Stilstaan Onderweg op 2e paasdag

Zwolle – Op tweede paasdag, maandag 13 april, voeren 5 verschillende fietsroutes langs bijzondere monumenten die de moeite waard zijn om bij stil te blijven staan. De monumenten waar bij wordt stilgestaan hebben alle vijf te maken met het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Dit bijzondere project wordt georganiseerd in de aanloop naar de Nationale Start Viering van de Bevrijding.

Hiermee wordt het aangename van een fietstocht gecombineerd met een moment van herinnering en herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. De lezingen op locatie zorgen voor meer kennis en diepgang, de muzikale intermezzo’s zorgen voor een plezierige afwisseling.

De fietsroutes zijn samengesteld in samenwerking met regionale VVV’s en het Historisch Centrum Overijssel. De vertrekpunten zijn verschillende musea en monumenten in Zwolle, Hengelo, Steenwijk/Kallenkote, Schalkhaar en Markelo, waar om 12:30, 14:00 en om 15:30 een lezing en een miniconcert wordt gegeven.  De lezingen zijn gebaseerd op wat zich op die plaats heeft afgespeeld. In Steenwijk, waar wordt stilgestaan bij het monument Kallenkote, is het thema ‘Onderduik en Willekeur’, omdat dit monument staat voor de oneerlijke fusillade die in 1943 heeft plaatsgevonden.

De lezingen worden gegeven door Erna Oosterveen,  Henk Spreen,  David Barnouw en Frits David Zeiler. De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Lucette van den Berg, Annemiek van Bussel, Britten Jeugd Strijkorkest, Hanneke Evink en Rosa Sky.

Artikel delen:

Reageer