Britten Jeugd Strijkorkest in Internationaal Festival

Zwolle –  Vanaf dinsdag 31 maart neemt het Britten Jeugd Strijkorkest deel aan het Festival Internacional de Orquestas de Jóvenes in de Spaanse stad Murcia. In totaal geven de jonge talentvolle strijkers vijf concerten tijdens het internationale festival voor jeugdorkesten.

Het Britten Jeugd Strijkorkest biedt jonge talentvolle strijkers in Zwolle en de wijde regio de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het Zwolse strijkorkest is met nog zes andere orkesten geselecteerd voor deelname aan het internationale festival in Spanje. Daar geven ze vijf concerten, waarbij ze onder meer composities van Mozart, Martinu, Bartók en Tsjaikovsky spelen. Een van de programma’s wordt op zaterdag 2 mei nogmaals gespeeld in het Cultuurhuis in Stadshagen.

De meerderheid van de strijkers uit het Britten speelt ook zaterdag in een groot internationaal jeugdstrijkorkest. Dat orkest gaat onder meer de negende symfonie van Beethoven spelen.

Meer informatie over de deelname aan het internationale festival staat op www.hetbritten.nl. Wilt u het Britten financieel ondersteunen door een ´strijktalent te adopteren´, ga dan naar www.samenmakenwedestad.nl/strijktalent.  

Artikel delen: