GH-studenten krijgen ‘eigen’ lesauto

Zwolle – Waar menig rijschoolhouder misschien worstelt met de vraag hoe je ‘arme’ studenten over de streep trekt om rijlessen te gaan volgen, heeft verkeersschool Van Buuren heeft zo z’n eigen aanpak. Met het concept ‘Rijles voor studenten’ speelt de rijschool handig in op Zwolle als studentenstad. Woensdagochtend werd op de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle een speciale lesauto onthuld, onderdeel van een specifiek aanbod voor de studenten van de GH.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />  

Studenten kunnen zich via de website www.rijlesvoorstudenten.nl opgeven voor zowel theorie- als praktijkles en inloggen in een online theorie-oefensysteem. Op vertoon van hun studentenpas krijgen ze 15 procent korting op de lestarieven. Omdat flexibiliteit voor studenten erg belangrijk is, biedt Van Buuren de studerenden grote vrijheid qua lestijden alsook verschillende lespakketten: zowel regulier als spoed. Verder is het mogelijk om te worden opgehaald en afgezet bij de hogeschool en uiteraard krijgen de studenten les in de opvallend kleurrijke GH-lesauto.

 

John Kramer, bedrijfsleider van de Zwolse vestiging van Van Buuren, vertelt hoe het concept ‘Rijles voor studenten’ ontstond. “Onze eigenaar, Kris Wijnen, riep al een tijdje: John, we moeten naar de scholen. Dat idee sprak mij aan. Dus ben ik het verder gaan uitwerken.” Kramer stapte binnen bij enkele Zwolse scholen, waaronder de Gereformeerde Hogeschool, en sloot er een samenwerkingsovereenkomst af. Over de eerste resultaten is hij positief. “Ik heb dan ook alle vertrouwen in de samenwerking met de GH.” “Voor ons is deze samenwerking interessant, want wij mogen cursisten werven op de hogeschool”, aldus Kramer. “Wij zorgen voor promotiemateriaal en mogen acties houden op bijvoorbeeld open dagen. Als tegenprestatie bieden we de GH een eigen lesauto in de kleuren en met de uitstraling van de hogeschool”, licht hij toe. Ook Hans Havinga, manager Informatie & Communicatie op de GH, is enthousiast over de samenwerking.  

“We zijn met Van Buuren in zee gegaan omdat het concept ons aanspreekt en vanwege de betrouwbare reputatie die de rijschool heeft”, zegt Havinga. “Een andere reden is het moderne en milieuvriendelijke autopark van Van Buuren. Als GH hechten we aan kwaliteit en duurzaamheid. Vandaar onze wens dat er een energiezuinige, degelijke auto zou worden ingezet.” Van Buuren voldeed graag aan dit verzoek en kwam met de nieuwe Golf 6 Blue Motion. Kramer laat weten: “Van deze auto verwachten we op technisch gebied meer dan van het alternatief, de Toyota Prius. De Golf 6 rijdt extra zuinig en heeft een erg lage CO²-uitstoot.”  

Artikel delen: