Fietsster gewond bij verkeersongeval

Zwolle – Een 74-jarige vrouw uit Zwolle raakte donderdagmiddag 2 april gewond bij een ongeval op de kruising Blaloweg/ Russenweg. Zij reed, zonder dat zij het doorhad, met haar fiets aan de verkeerde kant van het fietspad.

Hierdoor werd zij over het hoofd gezien door een 38-jarige automobilist uit Zwolle die de kruising op wilde rijden. Zij reed vervolgens met haar fiets tegen de voorkant van de auto aan. In het ziekenhuis werd een gekneusde rug bij de vrouw geconstateerd.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Hoezo “aan de verkeerde kant van de weg” ? Voor zover ik weet is het daar nou juist tweerichtingsverkeer voor fietsers!?!


  ⚠️ Meld

 2. Als het aan de kant van de A28 is, dan zou het vreemd zijn inderdaad want daar is het 2-richting voor fietsers. Aan de andere kant (het oude Tijl-gebouw van de voormalige Zwolsche Courant) is het wel één richting voor fietsers.


  ⚠️ Meld

 3. Technisch gezien kún je op zo’n 2-richting-fietspad ook aan de verkeerde kant fietsen. Maar dan moet je niet door een auto aangereden kunnen worden.

  Ik vermoed dat de automobilist enkel op fietsers van één kant heeft gerekend en daardoor mevrouw over het hoofd zag. “Verkeerde kant” is dan ook verkeerd gekozen denk ik.


  ⚠️ Meld

 4. Tja, ligt eraan aan welke kant de dame gereden heeft van de weg. Maar aannemelijker vind ik het dat ze aan de kant van de A28 gereden heeft (op het dubbele fietspad dus).

  Als inderdaad ‘verkeerde kant’ gekozen is, dan is het wel héél ongelukkig gekozen. Met die woordkeuze is de fietser fout (en heeft ze aan de kant van het Zwolle IJsselkanaal gereden) in het andere geval, heeft de automobilist inderdaad niet goed uitgekeken en is die fout.

  Jammer dat er niet bij staat waar de auto vandaan kwam.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.