Lev-06: “Maak werk van Zwolle studentenstad”

Zwolle – Zwolle moet de beste HBO-stad van Nederland worden. Dat schrijft Lev-06 in een reactie op de startnotitie hoger onderwijs van de gemeente. Lev vindt dat de vier scholen voor hoger beroepsonderwijs meer vervolgopleidingen (masters) moeten aanbieden. Verder kan Zwolle scoren met unieke specialisaties, zoals de afstudeerrichting voor striptekenaar bij ArtEZ.

Lev-06 stelt voor om een stedenband aan te gaan met een dynamische universiteitstad in een buurland, zoals Hamburg, Brugge of Berlijn. Verder kan Zwolle zich samen met netwerkstad Kampen profileren als regio met alle vormen van hoger onderwijs.  Lev uit in haar bijdrage scherpe kritiek op het tekort aan kamers. Daarnaast zet de partij vraagtekens bij de levensvatbaarheid van het Windesheim Honours College. De jonge politieke vereniging heeft haar reactie woensdag aangeboden aan wethouder Knol van onderwijs. De volledige tekst is te lezen op de site: www.lev-06.nl

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ik zat te denken huh? 4 hogescholen, maar ik vergat de Katholieke Pabo. Zwolle is nog beter in het studeren dan ik dacht.

  Toch zonde dat we nog lang niet alle studenten in het weekend hier kunnen houden.


  ⚠️ Meld

 2. Ja jongens ga er lekker een persoonlijke vete van maken. Lekker volwassen ook.

  dick, Kath. Pabo, Gereformeerde, Windesheim en ArtEZ.


  ⚠️ Meld

 3. Het ging over de 4 hogescholen, die heb ik ook genoemd. Zwollenaar en John (en nog wat andere) hebben een probleem met mij dankzij een aantal FCZwolle topics en moeten dat blijkbaar nu ook in andere topics laten merken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.