Sytse Buwalda (links) en David van Ooijen - Foto: Ingezonden foto
Sytse Buwalda (links) en David van Ooijen
Foto: Ingezonden foto

Valentijnsconcert Verboden liefde met countertenor Sytse Buwalda

Zwolle – Countertenor Sytse Buwalda brengt op 14 februari het valentijnsprogramma Verboden liefde in de Doopsgezinde Kerk te Zwolle.

Het is een door Buwalda zelf geschreven verhaal waarin hij het publiek meeneemt naar een wereld vol (wan)hoop, geloof en liefde. “Een emotionele reis met een ongewis einde”, zoals hij het zelf omschrijft. De muzikale illustraties van onder anderen Caccini, Scarlatti, Giordani en Monteverdi worden begeleid door David van Ooijen op romantisch gitaar.

Liefde is als thema vaak aanwezig in film, muziek en literatuur. Het lijkt wel alsof liefde de spil is waar alles altijd om draait. Buwalda koos in dit programma voor een verhaal met als thema de Verboden liefde. Hij neemt het publiek mee naar het Italië van de achttiende eeuw, waar de jonge Nina, novice in het klooster voor het eerst Roberto, het aanstormende talent onder de castraten ontmoet.

In de woorden van Buwalda: “Dat smeulende verlangen naar iets wat onbereikbaar is. Gevoelens die zich niet laten zich inperken. Een droomwereld waar alle verlangens samenkomen tot een climax van ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’.”

Sytse Buwalda is met Heleen Koele een van de artistiek leiders van Het Nederlands Bach Consort. Dit gezelschap opent 2023 met twee producties waarbij zowel Buwalda als Koele zich solo presenteren. Koele is in maart te beluisteren in een programma rondom Internationale Vrouwendag.

Artikel delen: