Inbraakpreventie Aa-landen

Zwolle – Vrijdagavond 3 april is er een thema-avond inbraakpreventie voor bewoners van de Bekenbuurt in de Aa-landen. Evert Jansen, zelf ex-inbreker en bekend van het tv-programma ‘De Inbreker’, geeft op deze avond advies over dit onderwerp. Bewoners van de Bekenbuurt zijn al eerder uitgenodigd voor deze avond. 

 

De voorlichtingsavond wordt geopend door burgemeester Henk Jan Meijer waarna de Politie IJsselland toelichting geeft over veiligheid in de Bekenbuurt. De stichting Veiligheid & Preventie geeft voorlichting over risico’s van criminaliteit in en rond de woning en wat bewoners zelf kunnen doen om de kans op inbraak te verkleinen. Evert Jansen laat met praktijkvoorbeelden zien hoe makkelijk het is om een huis binnen te komen en geeft voorlichting over hoe bewoners inbrekers buiten kunnen houden.

De voorlichtingsavond is vrijdag 3 april vanaf 19.30 uur in wijkcentrum de Bolder, Dobbe 29 in Zwolle. De voorlichtingsavond is een proef en wordt aangeboden door de Zwolse woningcorporaties, gemeente Zwolle, politie IJsselland, stichting Veiligheid & Preventie en het bedrijf Homesafety. Bij succes worden vergelijkbare avonden in andere buurten en wijken georganiseerd. 

Over Evert Jansen

Evert Jansen is ex-inbreker en weet uit ervaring hoe snel een inbreker een huis binnendringt. Tegenwoordig werkt Evert Jansen als voorlichter bij de Stichting Veiligheid & Preventie: ‘Ik wil als voorlichter voor Stichting Veiligheid & Preventie toch iets positiefs halen uit mijn criminele verleden. Als ex-inbreker geef ik tips hoe je de kans op inbraak verkleint. Met het doel om mensen bewust te maken dat ze zelf veel aan hun eigen veiligheid kunnen doen door het goed te beveiligen van hun woning’.

Artikel delen: