Oud-voetballers gaan FC Zwolle adviseren

Zwolle – De oud-voetballers Jaap Stam en Bert Konterman gaan het ad interim-bestuur van FC Zwolle adviseren in de zaak Everse versus het oude bestuur. De oud-internationals kijken ook of er al dan niet nog een toekomst is voor de op non-actief gezette trainer Jan Everse. De centrale vraag in de aanbeveling zal zijn: hoe heeft het zover kunnen komen? Het ad interim bestuur van FC Zwolle wil met de aanbeveling leren van het verleden en kijken naar de toekomst van de club. De beide oud-internationals gaan spreken met spelers en medewerkers van FC Zwolle en Everse zelf. Het advies weegt zwaar, aldus ad-interim bestuurder Henry Beekman.  

Het tijdelijke bestuur vroeg Stam en Konterman, omdat zij onafhankelijk zijn en ruime ervaring hebben in hoe de verhoudingen tussen trainers en spelers in het voetbal liggen. Nog voor de uitspraak van de arbitragezaak, die volgende week wordt verwacht, hopen de oud-internationals met een aanbeveling te komen. Everse werd een maand geleden door het woensdag afgetreden bestuur op non-actief gezet, waarna FC Zwolle in een diepe crisis belandde.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Goede zaak dat 2 oud-internationals en topvoetballers hun eerste club deze dienst willen bewijzen. Meer dan goed is dat nu eindelijk eens voetballers over voetbal praten bij FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 2. Idd El:

  geschreven door dick, op 1 april 2009 om 20:11
  Tijd voor échte voetbalmensen.

  Klasse 2/3 deel van mijn wens van 20:11

  Vanavond heeft de Cvgd uitleg gegeven m.b.t het aftreden van het bestuur. Daaruit werd o.a. duidelijk dat met betrekking tot de zaak Everse een onafhankelijke waarheidscommissie in het leven word geroepen, bestaande uit Henry Beekman, Jaap Stam , en Bert Konterman. Zij zullen met alle betrokkenen in gesprek gaan. De uiteindelijke bevindingen zullen doorslaggevend zijn voor een terugkeer van Jan Everse.

  Bron:.org


  ⚠️ Meld

 3. Bert Konterman was in beeld om jeugdtrainer te worden bij Vitesse, maar de deal ketste af. Tot teleurstelling van de ex-international.

  Konterman zag een terugkeer naar Arnhem, waar hij aan het einde van zijn loopbaan kort speelde, wel zitten. ,,Ik mis het nu, het bezig zijn met een elftal, die ambitie. Samen met Kees van Wonderen heb ik de cursus gedaan. Hij zwichtte voor FC Twente, ik had veel zin in Vitesse. Met Marc van Hintum heb ik een goed gesprek gehad, ik heb water bij de wijn gedaan, maar hij vertelde dat hij niet verder mocht gaan, omdat hij daar niet over ging. Daarna heb ik niks meer gehoord”, zegt hij tegenover De Gelderlander.

  KNVB


  ⚠️ Meld

 4. Erelid van FC Zwolle, Henk Timmer, spreekt met erevoorzitter Gaston Sporre over de situatie bij de club.

  De oud-doelman van de Overijsselse club vindt de huidige gang van zaken slecht voor het imago van de Zwollenaren. Timmer is erelid van FC Zwolle en heeft een sterke binding met de club. Toch zal de Feyenoorder op de achtergrond blijven omtrent de huidige situatie. De doelman houdt het bij gesprekken met Sporre.

  RTV Oost


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.