Bauke Vermaas - Foto: Annette Hagemeijer
Bauke Vermaas
Foto: Annette Hagemeijer

Bauke Vermaas nieuwe stadsdichter van Zwolle

Zwolle – Sarah Lucassen nam vandaag, Gedichtendag, afscheid als stadsdichter van Zwolle. Traditiegetrouw wordt dan de nieuwe stadsdichter bekendgemaakt.

Twee jaar lang verrijkte Sarah Lucassen de stad Zwolle met haar gedichten en spoken word over gebeurtenissen in Zwolle. Vanavond droeg zij het stokje over aan Bauke Vermaas. Uit handen van wethouder Monique Schuttenbeld, wethouder cultuur, kreeg Sarah Lucassen een bundel met haar gedichten voor Zwolle. De bundel werd deze avond verkocht en gesigneerd door Sarah.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe stadsdichter droegen andere Zwolse dichters, onder wie Jehudi van Dijk en Cornelis Kapitein, voor uit eigen werk of uit werk van een andere Zwolse dichter. De muzikale omlijsting van de avond werd verzorgd door violisten en een cellist van jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel.

De komende twee jaar zal Bauke Vermaas de stadsdichter van Zwolle zijn. Zij neemt daarmee deze eretitel over van Sarah Lucassen. Bauke Vermaas is wetenschapsschrijver, dichter/schrijver en boekbinder en woont in Zwolle uiteraard. En ze heeft een voorliefde voor fietsen.

Artikel delen: