Borstvoedingcafé Zwolle feestelijk geopend

Zwolle – Tijdens een drukbezochte opening is het officiële startsein gegeven voor het Borstvoedingcafé Zwolle. In aanwezigheid van Tweede Kamerlid Esme Wiegman van de ChristenUnie en een groot aantal moeders en kinderen werd de openingshandeling verricht. Naast het bieden van deskundig advies over borstvoeding hopen de initiatiefnemers van het Borstvoedingcafé ook de wisselwerking tussen jong en oud in Dienstencentrum Werkeren te stimuleren. De opening werd dan ook symbolisch gedaan door de 91-jarige mevrouw van Houten en Patricia Vierhuis, bezoeker van het Borstvoedingcafé en haar 10 weken oude zoontje Casper.

  

Voor tips, adviezen en het uitwisselen van ervaringen over borstvoeding kunnen (aanstaande) moeders elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur terecht in het Grand Café in Dienstencentrum Werkeren (uitgezonderd schoolvakanties). Tijdens het Borstvoedingcafé is er altijd een lactatiekundige van Icare of contactpersoon van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) aanwezig. Het Borstvoedingcafé is een gezamenlijk initiatief van Icare Jeugdgezondheidszorg, Gezondheidshuis Stadshagen, VBN en Stichting Welzijn Ouderen (SWO).

Ingezonden foto’s

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ik heb een tip: niet aan kinderen beginnen. Er zijn veel te veel mensen op de Aarde. Als je niet aan kinderen begint, hoef je je verder niet druk te maken om borstvoeding.


  ⚠️ Meld

 2. geschreven door Japser, op 30 maart 2009 om 10:20

  Ik heb een tip: niet aan kinderen beginnen. Er zijn veel te veel mensen op de Aarde. Als je niet aan kinderen begint, hoef je je verder niet druk te maken om borstvoeding.

  Uit puur egoïsme wil ik graag ooit kinderen. (Kinderen willen is namelijk in mijn optiek egoïstisch.) Verder ben ik het op zich wel met je eens Japser…er zijn te veel mensen op de wereld. Het zou dan ook goed zijn als mensen maximaal 2 kinderen op de wereld zetten. Dus maximaal je eigen vertrek en dat van je partner compenseren…


  ⚠️ Meld

 3. Nou Plantje, dat klinkt goed MITS ze daarmee waren begonnen toen we nog zo’n 1 miljard mensen hadden. Zoveel kan de planeet namelijk aan zonder er kapot aan te gaan.


  ⚠️ Meld

 4. Ja die ondoordachte opmerking hoor ik vaker. Gelukkig is een betere optie dat ik blijf om mensen te overtuigen en dat andere mensen gewoon minder voortplanten.  ⚠️ Meld

 5. He, he, wat een positieve geluiden op een goed initatief.
  Niet zo mopperen allemaal.Het is een mogelijkheid voor moeders om met elkaar van gedachten te wisselen . Een soort weblog maar dan real life.


  ⚠️ Meld

 6. @japser.

  Nou hier weer bezig met je gepreek.?
  Jochie ga wat nuttigs met je leven doen i.p.v.mensen met jou slappe gezever proberen te overtuigen .


  ⚠️ Meld

 7. Wat ik probeer te doen is nuttig. Dat veel mensen niet willen luisteren, is jammer. Zeker omdat zeer waarschijnlijk de huidige generatie van 30 het meemaakt, maar zeker de generatie na ons de gevolgen zal voelen van het onbezorgd opmaken van de Aarde. Gevolgen als wereldwijde honger, oorlog en anarchy. Leuke plek voor je kinderen 🙂


  ⚠️ Meld

 8. I have a life, nog wel ja…

  Kun jij dat ook garanderen aan je kinderen, dat ze een leven zoals wij dat kennen hebben tot het eind van hun natuurlijke leven?

  Ik heb het antwoord: dat kun je niet, sterker nog, de kans is erg groot dat de kinderen van vandaag de soldaten van de toekomst zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Dit is één van de weinige café’s waar ik niet kom. Borstvoedingscafé, het moet toch echt niet gekker worden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.