Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Mild met bewolking en wind

Zwolle – Vrijdag is de kans op bewolking groot en de kans op neerslag klein. In de middag zouden uit het wolkendek boven Zwolle enkele verloren druppels kunnen vallen. De wind waait met kracht 4 uit het westen tot noordwesten.

Deze vrij stevige bries wordt veroorzaakt door een lagedrukgebiedje dat langs Denemarken trekt. De verwachte temperatuur is 9 à 10 graden, wat flink milder is dan het langjarig gemiddelde voor begin februari van 6 graden overdag. In de avond daalt het kwik. Een beetje lichte regen in de avond is mogelijk, meer regen lijkt ten zuiden van Zwolle te vallen. De wind neemt ’s avonds en ’s nachts steeds verder af. Zaterdag is het lange tijd bijna windstil.

Zaterdag heeft de bewolking waarschijnlijk de overhand, hoewel de zon niet compleet kansloos lijkt. Het is een overwegend droge dag – een buitje is niet compleet uit te sluiten – bij een temperatuur van ongeveer 8 graden. In de nacht van zaterdag op zondag komt een front met regen over.

Voor de zondag wordt door de weermodellen grote kans op zonneschijn berekend. Maar met wind over zee vanuit het noordwesten houden we een slag om de arm. Misschien is er toch meer aanvoer van wolken. De wind lijkt een volle kracht 4 te worden, rustig is het allerminst. De temperatuur is circa 8 graden.

Volgende week brengt een reeks droge dagen. Pas komende vrijdag zien we weer neerslag op de weerkaarten verschijnen. De temperatuurverwachting is nog wat onzeker. Het ziet ernaar uit dat Zwolle lichte vorst in de nachten krijgt en overdag een temperatuur in de buurt van het gemiddelde voor de tijd van het jaar.

Artikel delen: