CSV ’28 gaat kansloos ten onder

Zwolle – De met veel spanning tegemoet geziene uitwedstrijd tegen Bergentheim eindigde voor de mannen van trainer Arnie Pot in een grote teleurstelling. CSV ’28 moest de uitwedstrijd tegen Bergentheim wel winnen, wilde de ploeg nog mee blijven doen om het kampioenschap in de 3e klasse C. Of het nu de spanning was, of iets heel anders, maar de ploeg maakte deze middag op geen enkele manier duidelijk dat het voor de broodnodige 3 punten tot het uiterste wilde gaan.

Bergentheim nam direct het initiatief en kreeg na 4 minuten de eerste hoekschop. Bij het uitverdedigen daarvan werd aan CSV-zijde een handsbal geconstateerd. De geroutineerde Edwin Slot mikte echter, buiten bereik van Peter Smit, op de paal. Deze tegenslag kwam de thuisploeg vlot te boven, geholpen door de verdediging van CSV, die de bal na 10 minuten veel te zacht terugspeelde. De attente spits Ronnie Hakkers pikte de bal op, omspeelde doelman Peter Smit en scoorde beheerst (1-0). CSV ’28 stelde daar nauwelijks iets tegenover. Zo viel het eerste gerichte CSV-schot op het doel van de tegenstander pas na 20 (!) minuten te noteren. Het was min of meer aan de tegenstander te danken dat het na een half uur nog geen 3-0 was in plaats van de magere 1-0. De CSV aanval toonde zich vrij onmachtig en het was tekenend deze middag dat het meeste gevaar ontstond, wanneer verdediger Berry van Leijen zich mee naar voren begaf. Maar ook zijn acties leverden niet meer op dan een hoekschop en een vrije trap, toen een fraaie solo onreglementair van hem werd gestopt. Vlak voor rust leek hij toch aan de basis te staan voor succes. Een fraaie solo van Berry langs 4 tegenstanders, eindigde bij de vrijstaande Elvin Matuankotta, maar die raakte helaas de bal niet goed. 

Na de rust ging Bergentheim verder, waar het voor de rust gebleven was, nl. de wedstrijd domineren. De ploeg bouwde meestal op via rechts, waar spits Stefan Veneman van de verdediging van CSV alle ruimte kreeg om ballen aan te nemen en voor te zetten. Intussen probeerde CSV wel wat meer grip te krijgen op de wedstrijd en liet ook een paar aardige aanvallen zien, maar de afronding was onder de maat. Die betere periode van CSV werd ruw onderbroken door eigen falen. In de 65e minuut werd er opnieuw foutief teruggespeeld op keeper Smit en opnieuw was Ronnie Hakkers er als de kippen bij om te profiteren (2-0). Raymond Lachenal was al als extra aanvaller ingebracht en ook spits Patrick Speetjens stond op het punt om de aanval te versterken, toen keeper Peter Smit in de 70e minuut vervangen moest worden en die laatste wissel dus niet door kon gaan. CSV bleef onmachtig en ontkwam in de blessuretijd aan een nog grotere nederlaag, toen Ronnie Hakkers zijn derde doelpunt dreigde te gaan maken, maar zijn stiftbal gepakt zag worden door reservedoelman Erik Geubels. Omdat de beide koplopers wel hun duels wonnen, is CSV ’28 nu, met nog 4 wedstrijden te gaan op 5 punten achterstand gekomen.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling: 

Doel: Peter Smit (70. Erik Geubels).

Achter: Berry van Leijen, Jeroen Broekroelofs (36. Han Stolte), Matthijs Kremer (60. Raymond Lachenal) en Kaj  Renwarin.

Midden: Pascal Frederiks, Mayken Stolte en Yavus Özdemir.

Voor: Elvin Matuankotta, Jeroen Soppe en Thomas Wieringa.

Verslag: <?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />Maurits Vermeulen

Artikel delen: