Fraterhuis Academie met Engeland-correspondent Tim de Wit

Tim de Wit

Zwolle – Tim de Wit, voormalig NOS-correspondent in Engeland, komt naar Fraterhuis Academie. In zijn lezing neemt hij je opnieuw mee naar het Verenigd Koninkrijk.

Britten staan bekend om hun humor, de muziek van The Beatles en The Stones, James Bond-films, het koningshuis en voetbal. Tim de Wit verbleef in uitzonderlijke tijden in Engeland. Hij deed in Londen voor de NOS en Trouw verslag van onder andere de politieke chaos rond de Brexit. Het werden zeven bijzondere journalistieke jaren. En terug in Nederland was het nog niet klaar: Liz Truss werd de kortst zittende premier ooit en de Queen overleed, dik zeventig jaar na haar kroning.

Over het Verenigd Koninkrijk valt dus genoeg te vertellen en te beschouwen. Tim de Wit kan dat als geen ander. Een beetje als de Britten zelf, zo bewijst hij in zijn boek Wankel Koninkrijk. Tegenwoordig is Tim de Wit werkzaam bij Bureau Buitenland (VPRO, Radio 1) en heeft hij de podcast Europa Draait Door. In deze lezing neemt hij ons opnieuw mee naar het Verenigd Koninkrijk.

Datum en tijd: zaterdag 18 februari van 11.00 tot 13.00 uur.

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro. De reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)