Safety examens voor 40 studenten zeevaart

Zwolle – Woensdag 8 april zullen de eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding zeevaart hun praktijkexamens ‘Basic Safety’ en ‘Survival Craft’ afleggen in een realistische omgeving. De studenten zullen bij scheepswerf Leenman in Zwolle te water gaan, waar ze in een nagebootste noodsituatie correct dienen te handelen om hun certificaten te behalen. Het is de eerste keer dat de praktijkexamens in de buitenlucht worden afgenomen. De examens spelen zich af van 9.00 tot 15.30 uur.
 
Iedereen die wil werken aan boord van een zeegaand schip dient een certificaat Basic Safety Training te bezitten. De studenten zullen tijdens hun praktijkexamen oefenen met persoonlijke en groepsreddingmiddelen die nodig zijn in noodprocedures.  De studenten worden getoetst op het besturen en bedienen van een reddingsvaartuig. Ze coördineren de werkzaamheden met betrekking tot de overlevenden en het reddingsvaartuig na het verlaten van het schip. De studenten moeten eerste hulp verlenen aan overlevenden. 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. zet maar vast een paar ambulances klaar. ik weet niet beter of die ed en willem bever werf zit er al jaren. nooit heb ik iets vernomen van enige bodemsanering. laspeuken, zware metalen etc etc, er schijnt zelfs geen vis meer te zitten..


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.