Filmmaker Jelle Tigchelaar zoekt Zwollenaren die halfuur in de spiegel willen kijken

Filmmaker Jelle Tigchelaar zoekt Zwollenaren die halfuur in de spiegel willen kijken

Zwolle – De Zwolse filmmaker Jelle Tigchelaar is bezig met een documentaire getiteld: Achter het Spiegelbeeld. Voor deze docu is hij op zoek naar mensen uit Zwolle die een halfuur in de spiegel naar zichzelf willen kijken om ze vervolgens te interviewen over deze ervaring.

Een camera achter een doorkijkspiegel registreert hoe de persoon naar zichzelf kijkt. De film is bedoeld als onderzoek hoe mensen naar zichzelf kijken. Door verschillende leeftijden, achtergronden en typen mensen aan dit onderzoek mee te laten doen wil filmmaker Tigchelaar inzicht krijgen in de verschillen. Wat is het verschil als een 16-jarige naar zichzelf kijkt in de spiegel met iemand van zestig? Of iemand met een andere achtergrond of gender. Jelle Tigchelaar is benieuwd naar de verhalen achter het spiegelbeeld. Voor deze documentaire is hij nog op zoek naar deelnemers uit verschillende hoeken van Zwolle en omgeving.

Jelle Tigchelaar presenteert in april tevens zijn nieuwe korte fictiefilm Taakstraf. Eerder maakte hij de korte film Kamer Aangeboden. Ook heeft hij documentaires voor het van Gogh Museum in Amsterdam en de Mesdag Collectie in Den Haag op zijn naam staan.

De documentaire Achter het Spiegelbeeld is sinds enige tijd weer een nieuw documentaire-project van hem. Aanmelden kan via dit e-mailadres: achterhetspiegelbeeld@gmail.com

Artikel delen: