Scania Logistics Netherlands viert jubileumjaar

Foto: Scania Zwolle

Zwolle – In januari 2013 werd in Zwolle Scania Logistics Netherlands opgericht. Dit was het resultaat van een succesvol project van zusterbedrijf Scania Production Zwolle. Een project waarbij trucks als bouwpakket werden verpakt en verscheept over de hele wereld.

Nu, in 2023 viert het bedrijf haar tienjarige bestaan. Op zaterdag 14 januari werd het jubileumjaar feestelijk geopend samen met medewerkers en hun familieleden. Het oorspronkelijke project is nog altijd een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Scania Logistics Netherlands. Alle losse truckonderdelen worden in de logistieke centra in Zwolle en Hasselt verzameld, gecontroleerd, verpakt en als bouwpakket verscheept naar bestemmingen wereldwijd. In een regionaal productiecentrum worden vervolgens alle onderdelen in elkaar gezet tot een complete vrachtwagen.

Naast het leveren van deze ‘bouwpakketten’ heeft Scania Logistics Netherlands haar logistieke kennis en activiteiten de afgelopen tien jaar uitgebreid. De werkzaamheden zijn ondergebracht in zes logistieke centra in Zwolle, Hasselt en Nieuwleusen. Dagelijks worden ruim drieduizend leveranciers aangestuurd om op tijd onderdelen aan te leveren. Niet alleen voor Scania, maar ook voor andere productielocaties binnen de TRATON groep.

Naast de logistieke centra is er het kenniscentrum, waar voortdurend gewerkt wordt aan de ontwikkeling van nieuwe logistieke activiteiten. De focus ligt hierbij op het verduurzamen van de wereldwijde keten waarin Scania Logistics Netherlands opereert.

Bij Scania Logistics Netherlands werken nu zevenhonderd betrokken medewerkers. Directeur René Brill: “De afgelopen tien jaar hebben onze ambitieuze plannen geleid tot het innovatieve, internationale bedrijf dat we nu zijn. Hier hebben al onze medewerkers aan bijgedragen. Zij zijn allemaal een belangrijke schakel in het geheel en ik ben ontzettend trots op wat we samen bereikt hebben.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)