Mapenzi Tamu

Zwolle – SOLD OUT en AMREF Flying Doctors presenteren MAPENZI TAMU. Na het succes van The Black Pinocchio in 2006 presenteert SOLD OUT in samenwerking met AMREF Flying Doctors MAPENZI TAMU (Sweet Love in Swahili). Deze aangrijpende theatervoorstelling is gemaakt door jongeren – voor jongeren. De netto opbrengst van de tournee komt ten goede aan het Dagoretti Child In Need-project in Nairobi (Kenia).

 

MAPENZI TAMU, Swahili voor ‘zoete liefde’, toont de realiteit van de gezondheidsrisico’s in de sloppenwijken. Voor jonge Afrikanen is de liefde niet zonder risico’s. Daar gaat het dan ook over in deze theatervoorstelling. Jonge Afrikaanse acteurs – afkomstig van de straat – laten met realiteitszin, gevoel en humor zien wat liefde is in een voorstelling vol emotie, straatmuziek, rap, hiphop en jazz. MAPENZI TAMU wordt voorafgegaan door een indringende documentaire. De kijker ervaart waar de acteurs vandaan komen en wat ze in het dagelijks leven meemaken. De voorstelling laat zien dat in een land dat wordt geteisterd door aids en tienerzwangerschappen, ook de mooie kanten van de liefde bestaan. MAPENZI TAMU maakte al furore in Kenia en nu is het de beurt aan Nederland.

De netto opbrengsten van de MAPENZI TAMU-tournee worden besteed aan het Dagoretti Child In Need-project van AMREF. In de Keniase hoofdstad Nairobi leven ca. 125.000 kinderen op straat. Daar hebben ze te kampen met problemen als verwaarlozing, verlating, honger en ondervoeding, ziekte, drugsgebruik, kinderarbeid, tienerzwangerschap, geweld, discriminatie en criminaliteit. AMREF vangt een deel van deze kinderen dagelijks op in een buurthuis in de wijk Dagoretti. Daar krijgen ze eten en worden ze voorgelicht over en begeleid bij een gezond en hygiënisch leven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan vrijetijdsinvulling zoals straatvoetbal, filmproducties en theatervoorstellingen. 

Over SOLD OUT

SOLD OUT is een jong en enthousiast theaterbureau, gevestigd in Amsterdam-Noord, direct aan het IJ. SOLD OUT Touring is gespecialiseerd in internationale theatershows. Uit het internationale entertainmentaanbod zoekt SOLD OUT shows die onderscheidend en van hoge kwaliteit zijn. SOLD OUT presenteert deze theatershows in de grote theaters van Nederland. Daarnaast is SOLD OUT promotor van diverse shows in het buitenland.                                                                                                         

Over AMREF Flying Doctors

AMREF (African Medical & Research Foundation) is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, in 1957 in Kenia opgericht als Flying Doctors. De organisatie heeft als doel de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren. In Nederland zet AMREF Flying Doctors zich in voor fondsenwerving en een verantwoorde besteding van die fondsen aan het werk van AMREF in Afrika. Ook zorgt de organisatie voor draagvlak en aandacht voor een betere gezondheid in Afrika. AMREF ontvangt steun van de Nederlandse overheid, de Nationale Postcode Loterij en ruim 30.000 gevers, waaronder particuliere donateurs, bedrijven en stichtingen. De organisatie, aangemerkt als ANBI, beschikt over het CBF-Keur en heeft Z.K.H. Prins Willem-Alexander als beschermheer. 

Do 9 april      20.15 uur      De Spiegel              Zwolle             038-4288 288

Naast de kaartverkoop in de theaters ook kaarten te reserveren bij: www.topticketline.nl.

Tel: 0900-300 5000 (45 cpm).

 

Artikel delen: