Händellaan - Foto: Wouter Steenbergen
Händellaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag rustig met wolken, zondag zon en wind

Zwolle – Zaterdag is het tot in de avond droog in Zwolle. Misschien wel tot ver in de avond. Er is veel bewolking, waarschijnlijk zit er niet meer in dan een flauw zonnetje door wolkensluiers heen. Er is zo weinig wind dat een mistbank ‘s morgens vroeg mogelijk is.

Het kwik varieert van 5 tot 8 graden. Zaterdagavond nadert een frontensysteem. Het is niet al te actief, maar de kans op een beetje regen stijgt ‘s avonds wel en in de nacht naar zondag wordt het nat. De achterkant van het systeem passeert Zwolle zondagochtend rond 8 uur. Het wordt droog, opklaringen volgen, het ziet er voor de zon vrij gunstig uit. De temperatuur klimt naar circa 8 graden. De kans op een nagekomen buitje wordt steeds kleiner. De wind steekt zondagmorgen de kop op. Windkracht 4 tot 5 uit het noordwesten tot noorden, dat is fors. Zondagavond afnemende wind.

Tot het eind van de nieuwe week ligt Zwolle onder een groot hogedrukgebied. Dit houdt storingen met regen en wind dagenlang op afstand. In de nachten gaat het licht vriezen, overdag stijgt het kwik naar ongeveer +5 graden. De wind is afwezig of zwak, maandag nog uit het noorden, daarna uit zuidelijke richtingen. Op de weerkaarten voor Zwolle staan zonnetjes, een groot deel van de week. Regen hoeven we tot en met vrijdag niet te verwachten, mogelijk is het zelfs volgend weekend nog droog in Zwolle.

Artikel delen: