Topper tussen CSV ’28 en ASC ’62 eindigt onbeslist

Zwolle – Winst in het duel tussen CSV ’28 en ASC ’62 was een “must” voor beide ploegen, wilden ze een woordje mee blijven spreken in de race om het kampioenschap in de 3e klasse C. Het liep allemaal wat anders. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Floris uit Neede nam CSV ’28 het initiatief. De ploeg, die deze wedstrijd drie basisspelers miste, speelde erg geconcentreerd en zette direct veel druk op de bal, zodat ASC niet in zijn spel kon komen. En dat leverde CSV ’28 dan ook enkele kansen op. Eerst bediende Thomas Wieringa de opgekomen vleugelverdediger Fikret Akin, maar diens (kansrijke) steekpass werd niet begrepen door Yavus Özdemir. Enkele minuten later zette diezelfde Özdemir met een diepe bal Elvin Matuankotta alleen voor het doel van ASC, maar keeper Roeberts redde ten koste van een hoekschop.

Die werd afgeslagen, maar de verdediging van CSV veroverde de bal opnieuw en die kwam, via Jeroen Soppe bij Elvin Matuankotta, die met een “frommelgoal” CSV op voorsprong zette (1-0). De ploeg maakte niet de fout om zich te laten zakken en wilde doordrukken. Drie minuten later werd Matuankotta via een diepe bal weer aan het werk gezet. Zijn schot werd door keeper Roeberts, die tot dan een onzekere indruk maakte, losgelaten. Een scrimmage volgde met als uiteindelijk resultaat een hoekschop voor CSV. Uit die hoekschop kopte Jeroen Broekroelofs maar net over.

Na iets meer dan een half uur “kantelde” de wedstrijd finaal. CSV, wat vooral de eerste twintig minuten verreweg de betere ploeg was, begon krampachtig te spelen en maakte een paar kapitale fouten. ASC daarentegen ging steeds beter spelen, en de verdediging van CSV kreeg hoe langer hoe meer moeite met dat spel. Eerst “hapte” Jeroen Broekroelofs te snel op middenvelder Gerben Wennemars, die hem vervolgens uitspeelde en met een mooi geplaatst schot de gelijkmaker kon laten aantekenen (1-1). Twee minuten later dreigde het al mis te gaan toen bij een diepe bal de verdediging van CSV niet resoluut ingreep, maar even later was het wel raak. ASC nam op geraffineerde wijze een hoekschop en verdediger Coen Westerhof kon van de verwarring gebruik maken om zijn ploeg aan de leiding brengen (1-2). Vijf minuten voor rust dreigde ASC via een gevaarlijke uitval nog meer afstand te nemen, maar Mayken Stolte kon dat op het laatste moment voorkomen. 

De tweede helft gaf een ander beeld te zien. Aanvankelijk was CSV de betere ploeg met kansjes voor de sterk spelende Pascal Frederiks en Jeroen Soppe. Na 10 minuten werd een voorzet van Fikret Akin tot hoekschop verwerkt en uit die hoekschop kon aanvoerder Pascal Frederiks de gelijkmaker binnenkoppen (2-2). Een minuut later voorkwam CSV-doelman Erik Geubels, die de geblesseerde Peter Smit verving, met een fraaie redding dat ASC via spits John Sanders weer op voorsprong zou komen. Trainer Arnie Pot wisselde de met inzet spelende verdediger Fikret Akin voor een extra aanvaller in de persoon van Raymond Lachenal. Maar dat kon niet verhinderen dat in de periode die volgde,  ASC ’62 de betere ploeg was (kans voor invaller Frans van Pijkeren). En de laatste 10 minuten was er een evenwicht en zochten beide ploegen nadrukkelijk de overwinning, met kansen over en weer. Drie minuten voor tijd leek CSV de winst dan toch naar zich toe te trekken, toen een voorzet van Thomas Wieringa de ingevallen Raymond Lachenal bereikte, maar zijn kopbal werd helaas door een medespeler geblokkeerd. In de blessuretijd kreeg eerst ASC, en vervolgens ook CSV nog een kansje, maar doelpunten vielen er niet meer, zodat deze topper onbeslist eindigde. Een resultaat, waar beide ploegen wel vrede mee konden hebben.

Omdat de eerste vijf ploegen deze middag allemaal gelijk speelden, bleven de onderlinge afstanden intact. Dat alles staat borg voor een bijzonder spannend slot in deze competitie.

 

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling: 

Doel: Erik Geubels.

Achter: Fikret Akin (61. Raymond Lachenal), Jeroen Broekroelofs, Matthijs Kremer en Kaj Rewarin.

Midden: Pascal Frederiks, Mayken Stolte (78. Patrick Speetjens) en Yavus Özdemir.

Voor: Elvin Matuankotta, Jeroen Soppe en Thomas Wieringa.        

John Balster

Artikel delen: