Emmawijk - Foto: Wouter Steenbergen
Emmawijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koud en saai

Zwolle – Maandag is het saai weer in Zwolle. Het weerbericht wordt daardoor ook saai: uitgestrekte wolkenvelden met weinig openingen voor zonnestralen schuiven laag en traag over de stad. Regen valt er niet uit, op dat ene verdwaalde druppeltje motregen na. Het kan vooral ‘s morgens ook nevelig zijn.

De temperatuur varieert van 1 graad boven nul ‘s morgens vroeg tot ongeveer 3 graden in de middag. Mocht het in de vroege ochtend toch opklaren, dan kan het kwik iets onder het vriespunt zakken. De wind is zwak uit het noordoosten tot oosten. In de avond en nacht blijft het waarschijnlijk bewolkt. In een onverhoedse opklaring gaat het licht vriezen, maar het is de vraag of die wel komt. De nachttemperatuur blijft onder een wolkendek boven het vriespunt.

Dinsdag komt de zwakke wind meer uit het oosten. Dit vergroot de kans op opklaringen en zonnige perioden. Heb er a.u.b. geen hoge verwachtingen van, waarschijnlijk overheerst de grijsheid toch. Er valt geen regen uit. De temperatuur overdag is 1 tot 2 graden boven het vriespunt.

Woensdag is er kans op nevel of mist. Volgens enkele berekeningen blijft de temperatuur onder nul. In de avond en nacht naar donderdag wordt neerslag verwacht, mogelijk met gladheid tot gevolg. Donderdag gaat de temperatuur in Zwolle overdag omhoog naar ongeveer 7 graden en is er meer wind.

Artikel delen: