Longstories te bezichtigen bij Isala klinieken

Zwolle – Van 10 april tot en met 3 mei is de Longstories-tentoonstelling te bezichtigen op locatie Weezenlanden van de Isala klinieken. In deze tentoonstelling staan levensverhalen van longkankerpatiënten en hun naasten centraal. Kunstenaars hebben de vaak bijzondere gevoelens en opvattingen van deze patiënten vertaald naar kunstwerken. Het resultaat is een aangrijpende, inspirerende expositie. De expositie is te zien op de polikliniek Longgeneeskunde en op verpleegafdeling B4.

Ieder jaar wordt bij 9.000 Nederlanders de ziekte longkanker geconstateerd. Bijna evenveel mensen overlijden jaarlijks aan de ziekte. Longkanker is de meest dodelijke soort kanker en het aantal patiënten neemt toe. Confronterende cijfers, maar de menselijke factor achter de cijfers blijft vaak onderbelicht. Hoe verandert je leven als je de strijd moet aangaan met longkanker? Wat is je perspectief? En hoe gaan de patiënt en de omgeving ermee om? Daarover vertelt Longstories. Een bijzonder project waarin bekende beeldende kunstenaars zich verdiepen in levensverhalen van mensen met longkanker en hun naasten. Het resultaat is een serie unieke kunstwerken en geschiedenissen die vaak tegelijk aangrijpend, wijs en inspirerend zijn. De werken en de verhalen worden getoond in exposities in het land en op de website www.longstories.nl.

De kunstenaars die hun medewerking hebben verleend aan de expositie die te zien is in de Isala klinieken zijn Danielle Kwaaitaal. Jans Muskee, Martine Stig, Viviane Sassen, Renate Munneke, Astrid Bussink, Marenka Gabeler, Willy Jolly, Teun Hocks, Wang Zi Won, Anya Janssen, Diana Blok, Uwe Kempen, Margi Geerlinks, Colien Langerwerf en Koos Breukel.

Artikel delen: