Stadsderby WVF- SVI eindigt onbeslist (3-3)

Zwolle – Het was een echte stadsderby in Westenholte, waar SVI gekomen was om de 0-3 nederlaag eerder dit seizoen recht te zetten. Na een feestelijke opening van het nieuwe clubhuisgedeelte met o.a. 2  kleedkamers en een ruime bestuurskamer volgde de lichtwedstrijd, die nog bijna niet verder gespeeld kon worden omdat, net als in ZwolleZuid, de lichtmasten niet wilden meewerken. Maar toch kwam het goed met de lampen en kon tot opluchting van velen de wedstrijd worden uitgespeeld. Het zou 3-3 worden en daar was WVF het meest blij mee. 

De kleinzoon van net-vutter-bouwmeester Jan Pieterman opende de score van de avond, en WVF ging fris van de lever van start. Kleine speldeprikken van Timon Beimers en Jonathan Brands beloofden iets, en dat kwam er ook: Al na 5 minuten kon Berry Mulder fraai inkoppen na een corner van de uitblinkende Michel Klink. (1-0). SVI bood fel tegenstand en met name Odding was een paar keer gevaarlijk. De hard werkende Jonathan Brands trok aan de noodrem en kreeg geel. Na zo’n 15 minuten had SVI het betere van het spel en had Arjan Louwen pech, dat zijn schuiver op de paal belandde. De ZwolleZuiderlingen waren in deze fase een stuk feller, maar Berry Mulder kreeg na een mooie aanval van WVF een dot van een kans, en miste…. In de verdediging viel het goede spel van Jeroen van Leeuwen op, die met een prachtige sliding de bal afpikte van z’n tegenstander.

Na een niet-bestrafte overtreding op Klink nam Peter v/d Streek het op voor z’n ploeggenoot en kreeg geel. Beide ploegen speelden op de aanval en daardoor werd de wedstrijd best aantrekkelijk. De gelijkmaker van SVI ontstond toen heel WVF dacht aan buitenspel, Harry van Wijnen vlagde uit alle macht, maar de wat eigenzinnige scheidsrechter Beser liet doorspelen. Steenbergen liet zich de opgelegde kans niet ontnemen en scoorde in de scrimmage 1-1. Even leek WVF van slag, maar de ploeg herstelde zich razend knap en razend snel: Uit een prima voorzet van Peter v/d Streek scoorde Timon Beimers fraai (2-1). De laatste kans voor rust was van SVI, maar de kopbal ging net naast.  

Na een lange rustpauze van 40 minuten kwam de eerste goede kans na rust op naam van SVI, waarbij keeper Remco v/d Weg eerst raar terecht kwam en zich blesseerde, en vervolgens over een niet gevaarlijk schot van de watervlugge Gassan al Taher dook. Dat betekende 2-2. In het volgende kwartier ging de strijd gelijk op, maar er ontstonden nauwelijks kansen voor beide doelen. De verdienstelijk voetballende Maarten Kropman werd gewisseld voor Gerwin van Hierden, die in het verdere verloop weinig potten kon breken. Het spel werd rommelig, even als sommige arbitrale beslissingen. Ook SVI wisselde en bracht Saro en Selimovic in het veld.

In de 80e minuut moest Michel Klink noodgedwongen het veld verlaten en kwam Richard Bouwmeester. Even moest er wat worden omzet in het veld en dat mondde uit in een paar grove verdedigingsfouten: Opnieuw Steenbergen kreeg een niet te missen kans en benutte die dan ook (2-3). WVF zakte als een plumpudding in elkaar en de 2-4 lag op vele SVI –schoenen, het werd heel stil langs de lijn…. Maar toch…..ook SVI maakte een foutje in de verdediging en Berry Mulder kreeg na goed doorgaan van Timon Beimers de hoek voor het uitzoeken. Zo werd het 3-3 en kon iedereen tevreden naar de kantine of naar huis.

Leuke wedstrijd, echte derby, veel strijd, gelukkige uitslag, mooie nieuwbouw…..

Door Harry Ham

Artikel delen:
Reacties 22
 1. is er al meer bekend over de situatie bij wvf omtrent het conflict van de trainer met zijn aanvoerder en de verbannen elferink ?


  ⚠️ Meld

 2. De bij Berkum gescoutte trainerT rept daar (nog?) niet over. Onze plaatselijke Telegraf wel. Was jij er niet gisteravond Joop? ‘T voetbal was niet bijzonder, maar het was beregezellig. Vooral na afloop. Veel notabelen ook uit Berkum. Het schijnt dat ze wat op het oog hadden. Pedro liep er ook nog met een enorme toeter voor zijn fotocamera. Heb hem een speciale opdracht meegegeven. Eens kijken of het gelukt is zo. Oh, jij kon natuurlijk niet omdat je al die explosieven in veiligheid moest stellen 😮


  ⚠️ Meld

 3. Spelers WVF
  Hey Dick,

  Jij denkt toch niet serieus dat er iemand van WVF in aanmerking komt voor een selectieplek bij Berkum 1 volgend jaar? Overigens zijn die mensen uit Berkum zijn gewoon voetbaliefhebbers, net als ik!

  Gr. De voetballiefhebber!


  ⚠️ Meld

 4. tuurlijk was ik er dick, zoals altijd onopvallend, bescheiden doch zeer aandachtig. ik hoor weinig meer over die aanvoerder die de band inleverde, hoe staat het daarmee ?


  ⚠️ Meld

 5. @ liefhebber: Denk dat ik wel meer als 1 speler ken die in aanmerking komt voor een selectieplek bij Berkum 1 volgend jaar? Je bedoelt dat de Berkummers die er waren vrijdag, gewoon voetballiefhebbers zijn?
  Oh ja, daar twijfel ik niet aan.
  Heb nooit begrepen dat Jan Vos en Fokko Ebbens het niet hebben gemaakt bij jullie. Ach, de jongens die ik nog even heb opgeleid kloppen binnenkort wel aan de deur.
  Heb echter ook wat notabelen ontwaard, zoals dhr. Alfred S.; Tegenwoordig ook Stadshagenees volgens mij. Nou ja gezellig toch!
  Had nog wel meer comedy verwacht. Misschien waren er wat onderweg, die de gezelligheid van De Vrolijkheid niet konden weerstaan. Ook voorstelbaar.

  Heb jou niet gezien overigens, jij bent toch die Nieuwenhuis met die telelens? Nog wel een andere telelens gesproken….de vermaarde Pedro S. met zijn mooie lentepic op het Algemeen Log.


  ⚠️ Meld

 6. @ Joop: Hoor sowieso weinig anders als wat er in de krant heeft gestaan. Jij kende René S. toch?

  Na verluidt willen SVI en WVF ook een traditie van die vrijdagavond stadsderby-avond maken. het was nog lang gezellig in de kantine.
  De ons wel bekende Harry B. tekende dit op voor de Swollenaer van vandaag:

  Eduard Lindebom: Van onrust, laat staan muiterij, binnen zijn selectie wil de trainer niets weten.⤝Ik geef toe dat er wat gekrakeel is geweest rond het vertrek van Dennis Elferink, maar de zaak wordt erg opgeblazen.⤝ Ook het veronderstelde afscheid van Ard Slot is allerminst zeker.⤝De deur staat nog open. We gaan deze week met hem praten. Echt, de neuzen staan weer de goede kant op.⤝

  In datzelfde blaadjes staat ook een opvallende PiBa-beschouwing over de FC, trouwens.

  WVF B1 won laatst thuis van jullie met 5-0. Zijn jullie eerste jeugdteams niet zo sterk?


  ⚠️ Meld

 7. als ze daar een traditie van willen maken komt slecht over op mij, hebben ze in westenholte en ittersum geen ambities? je kan beter vertellen dat wvf zo snel mogelijk van die lauwe potjes tegen svi afwil en op vrijdag tegen berkum of be quick wil ballen. volgens mij is SVI de grootste club van zwolle of niet ? 10 jr geleden moest ik al aanhoren dat er een tsunami van talenten aankwam maar die is zeker de andere kant richting olst opgerold.


  ⚠️ Meld

 8. Hallo Joop, zolang ze nog bij elkaar inzitten natuurlijk. Weet wel dat een maat van me er dit seizoen een paar kampioen maakt. Hoe het er verder voor staat weet ik niet. Ze misten net als WVF ook de aansluiting tussen 1 en 2 dat begreep ik wel een lid van de TC.


  ⚠️ Meld

 9. WVF
  Hey Dick,

  Nou dan ben ik benieuwd wie jij dan bedoelt, want vooralsnog zit er weinig bij dat in aanmerking komt. Misschien dat er wat in de B’s speelt bij WVF. Het gaat tussen hoofdklasse en 2e klasse is enorm. Zo is er onlangs nog geoefend tegen de boys van WVF. 8-3 winst voor Berkum. Jan Vos heeft het bij Berkum goed gedaan. Jammer dat hij het niet meer kon combienren met zijn prive leven. Fokko Ebbens had een redelijk goed seizoen achter de rug en besloot om naar Nunspeet te gaan waar hij niet echt aan de bak komt. Hij had beter nog wat kunnen blijven rijpen bij Berkum. Wel een jongen met een goede mentaliteit, opbouwend wat minder.

  Gr. De Voetbalkenner


  ⚠️ Meld

 10. @ Voetballiefhebber,
  Bijvoorbeeld Martijn R. en Richard B. spelen sterk en aanvallend.
  B1 heeft zeker talentvolle spelers. Ik erken dat dat gat enorm is. Jan is ook een leuke vent, is hij weg uit Zwolle? Toch 2 jongens dus die van de 2e naar de 1e klasse gingen. Voor hoofdklasse moet je idd diep in de geldbuidel graaien.


  ⚠️ Meld

 11. @ Dick

  Of gewoon talentvol zijn met een gezonde dosis mentaliteit en discipline. Immers, wanneer je echt graag wat hogerop wil dan moet je dat echt graag zelf willen en het niet om het geld doen.


  ⚠️ Meld

 12. Geen spelt tussen te krijgen voetballiefhebber. Toch ben ik bang dat er tussen de uiteindelijke profs nog heel wat geldwolven zitten.

  Vrees dat de geldelijke drang veel te groot is geworden in onze maatschappij. Hoeveel mensen namen ook enkel en alleen een andere baan omdat ze dan meer verdienden. Ach, iedereen moet maar doen wat ie wil.


  ⚠️ Meld

 13. Dat is zeker zo. Ik denk alleen dat het voor een hoofdklasser beter is om op zoek te gaan naar getalenteerde ambitieuze voetballers dan ex prof voetballers. Zij denken het toch al gemaakt te hebben. Daarnaast verdien je als amateur met een leuk baan ruimschoots meer dan een middelmatige profvoetballer. Bij Berkum speelt bijv. Marc van der Meulen. Een jongen met veel voetbal talent, maar daarbij ook nog eens slimme jongen. Hij heeft enkele malen een aanbieding gehad van een BVO, maar niet toegehapt. Hij kan straks een leuke baan krijgen en zo maatschappelijk alles op de rit zetten en daarnaast spelen op het hoogte amateurniveau met en leuke vergoeding. Dit is bijv. ook de reden dat een Edwin Starke “gewoon” bij de amateurs speelt. Deze jongen heeft een zeer goede baan en verdient met de voetballerij behoorlijk bij. Dit bijelkaar optellende verdient hij meer dan de betere betaalde prof uit de Jupilel competitie.


  ⚠️ Meld

 14. Ja, dat is toch eigenlijk te gek voor woorden arrivé en

  Daarnaast verdien je als amateur met een leuk baan ruimschoots meer dan een middelmatige profvoetballer.

  Wie doet ze wat?

  Jullie hebben wel de middelen en de contacten om de jongens aan een goede baan te helpen. Nou ja, waarom ook niet. Volgens mij deed Univé dat toen ook al bij Be Quick. En bij Genemuiden was er altijd al veel mogelijk. In het Westen zijn de betalingen in de hoofdklasser nog hoger begreep ik.


  ⚠️ Meld

 15. wat er is gaande met de terrein knecht van vv berkum? de wildste verhalen gonzen door het dorp, maar niemand van het bestuur is voor commentaar te bereiken.


  ⚠️ Meld

 16. Ben wel voor gelijke rechten en gelijk verdelen, dat klopt. Maar ik pretendeer zeker niet dat ik de wijsheid in pacht heb. Gelukkig niet, lijkt me een zware verantwoordelijkheid.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.