Lübeckplein - Foto: Wouter Steenbergen
Lübeckplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt en nat, kans op natte sneeuw

Zwolle – Maandag dalen de Zwolse barometers. De reden is een lagedrukgebiedje dat van zuidwest naar noordoost over onze omgeving stiefelt. Dat veroorzaakt de hele dag een dik grijs wolkenpakket waaruit geruime tijd regen valt.

Koude regen, met misschien ook flatsen natte sneeuw ertussen. De grootste kans daarop in de avond. Het is met ongeveer 4 graden waterkoud. Komt er even natte sneeuw naar beneden, dan daalt het kwik tot net boven nul. De wind is zwak tot matig, kracht 2 à 3, een stuk minder dan zondag. Hij komt ‘s morgens uit het zuiden tot zuidoosten. Bij de passage van het lagedrukgebiedje draait hij naar west tot noordwest. In de loop van de avond neemt de wind korte tijd toe naar kracht 3 à 4 uit het noordwesten.

Het lijkt erop dat dit voorlopig het laatste omvangrijke regengebied is dat onze kant op komt. Gelukkig maar, want in de afgelopen tijd zijn er tientallen liters regenwater per vierkante meter neergekomen in Zwolle en omgeving.

In de nacht naar dinsdag verdwijnt de neerslag naar het noordoosten en ook de meeste bewolking verkast daarheen. Het klaart breed op, zodat het onder een heldere nachthemel kan afkoelen tot rond het vriespunt dinsdagmorgen.

Dinsdag ziet het er gunstig uit voor de zon. De lucht kleurt blauw boven Zwolle en de kans op neerslag is gering. De temperatuur ligt bij 3 tot 4 graden, aanmerkelijk kouder dan vorige week.

Woensdag belooft ook een overwegend droge dag met zon te worden. In de vroege ochtend vriest het licht, overdag is het ongeveer 4 graden.

Artikel delen: