Unieke samenwerking Deltion en VocaalLAB

Zwolle – Een samen met jongeren ontwikkelde muziektheatervoorstelling, die gaat over alles wat hun raakt en bezighoudt in het dagelijkse leven. Dat is de voorstelling Alive and Kicking, te zien op zaterdag 18 en zondag 19 april om 21.00 uur in de fabriekshallen van Wärtsilä. Alive and Kicking is onderdeel van het KamerOpera Festival 2009, dat van 17 t/m 26 april plaats vindt in Zwolle.

Voor deze voorstelling werken eerstejaars studenten van het Deltion College in Zwolle intensief samen met professionele zangers en slagwerkers van VocaalLAB. Entreekaartjes voor de voorstelling kosten € 10,- per stuk. Kaartverkoop is mogelijk tot 13 april. Voor meer informatie en kaartverkoop www.kameroperafestival.nl

Samenwerking

Alive & Kicking’ is een in nauwe samenwerking met studenten van het Deltion College ontwikkelde voorstelling met intrigerende zang, spetterende ritmes en klankexplosies. De voorstelling gaat over alles wat jongeren bezighoudt in het dagelijks leven, geïnspireerd op wereldthema’s, nieuwsartikelen uit de krant van vanmorgen en eigen teksten en liedjes. Wärtsilä Netherlands B.V., locatie Zwolle, heeft één van haar fabriekshallen opengesteld voor de voorstelling. In de fabriekshal zitten de bezoekers in de werkplaats tussen de gereedschappen en worden zij omringd door de geur van dieselmotoren.  

WärtsiläWärtsilä is wereldleider in de productie en service van scheepsmotoren en scheepsvoortstuwingssystemen en leverancier van gas- en oliegestookte turnkey energiecentrales. Er werken in totaal 19.000 professionals verdeeld over 160 locaties in 70 landen.

VocaalLABVocaalLAB produceert jaarlijks voorstellingen voor binnen- en buitenlandse vooraanstaande podia en festivals. Bovendien presenteert VocaalLAB haar werk ook op zeer uiteenlopende locaties, zoals oude scheepswerven, musea, kerken, scholen, in´t bos of ‘gewoon’ op straat.

Verschillende muziektheater en educatieve voorstellingen – van solowerken tot  kameropera’s – worden op de markt gebracht waaraan kunstenaars uit diverse disciplines meewerken. Hierin krijgen work in progress, onderzoek, experiment, studie, forums, geïmproviseerd, nieuw en bestaand werk hun beslag. Het is een huis waar jonge makers samen met getalenteerde solisten experimentele muziektheatervormen kunnen ontwikkelen. VocaalLAB fungeert zodoende als springplank voor jonge zangers, componisten en makers.VocaalLAB beschikt over een eigen podium, diverse werkruimtes en de daarbij horende facilitaire voorzieningen voor het maken van voorstellingen.

Het Deltion College
Het Deltion College is een Regionaal OpleidingenCentrum (ROC) en biedt meer dan 400 opleidingstrajecten aan in verschillende sectoren. Deltion creëert hiermee een onderwijsplek voor leerlingen afkomstig uit de wijde omgeving van Zwolle. Deltion biedt een uitdagende en veilige leeromgeving. Er is ruimte voor persoonlijk contact, goede begeleiding en individuele aandacht. praktijkgericht onderwijs vormt het uitgangspunt.

Artikel delen: