Bestuur en Raad van Toezicht FCZwolle per direct weg

ZWOLLE –  Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat het bestuur van FC Zwolle en de commissie van goede diensten voor de resterende weken van het lopende seizoen gezamenlijk de club zouden besturen. Na afloop van dit seizoen, zou het ‘oude’ bestuur aftreden.

Omdat gebleken is dat de ontstane onrust hierdoor niet werd weggenomen is tijdens de eerste vergadering van het bestuur in deze nieuwe samenstelling nogmaals stil gestaan bij deze tijdelijke bestuursvorm. Daarbij is de unanieme conclusie getrokken dat het in het belang van FC Zwolle beter geacht moet worden dat er met onmiddellijke ingang een interim bestuur zal aantreden bestaande uit vier leden van de commissie van goede diensten.

Dit betekent dat de ‘oude’ bestuursleden te weten de heren R. van Vliet (voorzitter), R. Buysrogge (technische/juridische zaken), E. Veldink (financiële zaken) en G. Hovenberg (commerciële zaken) met onmiddellijke ingang terugtreden.
Het interim bestuur zal bestaan uit de heren A. Jansen (supporters, organisatie, structuur & visie en voorzitter ), H. Beekman (technische zaken, woordvoerder en vice voorzitter), R. Kooijman (financiële zaken) en J. Vonhof (commerciële zaken). Nadat dit voornemen aan de leden van de Raad van Toezicht was voorgelegd, besloten de leden van de Raad van Toezicht eveneens tot direct aftreden, dit om ruimte te bieden tot een slechts op de toekomst gerichte doorontwikkeling van FC Zwolle. De Raad van Toezicht zal bestaan uit de heren A. Visser (voorzitter) en E. Wennemars.

Het is het streven dat met ingang van het nieuwe seizoen 2009/2010 de club geleid wordt door een nieuw bestuur. Door het bovengenoemde besluit, wordt de commissie van goede diensten met onmiddellijke ingang opgeheven.

Onder leiding van de thans aftredende bestuursleden heeft FC Zwolle een nieuw stadion gebouwd en zijn de financiën bij de club op orde gebracht. De club speelde in deze jaren een prominente rol in de Jupiler League, in de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 kwam de club uit in de Eredivisie.

Artikel delen:
Reacties 83
 1. yes eindelijk
  nu van perlo en van de bellt nog dan kan de schoonmaak echt pas goed beginnen
  o en ja van vliet en zijn kliek hebben dan een neieuwstadion gerealiseerd maar wel de ziel daarvan verkocht aan rechterschot


  ⚠️ Meld

 2. Het zal nog heel moeilijk worden om een goed bestuur te vormen. Na de supprtersrellen van vrijdag zal ieder weldenkend mens zich achter de oren krabben voordat hij of zij in het bestuurswereldje zal stappen. Van de kant van Everse mis ik de uitgestoken hand. Het lijkt erop, dat de helft van de mensen uit de organisatie moeten verdwijnen om de terugkeer van Everse mogelijk te maken. Dit is niet reëel. Ook Everse zal moeten bewegen. Niemand is belangrijker dan de club FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 3. Niemand is belangrijker dan de club FC Zwolle

  —————————————————–

  Alleen JAN EVERSE ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 4. Beste PrinsH.,

  ik vind je conclusie nogal kort door de bocht.
  Laat die CvGD eerst maar eens contact opnemen met Everse(dit is tot op heden niet gebeurd).
  En laat ze dan maar een kijken hoe het verder moet.
  Maar als ik de keuze had tussen een succestrainer lozen met een kostenplaatje van 500.000??.
  Of een simpele boekhouder uit Kampen eruit knikkeren voor nog nieteens 10% van dat bedrag…
  Nou dan wist ik uit belang van de club de keuze wel te maken.


  ⚠️ Meld

 5. geschreven door Larry, op 1 april 2009 om 19:03

  Nu weet ik ook eens hoe het voelt als er een last van je schouders valt.

  Die hangt nu als een molensteen om van Vliet zijn nek.
  ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 6. Dus als ik het goed begrijp is er nu ook automatisch een einde gekomen aan het geweld?

  Maar goed, gefeliciteerd echte supporters, ik hoop dat het allemaal goed komt met het nieuwe bestuur (en dat meen ik echt).


  ⚠️ Meld

 7. Gefeliciteerd alle supporters; misschien dat de VVD of 1 of andere “zichzelf tot uber-heeren benoemende club” nog wat pluche over heeft?

  = Piet, op 1 april 2009 om 17:58, Piet Bakker?  ⚠️ Meld

 8. Blij dat het bestuur weg is, maar ik hoop niet dat de “supporters” denken dat ze dit voor elkaar gekregen hebben middels de geweldsescalatie van vrijdag.
  Want de volgende keer als er weer iets niet gaat zoals zij het willen, lossen ze het weer op hun zielige en totaal verkeerde manier op.
  Het doel heiligt namelijk niet alle middelen…..


  ⚠️ Meld

 9. Klasse 2/3 deel van mijn wens van 20:11

  Vanavond heeft de Cvgd uitleg gegeven m.b.t het aftreden van het bestuur. Daaruit werd o.a. duidelijk dat met betrekking tot de zaak Everse een onafhankelijke waarheidscommissie in het leven word geroepen, bestaande uit Henry Beekman, Jaap Stam , en Bert Konterman. Zij zullen met alle betrokkenen in gesprek gaan. De uiteindelijke bevindingen zullen doorslaggevend zijn voor een terugkeer van Jan Everse.

  Bron:.org


  ⚠️ Meld

 10. Hopelijk geeft dit rust in de tent.

  Tevreden dat het bestuur vertrekt, maar was dat gedonder er om heen ook meer dan zat.


  ⚠️ Meld

 11. Geweld lost wel degelijke wat op, als je het via een historisch dimensie bekijkt iniedergeval. De geschiedenis leert ons dat dictatoriale/absolutistische regimes en oligarchies alleen met geweld tot halt kunnen worden geroepen. Om het bestuur van FC Zwolle nou met een dictatoriale regime (al vertoont het wel trekjes) of een oligarchie te vergelijken is natuurlijk wel iets overdreven, maar dat geweld nooit iets oplost is gewoon onzin.


  ⚠️ Meld

 12. Ik was rond 24.00 u terug in zwolle, Bij het stadion was niets meer te doen. Thuis met een vriend gebeld die bij de bijeenkomst was geweest. Onderwijl maar een fles goede wijn losgetrokken. Gezamelijk met dat goede glas wijn de reacties op de diverse, mij bekende site’s gelezen. Ik sluit mij bij die mensen aan die dit zien als een overwinning.
  Er is nog wel een weg af te leggen, voordat ook Jan E. terug is. Ik hoop zo spoedig mogelijk.


  ⚠️ Meld

 13. De geschiedenis leert ons dat dictatoriale/absolutistische regimes en oligarchies alleen met geweld tot halt kunnen worden geroepen.

  Maar die zijn ook omgegooid door vreedzame protesten. Als je het volk genoeg pushed komen die in actie, dat kan zijn het regeringsgebouw in de fik steken, maar ook met dagelijkse protesten van miljoenen mensen.


  ⚠️ Meld

 14. @Dick

  Inderdaad. A.C.A.B.

  Ik ben trots op de supporters van FC Zwolle. Er heeft een ‘stille tocht’ plaatsgevonden met ruim 500 deelnemers door de halve binnenstad zonder één enkele wanklank. 4.012 supporters hebben hun stem laten horen door het ondertekenen van een petitie. Er is een ludieke actie gehouden waarmee het bestuur ‘de rode kaart’ heeft gekregen van de aanhang. Supporters hebben in Zeist urenlang in de vrieskou geduldig de voorlopige uitkomst van de arbitragezaak Bijna 4 weken lang is de rust en eenheid bewaard gebleven.

  Toch zullen er altijd critici zijn die de focus verleggen naar de negatieve incidenten die zich hebben voorgedaan. Deze zullen voornamelijk de ingegooide ruiten en de rellen van vrijdagavond naar voren brengen.

  Ik keur dat niet goed, maar hoop wel dat mensen de totale scope in beschouwing nemen als zij zich uitlaten over supporters. Al zal dat in sommige gevallen wel een utopie zijn.

  Ik heb vertrouwen in het interim bestuur en hoop dat het samen met supporters en sponsoren een goede basis kan neerleggen voor de toekomst. Het moet zo snel mogelijk weer over voetbal gaan i.p.v. bitterballen, kaas en worst.  ⚠️ Meld

 15. Je bent het hele spektakel allemaal wel een beetje redelijk doorgekomen? Mooi, alleen met een positieve instelling kun je wat bereiken. Deftige passievolle plaatjes op jullie site. Voetbal is ook emotie.

  Wens jullie en de club veel rust en wijsheid toe. Er is al genoeg comedy geweest de laatste jaren.  ⚠️ Meld

 16. Dit is goed nieuws!!

  Ennuh Jan, mocht je nog terug komen, nu niet meer met je voetbalschoenen over het tapijt, hummel bellen om te vragen of ze een jas op maat laten maken voor je en de telefoon weer normaal opnemen, oke? 😉 😛 ;D


  ⚠️ Meld

 17. @Dick

  Afgelopen vrijdagavond was ik na afloop van de wedstrijd op weg naar huis. Ik woon op 500 meter afstand van het stadion. Ik stond bij de molen de Passiebloem aan de Vondelkade nog even na te praten met enkele vrienden toen ik zonder aanleiding in elkaar ben geslagen door leden van de ME (Mietjes Eenheid). Ik heb hier een lichte hersenschudding aan over gehouden alsmede gekneusde ribben en bloeduitstortingen. Daarmee is het rijtje bloed, zweet en tranen gecompleteerd 😉

  Ik ben niet het enige slachtoffer geweest van excessief politiegeweld afgelopen vrijdagavond. Ook meisjes die hun fiets ophaalden zijn met knuppels bewerkt en 50 ers die op weg waren naar hun auto moesten op de loop voor de blauwe hooligans. Mensen die hun huis uitkwamen om toe te zien dat hun auto niet werd beschadigd zijn hun huis ingeslagen.

  Hierover lees je niets in de lokale media.

  Het is in ieder geval goed dat er nu rust is zodat het weer over voetbal kan gaan. Het is alleen jammer dat het in Zwolle altijd eerst weer moet escaleren, voordat er wordt ingegrepen.

  Larry heeft nota bene de maandagavond ervoor nog de gemeenteraad verzocht om in te grijpen om juist dit soort zaken te voorkomen. Dat is helaas niet gebeurd.

  Weet je wat het is Dick; veel mensen vellen een mening, maar aan hen de vraag wat heb jij gedaan om de uitwassen van vrijdagavond te voorkomen? Ach, misschien vertrouw ik wel teveel op het goede in de mens.

  Het boek is dicht. Laten we met een schone lei nu maar eens van FC Zwolle een echte VOETBALclub maken. Ik kan geen bitterbal meer zien 😉

  @Natascha

  En Jan moet zijn auto voortaan goed inparkeren ;D


  ⚠️ Meld

 18. @Dick

  Stond nog een leuk stuk in de VI van deze week (column Johan Derksen) dat men voortaan in de Rotary, Lions Club en op de golfbaan zich wel 2x moet bedenken als men een dubbelzinnige opmerking maakt. Pipo de Clown en Kluk kluk komen eraan 😉


  ⚠️ Meld

 19. @ El Rey, als het zonder aanleiding was moesten ze vast jou alleen hebben. Je maten hebben geen klappen gehad? Mooi dat de gevolgen meevielen. Heb je een aanklacht ingediend? Er zullen echter wel mensen zijn dit wel wat gedaan hebben en geprovoceerd hebben. Was jij zeker het slachtoffer van.

  Heb gelezen van Larry’s poging. Waren er maandagavond wel concrete reacties op zijn betoog?

  Die trammelant van vrijdagavond is natuurlijk vooral eigen verantwoording. En je kop d’r bijhouden. Maar ja, het is gebeurd. Vind wel dat eerdere bijeenkomsten rustig zijn verlopen. Grote klasse ook er toch nog aardig wat mensen (achteraf voor nixxx; niet eens naar binnen) naar Papendal zijn geweest.
  Dit heb ik ook vaak: misschien vertrouw ik wel teveel op het goede in de mens.

  Idd dat “ouwe wijven gel*l” levert vaak alleen maar een negatieve spiraal op.

  Succes d’r mee!

  Oh de column op de laatste bladzijde van Johan-3. 😀


  ⚠️ Meld

 20. @Dick
  Laat ik het gebeuren van vrijdagavond maar kort samenvatten met een historische filmquote:

  ⤽What we’ve got here is (a) failure to communicate. Some men you just can’t reach. So you get what we had here last week, which is the way he wants it… well, he gets it. I don’t like it any more than you men”.

  Uit de klassieker ??Cool hand Luke?? met Paul Newman.


  ⚠️ Meld

 21. Wat zeg je nou Elrey 😮 parkeerde hij zijn auto ook niet goed in?

  Dit gedrag kan echt niet door de beugel jongens 😉 😀 Ik denk dat het beter is dat Jan niet meer terug komt ;D 😛 ;D


  ⚠️ Meld

 22. Roy, het doet me goed weer het één en ander (met vrolijke noot) van je te lezen. Hoe is het met P?? Is zij deze week een beetje doorgekomen?


  ⚠️ Meld

 23. @Inge

  Lieve zuster nogmaals dank voor de goede zorg en verpleging!

  P was in eerste instantie diepbedroefd, zij had al een slecht voorgevoel maar uiteindelijk zei zij ‘Je laat die klootzakken toch niet winnen!’ en dat gaf voor mij de doorslag om weer terugkeren aan het front.

  Ik ben ff lekker uitgerust dus kan er weer volop tegenaan.

  Er is een slag gewonnen, maar de oorlog is nog niet beslist om maar zo te zeggen. Wat dat betreft heb ik wel mazzel met mijn thuisfront 😉


  ⚠️ Meld

 24. Die films zijn ook wel o.k.

  Malena is wat triester, maar een schitterend verhaal en een lust voor het oog van elke heterosexuele man. Jeux d’enfants is een geweldige, komische film met een Franse knipoog dat het leven niet al te serieus moet worden genomen.


  ⚠️ Meld

 25. Roy,

  Wat fijn. Dat geeft altijd een goed gevoel als je een vrouw (of man) achter je hebt staan die je steunt. Dan voel je je 10x sterker. 😉

  En het voorgevoel van vrouwen is erg sterk (eigen ervaringen) en zou je (bijna) altijd mmoeten volgen.

  We komen binnenkort het coolpack wel halen. ;D ;D


  ⚠️ Meld

 26. En toch was het een rot streek vrijdag.
  Terwijl we best ver uit de buurt van de ongeregeldheden stonden.
  Blij dat je terug bent Roy.
  En met het nieuws van gister kunnen we weer wat vrolijker kijken richting een sportieve toekomst van onze Fc  ⚠️ Meld

 27. @Joop

  Zie het als een toegevoegde waarde dat op weblogzwolle ook zaken aan de orde komen waarvan de lokale media geen verslag uitbrengt. Dat is juist wat weblogzwolle ook zo sterk maakt!


  ⚠️ Meld

 28. ..
  Het is toch algemeen bekend dat de ME-Zwolle zich niet kan beheersen in geweldsituaties en met een waas voor de ogen op alles inslaat wat beweegt. Of het nu jongeren/ouderen/vrouwen/kinderen zijn. ME discrimineert niet.


  ⚠️ Meld

 29. Geen probleem 🙂

  Enige keer dat ik tegenover een ME-er sta is hij toch niet in een situatie dat hij op scherp sta. Want daar ben ik niet in de buurt.


  ⚠️ Meld

 30. @Berend

  Ik vind discrimineren ook niet kunnen.

  ME die mensen zonder aanleiding met knuppels de vernieling inslaat, heeft recht op eenzelfde behandeling.


  ⚠️ Meld

 31. Ik geef alleen maar aan wat ik vind wat de beste manier is om om te gaan met conflict situatie’s. Mensen mogen er mee doen wat ze willen.

  En nee, het was vroeger ook gewoon Jasper. Hoewel er ook een aantal mensen waren op de middelbare school die mij Bos noemden.


  ⚠️ Meld

 32. @Bos

  Dan leest u natuurlijk veel boeken waar de oplossingen in staan.
  Verder hebt u geen ervaring in de praktijk die u kunt verwoorden.


  ⚠️ Meld

 33. @Japio, Jasperino, Bos, Lapzwans,
  Ik dacht dat je stabieler was. Dus ik heb het niet verkeerd ingeschat, denk dat je een jochie achter het toetsenbord bent. Geen ervaring in het leven, maar wel bijdehand willen doen.
  Zie jou laaste antwoord voor mij, dan weet ik genoeg. De taal die je gebruikt zegt mij meer dan het schrift.


  ⚠️ Meld

 34. Leuk geprobeerd, in dit geval slaat je opmerking over taal en schrift als een tang op een varken.

  En trust me, genoeg ervaring 8)


  ⚠️ Meld

 35. Je vindt jezelf een hele bink achter je toetsenbordje he Japser! Voor mij ben je zoiets als een hinderlijke mug die je gewoon van je afslaat…om er vervolgens geen last meer van te hebben. Bij deze sla ik je virtueel van het Weblog. 8)
  En ga nu eerst maar je brinta opeten en niet meer sputteren hoor!! 😮


  ⚠️ Meld

 36. Oh wow, zoveel mensen die absoluut niet alles hebben gelezen. Echt zo fantastisch. Als jullie niet willen lezen wat ik allemaal te zeggen heb, reageer dan ook niet eerst serieus op mij.

  Hint: de wereld is groter dan je eigen kader.


  ⚠️ Meld

 37. Inderdaad de wereld is groter dan je eigen kader!! Schrijf dat maar op een briefje en hang het boven je bed Jaspertje!

  Die bijnaam bos snap ik nu ook wel. Door je praatjes zien mensen door het bos de bomen niet meer!!

  En nu echt on-topic dan maar! Sorry Admin.


  ⚠️ Meld

 38. @japser lees dan zelf ook alles eens goed door.
  Ook jij draait om vrgan van enkele mensen hier heen, of reageert er helemaal niet op.

  De pot verwijt de ketel……

  p.s nu de rest nog weg.
  Als je schoon schip maakt dan wel helemaal!
  Dus Perlo en Belt pak je koffers.


  ⚠️ Meld

 39. Enige keer dat ik tegenover een ME-er sta is hij toch niet in een situatie dat hij op scherp sta. Want daar ben ik niet in de buurt.

  Open dag van de politie?
  Een ME-er staat altijd op scherp.

  Oh wow, zoveel mensen die absoluut niet alles hebben gelezen. Echt zo fantastisch. Als jullie niet willen lezen wat ik allemaal te zeggen heb, reageer dan ook niet eerst serieus op mij.

  Hint: de wereld is groter dan je eigen kader.

  Als je niet eens bent met een andere mening, hoef je er ook niet op te reageren. Jij probeert een discussie aan te gaan, maar luistert totaal niet naar argumenten en blijft reageren vanuit je eigen kader.  ⚠️ Meld

 40. Wat een blijdschap over het nieuwe bestuur bij de FC
  Als de aanleiding nu echt was dat Jan Everse zo onhandelbaar zou zijn (ik hoorde zelfs al over handtastelijkheden) nou dan hebben ze aan de nieuwe voorzitter Arjan Jansen helemaal een goeie.
  Die l*l zorgde voor een bestuurscrisis bij SVI, toen die bij een E pupillen wedstrijd begon te vechten.
  Nee, het komt helemaal goed met dat nieuwe bestuur.
  Wat is die Jan Everse daarbij vergeleken een lieve, handelbare technisch onderlegde allekunner !!
  Succes en sterkte Jan


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.