Zwolse Opstepdag

Zwolle – Vanmorgen begon, ondanks het slechte weer, de opstepdag in Zwolle. Zodat Zwollenaren kennis kunnen maken met steppen als sport of recreatie. Naast Zwolle doen er meer dan 43 opsteplocaties in heel Nederland mee. De organisatie deed zijn best om toch velen aan het steppen te krijgen.

De populariteit van de autoped stijgt. Even snel en ongecompliceerd van A naar B, lekker recreatief een stukje steppen, op een verantwoorde manier met de gezondheid bezig zijn of de step als recreatie- of wedstrijdsport… In vergelijking met fietsen bent u veel actiever aan het bewegen en verbruikt u meer calorieën. Steppen is niet zwaar belastend is voor uw spieren en gewrichten. Mede hierdoor is het een ideaal trainingsmiddel voor alle leeftijden en elk sportersniveau! Het in 2009 opgerichte stepteam Zwolle behuist leden van jonge leeftijd maar ook veel 50 en 60-plussers steppen elke week recreatief in en rond Zwolle. Steeds meer mensen sluiten aan. De autoped als recreatie en sport begint goed in te burgeren in de samenleving, en zowel in zomer- als wintermaanden zijn er stepactiviteiten.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Hoe heten die dingen nou?
  Van m’n eigen ‘vroegâh’ ken ik het als STEP
  Dan heb je dus de term AUTOPED, doet mij nogal ouderwets aan
  Ik heb ook wel eens begrepen dat die termen te kinderachtig/ouderwets zijn en dat het liever een KICKBIKE wordt genoemd.

  Wat is het nou?


  ⚠️ Meld

 2. Misschien ook een leuk idee om voor het bestuur van FC Zwolle te organiseren maar dan noemen we het ZWOLSE OPSTAPDAG 😀 ;D


  ⚠️ Meld

 3. @dineke

  Ja dat klopt! Zo kende ik het ook, glijer. Mijn man die niet uit Zwolle komt keek de eerste keer heel verbaasd toen ik voor mijn oudste een glijer wilde kopen op haar verjaardag. Hij dacht dat het een soort slee was! 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.