Onder invloed

Zwolle – Op vrijdagavond 4 april werden twee personen aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse van een 18-jarige snorfietser uit Zwolle, die op de Waallaan werd gecontroleerd, gaf een resultaat van 690 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van acht uur. In de Voorstraat werd een 22-jarige automobilist uit Epe gecontroleerd  voor hetzelfde feit. Hij blies 440 ug/l en kreeg een rijverbod van zes uur.

– Zaterdagmorgenvroeg 4 april werden nog eens drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Willemskade ging het om een 30-jarige snorfietser uit Zwolle, die 335 ug/l blies. Zijn rijverbod bedroeg twee uur. Een 23-jarige bromfietser uit Zwolle werd aangehouden op de Voorstraat. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 515 ug/l. Dat leverde hem een rijverbod van zeven uur op. Ook kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder helm. Tegen alle vier de personen zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed.

 – Zaterdagavond 4 april werd een 18-jarige bromfietser uit Zwolle aangehouden op de Menno van Coehoornsingel voor rijden onder invloed. Hij scoorde 125 ug/l op de blaastest. Hiervoor krijgt de beginnende bestuurder een proces-verbaal. Ook kreeg hij een rijverbod van een uur.

– In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 april werden twee mannen aangehouden voor hetzelfde strafbare feit. Een 37-jarige Zwollenaar werd met zijn snorfiets aangehouden op de Diezerstraat. De blaastest gaf een score van 685 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van acht uur.

Op de Spoolderbergweg werd een 26-jarige man uit Heerde aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 255 ug/l. Zijn rijverbod bedroeg een uur. Tegen beide mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Zo, dat zijn er ook niet weinig… Je zal maar een keer aangereden worden door zo’n onverlaat. Mooi dat ze dat volk van de weg halen. Alleen blijft het bij een ‘rijverbod van [x] uur’ of hangt er meer aan vast?


  ⚠️ Meld

 2. het is jammer dat de straffen voor rijden onder invloed zo laag zijn al rijdt je iemand dood dan kun je er nog afkomen met een werkstraf deze mensen moet je zwaar straffen iedereen weet dat je reactie vermogen afneemt met drank op en diegene die zegt dat zijn / haar reactievermogen niet afneemt liegt ik zou zeggen leg in de wet vast welke straf je krijgt voor rijden onder invloed dat is dat meningsverschil ook de wereld uit en weet je wat je te wachten staat als je toch drinkt en dan gaat rijden niet een paar uur zonder rijbewijs maar een aantal jaar de bak in en elke dag een dvd over de gevolgen van drinken en rijden bekijken verplicht


  ⚠️ Meld

 3. nina, als je moe of gestresst bent neemt je reactievermogen ook af. Als je niet goed in je vel zit neemt je reactievermogen af, zit je met je passagiers te kletsen, neemt je reactievermogen af. Eet je een boterham, dan neemt je reactievermogen af. Het is zeer onverstandig om te gaan rijden onder invloed, maar een aantal jaar de bak in? Kom kom, blijf een beetje reëel.


  ⚠️ Meld

 4. Ik ben het wel met Nina eens (hoewel ik een aantal jaren wat overdreven vind). Het is een hele simpele regel waar iedereen zich makkelijk aan kan houden (hoe moeilijk is het om iets niet te doen…), dus iedereen moet zich daar aan kunnen houden. Als je dan nog zo stom bent om het wel te doen, tsja, eigen schuld dikke bult.

  Dit is een hele goede manier om heel veel schade, veel ongelukken en een serie doden te voorkomen. Meteen doen, hoge straffen.


  ⚠️ Meld

 5. Ik vind dat ze het zouden moeten behandelen zoals in Duitsland door rood rijden behandeld wordt: poging tot doodslag.
  En zo zou hier door rood rijden ook behandeld moeten worden!


  ⚠️ Meld

 6. Ok lekker dan, let je een keer niet helemaal goed op of was je iets te laat voor oranje, staat er voor de rest van je leven poging tot doodslag op je strafblad. >:(
  Wat een loos beleid….


  ⚠️ Meld

 7. Hmmm…ok…valt ook wat voor te zeggen.

  Ik denk wel dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen een keer niet opletten of net iets te laat voor oranje zijn en moedwillig een rood verkeerslicht negeren….of niet dan?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.