Zwolse improcup: improvisatietheater voor en met publiek

Improvisatietheater
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De allereerste voorstelling van de Zwolse Improcup is op vrijdag 20 januari. Het is een nieuw initiatief van vier enthousiaste improvisatiegroepen: Aan de Overkant, Excuses voor het Ongemak, PeperDus en Uitzending Gemist.

Zij spelen elke derde vrijdag van de maand in een wisselende samenstelling een voorstelling in het sfeervolle theater van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Het zijn voorstellingen waarin je je laat meevoeren op de golven van creativiteit en spontaniteit van de vier improvisatietheaterclubs die een avond brengen met verrassende en unieke scenes en sketches.

De clubs strijden voor de Zwolsche Improcup, maar het gaat vooral om het gevoel van verbinding, plezier, uitdagen en het publiek verrassen en laten genieten. Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij acteurs geen vooraf geschreven script gebruiken. In plaats daarvan improviseren ze. De dialogen en acties op het toneel ontstaan op dat moment. Dit kan leiden tot hilariteit en ook pure schoonheid en ontroering, een bijzondere ervaring voor het publiek. Voor PeperDus komen Inge, Vincent, Daphne, Ellen en Annewyke in actie. Voor Excuses spelen Inge, Wery, Willeke en Wouter.

Improvisatietheater is interactief. Het publiek mag meedoen door suggesties te geven voor de scènes. Dit zorgt voor een verbinding tussen het publiek en de acteurs, waardoor de avond nog magischer wordt.

Een avondje genieten van geïmproviseerde scènes, diverse spelvormen en toonaangevende typetjes. Je bent welkom in het Joseph Wresinski Cultuur Stichting Theater aan de Floresstraat 21, 8022 AD Zwolle. De eerste voorstelling is op 20 januari om 20.00 uur. De toegang is gratis, je geeft na afloop wat het je waard is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)