Rijden onder invloed – rijbewijs ingevorderd

Zwolle – Op zondagochtend vroeg kreeg de politie een melding dat een bestuurder van een personenauto mogelijk onder invloed van alcohol of drugs over de Burgemeester Drijbersingel reed. De bestuurder van de auto werd bevolen om te blijven staan maar de bestuurder negeerde dit bevel. De politie zette de achtervolging in en gaf een stopteken aan de auto. Dit stopteken werd genegeerd. Vervolgens werd door een andere politieauto de rijbaan geblokkeerd maar de bestuurder wist deze blokkade te ontwijken. De politie zette de achtervolging in. Inhalen van de auto werd door de bestuurder van de auto onmogelijk gemaakt.


De bestuurder probeerde ook door sterk te remmen meerdere malen een aanrijding met een politievoertuig te veroorzaken. De auto reed in de richting van de A28 en wist de A28 op te rijden. Hier ging hij er met hoge snelheid vandoor. Bij de afslag Epe/Nunspeet wist een van de achtervolgende politieauto’s voorbij de auto te komen en de doorgang voor de auto te blokkeren. Bij een poging om de politieauto voorbij te komen, raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en werd hij vervolgens klem gereden door de achtervolgende politievoertuigen. De bestuurder, een 37-jarige Harderwijker, werd aangehouden en bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. en bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken.
  Al had hij er 1.
  NOOIT meer achter het stuur, lijkt me zo.
  En een tijdje brommen kan ook geen kwaad lijkt me. ;D


  ⚠️ Meld

 2. rijden onder invloed
  je weet het verhaal erachter niet he.
  mensen hebben altijd hun oordeel te snel klaar.
  wacht eerst eens tot je de andere kant van het verhaal weet.


  ⚠️ Meld

 3. rijden onder invloed
  geschreven door leonie, op 30 maart 2009 om 00:13

  je weet het verhaal erachter niet he.
  mensen hebben altijd hun oordeel te snel klaar.
  wacht eerst eens tot je de andere kant van het verhaal weet.

  Wat een b*llshit! Voor dit verhaal is geen “andere kant” te bedenken die het rechtvaardigt! Ik wil best hier en daar geloven dat je twee kanten van een verhaal moet weten, maar hier lijkt me daar geen sprake van!
  Wat zou een fatsoenlijke reden kunnen zijn bezopen, zonder rijbewijs achter het stuur te kruipen en op een dergelijke manier de politie af te willen schudden?!? Stemmen in je hoofd? Hekel aan de politie of al je medemensen? Poging tot zelfmoord?

  Nee, geen compassie met dit soort volk!


  ⚠️ Meld

 4. Zonder rijbewijs achter het stuur stappen mag in één geval: tijdens je rijles.
  Met drank op achter het stuur stappen mag nooit, geen enkel excuus is geldig.
  Van de Zamenhofsingel tot Nunspeet proberen de politie te ontwijken mag nooit, geen enkel excuus is geldig.


  ⚠️ Meld

 5. Er staat nergens waarvan hij onder invloed was. Ook staat er niet bij dat hij onder invloed was. Er staat alleen een vermoeden van onder invloed zijn. De titel suggereert meer, maar in het artikel wordt het niet duidelijk. Het kan goed zijn dat de titel een overdrijving is vabn het verhaal, dat zien we wel vaker.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.