Hortensiatunnel - Foto: Peter Denekamp
Hortensiatunnel
Foto: Peter Denekamp

Tbs voor tunnelverkrachter wederom met een jaar verlengd

Zwolle – De terbeschikkingstelling (tbs) van Jairzinho F. (50) is opnieuw met een jaar verlengd. Dat heeft de Zwolse rechtbank maandag bekendgemaakt. De rechtbank wil komend jaar kijken hoe de ontwikkeling van F. verdergaat. Een verzoek van F. om het toezicht over te dragen aan de reclassering werd door de rechtbank afgewezen.

Op 8 december 2004 achtervolgde F. vanaf het station twee jonge meiden. In de Hortensiatunnel bedreigde hij het tweetal. F. deed toen alsof hij een vuurwapen had. Zo dwong hij een 17-jarig meisje om hem oraal te bevredigen. In 2005 veroordeelde de rechtbank F. tot drie jaar cel en tbs voor het verkrachten van het meisje en de gijzeling van haar vriendin. F. verkeerde tijdens het misdrijf onder invloed van drugs.

Het OM eiste twee weken geleden een verlenging van twee jaar. Dit omdat de behandelaars van F. aangaven dat de kans nog steeds aanwezig is dat hij opnieuw in de fout gaat. Job Knoester, de advocaat van F., maakte bezwaar tegen de verlenging met twee jaar. Sinds 2016 verlengde de rechtbank de tbs telkens met een jaar. Ook F. gaf aan met een jaar verlenging te kunnen leven. “Twee jaar hakt er toch wel een beetje in en dat raakt me behoorlijk en diep,” zei hij, toen hij tijdens de inhoudelijk behandeling het laatste woord kreeg.

Artikel delen: