Nieuwe makelaar belooft lage courtages

Voor veel Zwolse huizenkopers en –verkopers is Cindy de Vries zeker geen onbekende. “Jarenlang werkte ik in loondienst bij één van de grootste makelaarskantoren in de stad. Vorig jaar maakte ik de overstap naar de huur- en verhuurmarkt.” Ze ontdekte echter zoveel hiaten in de dienstverlening dat ze in september 2006 besloot de sprong in diepe te maken en voorbereidingen trof om Huis-Raad Makelaardij op te richten.

“Uitstekende dienstverlening tegen eerlijke courtages, die,” benadrukt Cindy, “ver onder de gangbare tarieven liggen. Hoe dit kan? Weinig overhead. Ik werk immers vanuit huis, rijd geen dure bolide en draag geen duizenden euro’s lidmaatschapsgeld af aan brancheorganisaties of franchisegevers. Bij aankoopbegeleiding neem ik genoegen met een courtage van tien procent over het onderhandelingsresultaat. En voor de verkoop van een woning vraag ik slechts een half procent over de verkoopsom. Dit scheelt al gauw enkele duizenden euro’s ten opzichte van de kosten die andere makelaars berekenen.”

Verhuur

Maar niet alleen aan- en verkoopbegeleiding zitten in het pakket. Want – in tegenstelling tot de meeste makelaarskantoren – legt Huis-Raad zich tevens toe op de huur en verhuur van onroerend goed. “Vertrouwen, betrokkenheid en service zijn in dit segment belangrijke factoren. Evenals deskundigheid. Helaas is de verhuurmarkt enigszins vertroebeld en zijn reeds genoemde aspecten niet altijd vanzelfsprekend,” benadrukt Cindy. Huis-Raad Makelaardij beschikt niet alleen over de benodigde expertise, maar doet graag dat spreekwoordelijke stapje extra. “Mijn service stopt niet bij het ondertekenen van de overeenkomst. Desgewenst neem ik de huurincasso van de eigenaar over, geef ik advies over het onderhoud van de woning en bied ik een helpende hand bij eventuele schades of andere calamiteiten.” Maar bovenal hecht Cindy veel waarde aan een goede match. Mensen willen immers een betrouwbare huurder in hun huis. “Daarom onderzoek ik niet alleen de intenties en wensen van een potentiële huurder, maar ook zijn of haar financiële draagkracht. Niemand is erbij gebaat als een huurder na twee maanden de huur niet meer kan opbrengen. Overigens heeft de eigenaar altijd het laatste woord. Klikt het niet, dan gaat het feest niet door. Alle gemaakte afspraken worden door Huis-Raad contractueel goed vastgelegd. Bovendien bereken ik de bemiddelingskosten niet aan de eigenaar maar aan de toekomstige huurder van de woning.”

Alles bespreekbaar

Voor bedrijven heeft Huis-Raad Makelaardij op het vlak van de huur van onroerend goed ook veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan kantoor- of winkelruimte. Maar ook voor het (tijdelijk) huisvesten van werknemers kunt u bij Huis-Raad terecht. “Variërend van luxe villa’s en moderne appartementen tot grote panden geschikt voor meerdere medewerkers, veelal volledig gemeubileerd en gestoffeerd. Desgewenst contracteer ik een betrouwbaar schoonmaakbedrijf, worden er wekelijks schone lakens en handdoeken bezorgd en regelt een taxibedrijf het vervoer van uw medewerkers van en naar het werk. En als ik zelf geen geschikt pand in portefeuille heb, dan ga ik actief op zoek. Bij Huis-Raad is alles bespreekbaar!”

Cindy de Vries beoogt met Huis-Raad tegemoet te komen aan de vraag van consumenten naar betaalbare makelaarsdiensten. “Ik geloof niet in zogenaamde doe-het-zelf pakketen waarbij de makelaar een waardebepaling verricht en de klant het vervolgens zelf maar moet uitzoeken met foto’s, teksten en bezichtigingen. Ieder zijn vak. De makelaar is en blijft de aangewezen persoon om tot een goede transactie te komen. En dat het tegen lagere courtages kan, dat zal ik bewijzen!”

Huis-Raad Makelaardij

Postbus 40017

8004 DA Zwolle

telefoon 038 – 460 66 70

info@huisraadmakelaardij.nl

www.huisraadmakelaardij.nl

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Een soort van reclame? Wie zit hier op te wachten? >:(
  ——————–
  Edit:
  Zwollenaren die minder courtage willen betalen misschien… ?
  Het initiatief is ver-nieuw-end in Zwolle, en daarom geplaatst.

 2. Nouja, zolang ze er maar voor betaald heeft en Weblog er beter van wordt…

  Ik vind wel dat hier duidelijk bij moet staan dat het om een stuk reclame gaat en niet om een redactioneel stuk.
  —————-
  Edit:
  We zullen een volgende keer er eerst redactie-overleg over hebben, en het bericht anders ‘neerzetten’.
  Bedankt voor de reactie.

 3. De site gaat hard achteruit met dit soort onzin.
  Komen straks ook de aanbiedingen van bv. supermarkten als artikel op de site?
  ———————
  Edit:
  Dat zal niet gebeuren Roy.
  Je mag best weten dat we sterk getwijfeld hebben over dit bericht.
  Door ?©?©n betwistbaar bericht mogen we toch hopen dat de ‘hele site’ niet ‘hard achteruit gaat’. We blijven gewoon ons best doen.
  Wel leren van dergelijke berichten en reacties, en zullen dit zoals al eerder aangegeven anders gaan benaderen.

 4. Ik heb hier ook enigszins moeite mee, maar dit is een particuliere site en de webmasters zijn natuurlijk vrij om te plaatsen wat ze willen.
  —————-
  Edit:
  We hebben intussen het artikel van de Hoofdpagina gehaald.

Reageer