Pieter Steynstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grauw en nat

Zwolle – Donderdag kunnen we over het weer kort zijn: het gaat regenen. Als het ‘s morgens eenmaal begonnen is blijft het nat tot de avond. Een regenfront ligt boven de stad en verandert maar langzaam van plaats.

De regen valt uit een dik pak bewolking. De wolkenbasis kan in de regen zakken tot geringe hoogte, je kunt de grijze massa dan haast aanraken. Een grauwe en natte dag in Zwolle. De wind is matig, een volle kracht 3 uit het westen, wel minder sterk dan op woensdag. De temperatuur ligt de hele dag in de buurt van 7 graden, daar zit weinig variatie in. In de avond schuift het front met de regen naar Duitsland weg, maar er blijft aanvoer van nieuwe wolken.

In de nacht naar vrijdag neemt de kans op regen sterk af. We gaan uit van droog weer ‘s nachts en veel wolken. Vrijdag is de kans op regen zeer klein. De bewolking blijft echter binnen drijven vanuit het noordwesten, de openingen voor zonneschijn zullen weinig voorstellen. De wind neemt toe door een lagedrukgebiedje dat langs Denemarken trekt. Een volle windkracht 4 levert dat bij ons op. De temperatuur is ’s middags aan de hoge kant: rond 10 graden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat de wind er helemaal uit. Ook zaterdag overdag is er weinig wind, maar waarschijnlijk wel veel bewolking. Rond het middaguur passeert een smal buienlijntje, een verregende dag wordt het echter niet. In de nacht naar zondag arriveert een serieus regengebied. Zondag overdag breekt de zon door tussen een wisselende bewolking.

Artikel delen: