Van Wevelinkhovenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Wevelinkhovenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, af en toe zon

Zwolle – Vrijdag komt vanuit het noordoosten bewolking naar Zwolle. Het wolkenlaagje is dun – regen valt er niet uit – en er is hoop dat de zon af en toe doorbreekt. In de middag lijkt de kans daarop het grootst, maar het kan tegenvallen.

Er is wind op vrijdag, uit het noordoosten met kracht 3, een matig briesje. In de avond gaat de wind liggen. De kans op opklaringen neemt toe en daarmee ook de kans op mist in de nacht. Zaterdagochtend kan de mist nog steeds voor slecht zicht zorgen in Zwolle en omgeving. Onder de nachtelijke opklaringen raakt het kwik iets onder het vriespunt: zaterdagochtend vroeg lichte vorst. In de loop van zaterdag verbetert het zicht.

Zaterdagmiddag maakt Zwolle kans op een zonnetje. Neerslag hoeven we niet te verwachten. De temperatuur in de middag is ongeveer +3 graden. De windrichting is ongemerkt zuidwest geworden, maar de wind zelf stelt weinig voor.

In de nacht naar zondag geleidelijk wat meer wind uit het zuidwesten. De temperatuur zwabbert ‘s nachts rond het vriespunt. Zondag overdag heeft de bewolking waarschijnlijk de overhand. De kans op een drup regen is klein maar niet nul. Het kwik zit de hele zondag in een trage lift en stijgt naar ongeveer 7 graden, een maximum dat in de nacht naar maandag pas wordt bereikt.

Artikel delen: