Huysmangroep III te zwolle bestaat 90 jaar

Zwolle – De scoutinggroep Huysmangroep III heeft een jubileumjaar dit jaar. De groep bestaat namelijk 90 jaar. Dit vieren ze het hele jaar door. Met elke maand weer een bijzondere activiteit. In januari was er een spectaculaire opening en de onthulling van de groepskleding. In februari is er een valentijns-recordpoging gedaan. Een zo groot mogelijk hart maken. Dat is gelukt! Deze maand is het tijd voor een bijzondere activiteit. Onder het mom van Heel Huysman Helpt gaat de scouting groep laten zien dat ze betrokken zijn met de plannen van de gemeente voor het wezenlanden park. Al enige tijd zijn ze getuige van de veranderingen van het park en nu gaan ze een brug slaan van de kievit (het club gebouw) naar het park. Op deze dag krijgen ze bezoek van mensen van Scouting Nederland, van wethouder Erik Dannenberg en van verschillende besturen van de regio. We willen graag met de wethouder het eerste piketpaaltje in de grond slaan.

Vandaag was een echte scoutingdag. In het kwk (koelwaterkanaal) naast de kievit zal een toren van ongeveer 4 meter komen met daar naartoe en daar vanaf touwbruggen.
De rest van de dag waren er allerlei activiteiten te doen voor alle jeugdleden. Door middel van een waslijnen spel zijn er allerlei spellen te doen. Deze dag wasl toegankelijk zijn voor iedereen. Maart is de maand dat de scouting groep echt 90 jaar bestaat. In het jaar 1919 is de ‘Troep III’ opgericht als derde scouting groep van de stad zwolle. Nu 90 jaar later bestaat de groep nog steeds en heet inmiddels de Huysmangroep. Vernoemd naar de eerste hopman Carel F. H.  Huysman. Zijn levensmotto: ‘tegelijkertijd met het vuur de vriendschap ontsteken’  is nog steeds merkbaar bij de huysmangroep. 
 


 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.