Ex-topsporters spreken over Sport en (Bij)geloof

Zwolle –  Meervoudig olympisch medaillewinnaar drs. Henk-Jan Zwolle maakt 22 april zijn opwachting als keynote spreker op het symposium ‘Sport en (Bij)geloof’. Dit symposium vindt plaats op de Campus van Chr. Hogeschool Windesheim van 15.00 tot 17.00 uur.


Het symposium wordt geopend door de – inmiddels – oud voorzitter van de KNRB, Jan Karel Mak. Na de speech van Zwolle, vooral bekend door zijn gouden medaille met de Holland Acht tijdens de olympische spelen in Atlanta,  kan de bezoeker van het symposium één van de vier workshops bijwonen: Sportpsycholoog drs. Honzik Pavel spreekt over de soms bizarre rituelen van topsporters; voormalig voetbalinternational Bert Konterman geeft aan hoe hij zijn geloof kon combineren met topsport. Drs. Rianne van Strien vertelt waarom zij gelooft in de ‘cijfers van de coach’ en put daarbij uit haar ervaringen als videoanalist tijdens de spelen in Beijing en drs. Alien van der Sluis spreekt namens de Nederlandse Dopingautoriteit over geloof in doping. Gastheer is Joep van der Heijden.

Het symposium is onderdeel van de eerste lustrumviering van de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas. VU podium ondersteunt de Zwolse studenten met de opzet en organisatie. Voor studenten is deelname aan het symposium gratis. Andere bezoekers betalen 7,50 euro.

Voor meer informatie en inschrijven: www.sportenbijgeloof.nl.

De Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas viert van 20 tot en met 24 april 2009 haar vijfjarig bestaan. Het symposium ‘Sport en (Bij)geloof’ is onderdeel van deze lustrumviering. Meer informatie over het lustrum is te vinden via www.lustrumboreas.nl.

Artikel delen: