond stappen, omdat de daders dachten dat hij iemand anders was. Dus hoezo is het “vreemd” dat het zomaar gebeurd.  ⚠️ Meld

 99. Dan helpt praten echt niet.

  De boel slopen wel?

  Dus hoezo is het “vreemd” dat het zomaar gebeurd.

  Als ik het nog nooit heb meegemaakt EN ik heb nog nooit van één van mijn vrienden/kenissen gehoord dat het hem/haar is gebeurt, dan vind ik het vreemd ja.  ⚠️ Meld

 100. Goh je haalt er wel één zinnetje uit en reageert daar zo op? Ik vroeg je in diezelfde alinea om tips. Wat zou jij dan doen????

  En omdat JIJ het nog nooit gehoord hebt, of meegemaakt hebt, is het vreemd?? De kranten staan er bol van. Ja ook van niet plotselinge geweldsdelicten.


  ⚠️ Meld

 101. @jasper

  Wel erg makkelijk om een conclusie te trekken. Als je als vader met kind verzeild raakt in een charge van de ME, je als vader op sensatie belust bent? Ik weet dat dit in mijn woorden is geschreven. Maar dat zeg jij wel.
  Ik zou zeggen, ga je lekker met “jouw vrinden” bezatten. Maar blijf uit de grote mensen wereld. Want de realiteit kan wel eens anders zijn dan in jouw dromen.


  ⚠️ Meld

 102. @jasper
  Gefeliciteerd beste jongen, je hebt het eindelijk voor elkaar, je bent het middelpunt van de belangstelling, je hebt eindelijk alle aandacht. Alleen jammer dat ik nog steeds geen antwoord heb op mijn vraag, eigenlijk heeft niemand antwoord op de vraag.

  Ik zal de vraag nog eens stellen, dan wil ik een antwoord en niet iets wat ik NIET moet doen, want dat preek je al de hele dag.

  Wat moeten we doen als mensen NIET naar ons willen luisteren?  ⚠️ Meld

 103. Dan had ik je met 99% zekerheid kunnen zeggen dat dit niet gebeurd zou zijn. Als het bestuur per direct was afgetreden en geen stemrecht meer zou hebben.

  Ok, duidelijk antwoord; bedankt daarvoor. Het bestuur is inmiddels weg geloof ik…dus nu kunnen ze vooruit om er iets moois van te maken toch? (Ik heb al begrepen dat er waarschijnlijk veel moet gebeuren om alles wat het bestuur aan gort heeft geholpen te fixen, maar dat moet toch te doen zijn?)

  Wat ik wel vind (en dit is niet zozeer enkel op Inge gericht) is dat dit net als de vorige discussie over hooligans een beetje een vreemde discussie gaat worden.
  Japser heeft enkele vrij simpele puntjes:
  -geweld helpt niet
  -hij vind het moeilijk te geloven dat mensen “zomaar ineens” in een vechtpartij of een charge van de ME belanden

  En er wordt op gereageerd alsof hij zegt dat alle supporters uitschot zijn en het voetballen maar helemaal verboden moet worden.
  En vooral slecht: zolang Japser niet “om” is moet ie maar gaan huilen, verder dromen, niet in de grote mensen wereld komen, woedend achter zijn computertje zitten enz enz… Dat is iets te veel op de man spelen volgens mij


  ⚠️ Meld

 104. Dus als iets niet in jouw wereld gebeurt is het vreemd?

  Rare conclusie.
  Bedenk eens wat er allemaal gebeurt in de wereld, hele normale dingen maar die gebeuren niet in jouw omgeving, is dat dan vreemd? Als je zo kortzichtig reageert dan is alles vreemd. Eigenlijk ben je gewoon een vreemde kwibus.


  ⚠️ Meld

 105. Nee joh! Vreemd is sowieso een subjectief begrip. Iets is dus niet vreemd, maar iemand kan het vreemd vinden. Toch wordt er hier over mensen heen gevallen alsof ze dingen niet vreemd mogen vinden.

  Daarnaast snap ik in ieder geval goed dat er heel veel dingen in de wereld gebeuren waar ik niets mee te maken heb en ik ook nooit iets mee te maken zal hebben die volstrekt “normaal” zijn.

  Ik maakte eigenlijk een beetje een opsomming van wat Japser hier noemt. En ik vind (dus enkel mijn mening) dat de manier waarop ingehakt wordt op zijn mening ook niet echt constructief is.


  ⚠️ Meld

 106. @plantje
  ik heb gereageerd op zijn wereld vreemde uitspraken.
  Daarnaast schreef hij zelf dat ik als ouder (die zijn kind meeneemt naar de voetbal en verzeild raakt in een rel) waarschijnlijk het zelf wel leuk zou vinden om een matpartij te bekijken


  ⚠️ Meld

 107. Maar ja (en dit denk ik he, is niet op observatie gebasseerd), hij zal het wel interessant hebben gevonden, dat geschreeuw en de uitlokkingen, misschien hoopte hij zelfs wel getuige te kunnen zijn van een fijne matpartij en wilde hij het goed kunnen zien.

  Zo noemde Japser dat inderdaad…dan relativeert hij het zelf toch ook al een beetje?

  Nu maar weer eens een uiltje knappen…morgen weer een dagje stevig doorwerken.


  ⚠️ Meld

 108. Plantje,

  Edwin reageerde mijn inziens op de opmerkingen van Jasper en niet op die van jou.

  En om je nog even te quoten;

  Dan had ik je met 99% zekerheid kunnen zeggen dat dit niet gebeurd zou zijn. Als het bestuur per direct was afgetreden en geen stemrecht meer zou hebben.

  Ok, duidelijk antwoord; bedankt daarvoor. Het bestuur is inmiddels weg geloof ik…dus nu kunnen ze vooruit om er iets moois van te maken toch? (Ik heb al begrepen dat er waarschijnlijk veel moet gebeuren om alles wat het bestuur aan gort heeft geholpen te fixen, maar dat moet toch te doen zijn?)

  Het bestuur is nog niet afgetreden. Pas aan het einde van het seizoen. Er is wel een commissie van goede diensten ingesteld, maar het bestuur heeft nog (heel veel) stemrecht. Dus echt aftreden is er nog niet bij. Vandaar ook dat we zo ontzettend kwaad zijn. 8)


  ⚠️ Meld

 109. @plantje

  slaap lekker. En morgen werkse. Dan doen wij dat als supporter ook.
  Want voor de mensen die anders denken. HEEEEL veel supporters werken ook keihard voor hun centjes.


  ⚠️ Meld

 110. Wat moeten we doen als mensen NIET naar ons willen luisteren?

  In dit geval? Stemmen met de benen. Gewoon een paar weken/maanden niet meer naar de voetbal gaan. Dan pak je ze in de portomonnee en dat komt WEL aan.

  En nog even over het woordje vreemd: Ik vind dat vreemd. Daarom is het misschien nog niet vreemd, maar dat vind ik wel. Vanuit mijn optiek bezien.


  ⚠️ Meld

 111. V Hanegem nieuwe trainer Zwolle?
  Ik werk in Utrecht. Daar gaat het gerucht dat v Hanegem deze week wordt gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Zwolle. Schijnt een goede bekende van Wennemars te zijn; k heb ze wel eens samen zien ginnegappen bij Holland Sport (Wilfried De Jong).
  Weet iemand hier meer van? Als-ie dat echt zou willen, zou het wel een goeie zijn!


  ⚠️ Meld

 112. geschreven door Danny, op 30 maart 2009 om 13:53
  HaJeEn schrijft:
  op een niet mis te stane wijze, gesomeerd om terug te gaan en een eindje terug de centuurbaan overte steken. Normaal praten kon die dienst doende peletonscommadant niet.

  Danny schrijft:
  Ik kan me wel voorstellen dat je in zo’n verhitte situatie even geen tijd hebt om iemand te gaan uitleggen waarom hij niet daar, maar elders moet oversteken. Ook ik kon mijn gebruikelijke weg niet afleggen, maar ik ben geen uitleg gaan vragen waarom ik daar niet langs mocht. Op dit soort momenten moet je gewoon even doen wat er gezegd wordt.

  @ Danny, sorry, ik hoef echt geen ellenlange uitleg. Ik ben zelf ook leiding gevende en met mijn team staan wij ook op kritieke momenten en is het hectisch, Als daar een buitenstaander komt en iets vraagt, krijgt hij minstens in een woord of vier te horen wat er gaande is.
  Verder geef ik ook workshops en trainingen communicatie. Op een vraag van iemand in enkele woorden een antwoord geven, dat hoeven echt geen 10 zinnen te zijn, geeft veel meer begrip en overredings kracht dan dat er gesnauwd wordt.
  En ik denk dat daar veel meer mensen zo overdenken.
  Midden 70’er jaren 16 maanden in militaire dienst gezeten, bij speciaal onderdeel, wij acepteerden toen ook geen snauwen of bulderen, van de leiding gevenden, heel anders dan bij de buitenlandse onderdelen waarmee wij mee samenwerkten. Maar op alle internationale oefeningen kwamen wij als (een) van de beteren naar voren.
  Wel is belangrijk, dat er rust wordt uitgestraald.

  @ Jasper, Ook ik geloof niet in geweld, zolang er positief, open en met wederzijds vertrouwen gecommuniseerd wordt, loopt het meestal wel. Ik weet ook, dat verschillende mensen van de diverse supporters groepen (voorlieden,die ook geen geweld voorstaan), diverse pogingen hebben ondernomen om met bestuursleden van de FCZ open te communiseren en niet een gesprek wat maar eenrichting kende.
  Helaas is dit al ankele jaren niet het geval. Laat het toeval nu willen dat juist een van deze mensen ook het slachtoffer (behandeling ziekenhuis) werd van voornoemd geweld. Ik heb hem nog niet weer gesproken, maar ik denk niet dat hij die me’er bedankt heeft.
  Dat jou een bepaalde vorm van geweld nog niet is overkomen, dat zal beslist bij meerdere mensen het geval zijn. wil uiteraard niet zeggen dat het ook nooit zal gebeuren. Ik ben met je eens dat je het niet hoeft te zoeken, maar een ongeluk kan in een klein hoekje zitten.
  En sommige lontjes zijn aardig kort.
  Hadden we voor enkele jaren terug ook geen strip van Appie Happie in de “Zwolse” staan, waarin een terug kerende uitspraak van hem was,
  “Zeg nooit, nooit”.
  Ook HaJeEn hoopt dat de Zwolse soap zeer snel voorbij is en dat het gesprek weer over voetbal kan gaan. Voor mij persoonlijk, met de terugkeer van Jan E.  ⚠️ Meld

 113. In dit geval? Stemmen met de benen. Gewoon een paar weken/maanden niet meer naar de voetbal gaan. Dan pak je ze in de portomonnee en dat komt WEL aan.

  Tijdens het seizoen met Spijkerman was er ook veel onrust. In het tweede (na de degradatie) en het derde seizoen waren veel supporters ontevreden. Dit resulteerde in 1000 seizoenskaarten minder. Reactie van de vz; ach, dat zijn geen echte supporters En vervolgens blijven ze allemaal zitten. Dus die optie werkt ook niet!
  We zijn natuurlijk niet dom, we zijn al meer dan 10 jaar bezig om deze dictator weg te krijgen. Alle acties waren geweldloos. Het heeft geen zin.
  ZIJ WILLEN NIET LUISTEREN!
  Dus Jasper verzin de acties maar, roep maar dat we weg moeten blijven, ze luisteren toch niet!  ⚠️ Meld

 114. Oh, en ik als pacifist vind geweld nooit een optie. Is dat nou zo vreemd om te snappen?

  Nee dat is niet vreemd.
  Maar er zijn uitzonderingen, ook al wil je dat niet onder ogen zien.  ⚠️ Meld

 115. @jasper

  Wat als de andere partij niet met je wil praten, of wat nog frustrerender is niet naar je wil luisteren? Als je door de andere partij niet als voorwaardig wordt gezien? Dan helpt praten echt niet. Soms moet een mens even voelen dat de grens bereikt is. Wat had jij willen doen?? Of liever gezegd; wat doe jij als er iets is waar je heel veel om geeft (vrouw/man/geliefde of kinderen, soprtclub of vereniging) om zeep wordt geholpen en de andere partij geeft niet thuis of luistert niet. Tot hoe lang ga jij door met eenrichtings praten en hoe zou jij reageren??

  Geef je hier ook nog ff een antwoord op  ⚠️ Meld

 116. Het lijkt mij meer dan duidelijk hoe ik zou reageren. Ik zou toch doorgaan met praten. Ik weet namelijk 100% zeker dat geweld niks zal oplossen en hoogstwaarschijnlijk het alleen maar erger zou maken. Nee misschien gaat het niet helpen en in het ergste geval zal ik het maar laten zijn zoals het is. Als praten niet werkt en geweld geen optie is, zit er niks anders op. Maar ik zelf heb nog nooit meegemaakt dat praten niet werkt.

  Uiteraard in de gevallen dat er iets onwettigs gebeurt, stap ik naar de politie. En als die niet reageert in de eerste plaats, ga ik net zolang door tot ze wel reageren, desnoods met behulp van mijn volksvertegenwoordiging.


  ⚠️ Meld

 117. Oh en voordat je terug komt met:
  En wat als dat allemaal niet werkt, keer je je dan toch naar geweld?

  NEE Geweld helpt namelijk niet. Heeft nog nooit gewerkt op de lange termijn en zal ook nooit werken.


  ⚠️ Meld

 118. Jawel hoor, Jappie!
  Kijk maar naar Erben, nog 1x geweld en hij is ook uit de commissie!
  Geen idee wat die klapschaats er te zoeken heeft.


  ⚠️ Meld

 119. Ja John, en ook niet het voor de hand liggende (S)Jappie gebruiken, dat is niet origineel. Overigens ben ik het met Jasper eens dat er geen enkele rechtvaardiging is voor het gebruiken van geweld of het gooien van stenen. Als we dit gaan vergoelijken en goed praten met drogredenen als “het bestuur luistert niet” dan glijdt onze maatschappij af naar het niveau van een bananenrepubliek waarin voor vrijheid van meningsuiting en argumenten geen plaats meer is en enkel nog maar het recht van de sterkste geldt.


  ⚠️ Meld

 120. grapig hoe elke keer als iemand op zijn arrogantie gewezen word deze dan in de verdediging schiet en schermt achter het moreel `met geweld schiet je niks op`. Als je daar je gelijk in wilt hebben dan heb je die bij deze. wees er blij mee en stik dr maar in.
  Begrijp wel dat wanneer je met je arrogante houding een gevoelig onderwerp voor velen aansnijd en als je dan ook nog laat zien dat je het eigenlijk alleen maar leuk vind om mensen/supporters te generaliseren en op de kast te jagen dan ben je voor mij maar een zielig figuur. Ja, dat vind ik van jou J-A-P-S-E-R.
  Eerst generaliseren en dan toch maar nuanceren om je gelijk te krijgen, beetje zwak vind je ook niet?


  ⚠️ Meld

 121. @jasper
  Goed, jij blijft praten tot alles kapot is. Wat dan?
  Club kapot en failliet en wij geen betaald voetbal meer, en dan?

  En niet reageren met:”Jammer dan, er zijn wel belangrijkere dingen”.

  Kom eens met een oplossing ipv roepen dat we verder moeten praten.

  Er zijn gevallen bekend waar geweld wel de oplossing is/was.  ⚠️ Meld

 122. Zullen we jasper en van vlut eens in 1 kamer zetten?
  Zijn vast zo vriendjes.
  Alleen jammer dat als van vlut de kamer uit is hij alles vergeet wat hij beloofd heeft.
  En als je er later op terug wil komen hij alles ontkent.
  Dus praten is 1 maar er wat mee doen…………. dat gebeurt door geen enkel bestuurslid van FCZ.  ⚠️ Meld

 123. Noem er eens 5 Edwin…

  Als je niet wil dat iemand dingen vergeet nadat hij/zij de kamer is uitgelopen, zet je het op papier en laat je hem/haar zijn handtekening er onder zetten.


  ⚠️ Meld

 124. Volgens mij is die Jasper een broer van van Vliet. Ze zijn allebei zeer irritant, luisteren niet naar de supporters, staan allebei compleet buiten de werkelijkheid, en iedereen wil graag van ze af maar ze zijn o zo hardnekkig.  ⚠️ Meld

 125. Hij ondertekent niks Jasper.
  En als je een beetje zoekt vind je ook meerdere intervieuws van/over van vlut.
  En elke keer zou het met 3 woorden klaar kunnen zijn.
  Hellaas is het wel een meester in het maken van grote verhalen.
  Vooral verhalen waar je als antwoord niks aan hebt.
  Ergens omheen draaien dus.

  En dan nog wat.
  Een voorzitter die in de media beweerd dat hij de supporters niet nodig heeft?
  Die zou toch terug gefloten moeten worden door het bestuur lijkt me!!


  ⚠️ Meld

 126. geschreven door Zwollenaar, op 1 april 2009 om 01:34

  Volgens mij is die Jasper een broer van van Vliet. Ze zijn allebei zeer irritant, luisteren niet naar de supporters, staan allebei compleet buiten de werkelijkheid, en iedereen wil graag van ze af maar ze zijn o zo hardnekkig.

  Grappig is dat…zolang iemand je geen gelijk geeft zeg je dat hij niet luistert, buiten de werkelijkheid staat en maar verder moet dromen… 😉


  ⚠️ Meld

 127. Jasper, draai er niet steeds om heen, ook jij weet het antwoord niet! Het enige wat jij doet is reageren op 1 misschien 2 punten maar niet op het hele verhaal.

  Wat moet er gebeuren met iemand die niet wil luisteren, iemand die aangeeft dat de mening van supporters niet belangrijk is, iemand die zelf bepaalt wat goed en slecht is. Hoe krijg je zo iemand aan het verstand om eens te luisteren? Dat lukt dus niet door 11 jaar te praten. Dan worden mensen gefrustreerd, dan kan je niet bellen met de politie of je volksvertegenwoordiging.

  Iedereen heeft een mening over de geweldsuitbarsting maar bijna niemand heeft het erover hoe het voorkomen had kunnen worden. Wel typisch is dat iedereen die er niet bij was, de supporters veroordeeld. Oh ja het geweld van de supporters was een REactie. Actie zorgt voor reactie. Dus zowel het bestuur als de politie hebben een actie gemaakt.  ⚠️ Meld

 128. Grappig is dat…zolang iemand je geen gelijk geeft zeg je dat hij niet luistert, buiten de werkelijkheid staat en maar verder moet dromen…

  Hoezo, hij geeft ons idd geen gelijk maar weet tevens niet wat wel de oplossing is. Dat weet niemand hier. Niemand kan ons vertellen wat er wel moet gebeuren. Er is veel geld, tijd en moeite uitgegeven aan acties, demonstraties, ludieke acties, stichtingen oprichten, etc.
  Maar de enige keer dat we konden praten met het bestuur was naar aanleiding van een geweldsuitbarsting (wedstrijd excelsior). Dat deze vz van alles beloofd maar niet nakomt en vervolgens een mes in de rug steekt van de goedwillende supporters. Dus maar weer verder met actievoeren en vervolgens worden we weer in de sensator met de grond gelijk gemaakt.
  Elke (ludieke) actie had negatieve publiciteit (in de rioolkrant de sensator) tot gevolg. Het geduld raakt een keer op. Iedereen verliest wel een keer zijn geduld. En sommigen reageren daar iets anders op.

  Maar een ieder die ons veroordeeld roep ik op om nu maar eens te vertellen wat de oplossing is:
  Wat kunnen wij nog meer doen?  ⚠️ Meld

 129. Wat mijn punt hier dit hele bericht lang al is, is dat geweld OOK niet de oplossing is. Dat is het enige wat ik helder wil maken. Nee, ik weet verder ook geen andere optie dan door blijven praten. Als ik dat wel wist had ik het al lang hier neer gezet. Waarom ik dan toch blijf posten is omdat er blijft op worden gehammerd dat geweld WEL een oplossing is. En dat is het niet. Met extreem geweld kun je best van het bestuur af komen. Een paar molenstenen en een diep genoege gracht en je bent er van af. Maar of dat nou echt slim is…. denk het niet….


  ⚠️ Meld

 130. Het bestuur zal wel gaan na de terreuruitbarsting van een aantal zich noemende fc zwolle supporters ik denk dat de overgrootte meerderheid van de welwillende supporters komt voor een mooie pot voetbal en dan zonder de olifant die door de porselein kast lopende jan E.

  Maar het blijkt dat als je niet automatisch meepraat met de schreeuwende menigte (lees ik krijg mijn zin niet menigte ) dan ben je overal tegen.

  Nogmaals het bestuur zal voortijdig vertrekken ik zou er ook geen zin meer in hebben maar dat zal volgens sommige heren niet voldoende zijn .

  Ik vraag me dan af voor welk belang er word gehandeld EIGEN of Club ik heb zo mijn twijffels .

  Maar dat mag denk ik niet gezegd worden

  een sportieve groet van een FC Zwolle supporter


  ⚠️ Meld

 131. Het is belangrijk dat wij in gesprek blijven, want dat lost meer op dan loos geschreeuw of het toepassen van geweld.

  Ah, ik zie dat Larry het met mij eens is 🙂


  ⚠️ Meld

 132. Het bestuur zal wel gaan na de terreuruitbarsting van een aantal zich noemende fc zwolle supporters ik denk dat de overgrootte meerderheid van de welwillende supporters komt voor een mooie pot voetbal en

  Ik geloof dat we seizoen 1 onder Jan E. eindelijk weer eens mooi voetbal hebben gezien. Seizoen 2 was het wat minder oa door blessures maar het idee achter het voetbal was toch zorgen voor mooi en verzorgd voetbal. Dat is dus verzorgd door Jan E.
  Maar ik snap niet wat je bedoeld met:

  dan zonder de olifant die door de porselein kast lopende jan E.

  Dat heeft toch niets te maken met de kwaliteiten van Jan. Dit is meer een trap na geven.  ⚠️ Meld

 133. geschreven door ZWOLSEMALLOOT, op 1 april 2009 om 10:46

  Je noemt jezelf zwolsemalloot en het is 1 april. Leuk grapje.

  aantal zich noemende fc zwolle supporters

  Des te treurige is het dat jij je zwolsemalloot noemt, blijkbaar weet je niet wanneer en hoe deze naam is ontstaan.  ⚠️ Meld

 134. ZWOLLE – De Stichting Voetbalvrienden van Zwolle maakt zich ongerust over de situatie, die rond FC Zwolle is ontstaan.

  Voorzitter Larry Breunis liet maandagavond als inspreker tijdens het raadsplein richting de Zwolse politiek een ??noodkreet?? horen. In zijn beleving nemen onder de supporters de gevoelens van onmacht en frustraties toe. En als zich daar ook mensen mee gaan bemoeien die louter uit zijn op het veroorzaken van geweldsproblemen, dan loopt volgens hem de openbare orde gevaar. Breunis realiseerde zich dat de gemeente weinig over FC Zwolle als stichting te vertellen heeft, maar deed -??om onherstelbare schade aan het imago van onze club en stad te voorkomen???? richting de raadsfracties met klem de oproep ??al uw invloed aan te wenden om deze onverkwikkelijke Zwolse soap zo spoedig mogelijk te laten eindigen??.

  Ik zie ook dat Larry het zag aankomen  ⚠️ Meld

 135. Hoezo, hij geeft ons idd geen gelijk maar weet tevens niet wat wel de oplossing is.

  Nou, dat hoeft misschien ook niet. Dat je iets (geweld) slecht vindt hoeft niet in te houden dat je een oplossing hebt voor hoe je wél je doel kunt bereiken.

  Er is gewoon iets wat me hier en daar in bepaalde discussies opvalt. Iemand is het ergens niet mee eens. In het begin gaan er wat argumenten over en weer. En na een tijdje wordt er gewoon “geschreeuwd” dat de partij die het niet met de stelling eens is niet wil luisteren, in zijn eigen wereldje leeft, buiten de realiteit staat, geen leven heeft buiten internet, wel geen vrienden zal hebben, vooral veel durft achter zijn computer, eens goed onder handen genomen moet worden enz enz…


  ⚠️ Meld

 136. geschreven door ZWOLSEMALLOOT, op 1 april 2009 om 12:28

  IK HAD GEEN ANDERE REACTIE VERWACHT MENEER DEULING

  Hij zegt meneer tegen mij 😉

  Maar waarom had je geen andere reactie verwacht?  ⚠️ Meld

 137. geschreven door ZWOLSEMALLOOT, op 1 april 2009 om 12:28

  IK HAD GEEN ANDERE REACTIE VERWACHT MENEER DEULING

  Ik tel zeker 4 reacties, welke bedoel je precies?  ⚠️ Meld

 138. Vol verwondering en verbazing heb ik bovenstaande discussie gelezen.

  Maar iets ik mis iets in dit hele verhaal: het feit dat er gevoetbald is.. en dat schijnbaar de spelers op dit moment de ENIGEN zijn die de eer hoog houden voor de FC!! Door ondanks het vertrek van de trainer, onrust rond het Bestuur en de acties van de supporters GEWOON SPELEN EN OOK NOG WETEN TE WINNEN.


  ⚠️ Meld

 139. Vol verwondering en verbazing heb ik bovenstaande discussie gelezen.

  Maar iets ik mis iets in dit hele verhaal: het feit dat er gevoetbald is.. en dat schijnbaar de spelers op dit moment de ENIGEN zijn die de eer hoog houden voor de FC!! Door ondanks het vertrek van de trainer, onrust rond het Bestuur en de acties van de supporters GEWOON SPELEN EN OOK NOG WETEN TE WINNEN.

  Dat lijkt me toch wel het minst belangrijke heden ten dage 😉


  ⚠️ Meld

 140. Ik heb het in de gaten, laat ik me er dan verder maar niet mee bemoeien… Ik heb schijnbaar iets gemist (al was dat, net als bij jou, niet in mijn opvoeding ) ;D


  ⚠️ Meld

 141. Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat het bestuur van FC Zwolle en de commissie van goede diensten voor de resterende weken van het lopende seizoen gezamenlijk de club zouden besturen. Na afloop van dit seizoen, zou het ??oude?? bestuur aftreden.

  Omdat gebleken is dat de ontstane onrust hierdoor niet werd weggenomen is tijdens de eerste vergadering van het bestuur in deze nieuwe samenstelling nogmaals stil gestaan bij deze tijdelijke bestuursvorm. Daarbij is de unanieme conclusie getrokken dat het in het belang van FC Zwolle beter geacht moet worden dat er met onmiddellijke ingang een interim bestuur zal aantreden bestaande uit vier leden van de commissie van goede diensten. Dit betekent dat de ??oude?? bestuursleden te weten de heren R. van Vliet (voorzitter), R. Buysrogge (technische/juridische zaken), E. Veldink (financiële zaken) en G. Hovenberg (commerciële zaken) met onmiddellijke ingang terugtreden.

  Het interim bestuur zal bestaan uit de heren A. Jansen (supporters, organisatie, structuur & visie en voorzitter ), H. Beekman (technische zaken, woordvoerder en vice voorzitter), R. Kooijman (financiële zaken) en J. Vonhof (commerciële zaken).

  Nadat dit voornemen aan de leden van de Raad van Toezicht was voorgelegd, besloten de leden van de Raad van Toezicht eveneens tot direct aftreden, dit om ruimte te bieden tot een slechts op de toekomst gerichte doorontwikkeling van FC Zwolle. De Raad van Toezicht zal bestaan uit de heren A. Visser (voorzitter) en E. Wennemars.

  Het is het streven dat met ingang van het nieuwe seizoen 2009/2010 de club geleid wordt door een nieuw bestuur.

  Door het bovengenoemde besluit, wordt de commissie van goede diensten met onmiddellijke ingang opgeheven.

  Onder leiding van de thans aftredende bestuursleden heeft FC Zwolle een nieuw stadion gebouwd en zijn de financiën bij de club op orde gebracht. De club speelde in deze jaren een prominente rol in de Jupiler League, in de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 kwam de club uit in de Eredivisie.

  Cruciaal is nu hoe dit interim bestuur omgaat met de zaak Jan Everse, gezien de sportieve en financiële consequenties voor FC Zwolle.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.