Honk- en softbalseizoen in Zwolle van start

Zwolle – Wat hebben de Amerikaanse president Barack Obama, vice-president Joe Biden en de Zwolse wethouder Janco Cnossen gemeen? Alle drie gooien zij de ceremoniële eerste bal bij een wedstrijd. Cnossen opent daarmee vrijdag 10 april om 18.30 uur het honk- en softbalseizoen in Zwolle. 

Over de hele wereld klinkt deze maand het ‘Play Ball’ voor de start van het nieuwe honk- en softbalseizoen. Honk- en softbalvereniging Blue Hawks begint aan een bijzonder seizoen. Dit jaar wordt er voor het vijftigste jaar gehonkbald in Zwolle.In 1959 werd de allereerste wedstrijd van de Zwolse honkballers gespeeld. Tegenstander toen was Robur’58 uit Apeldoorn. Het was het begin van een lange honk- en softbalhistorie, welke via SV Zwolle en Crash uiteindelijk tot het huidige Blue Hawks heeft geleid.

De leden van Blue Hawks staan dit jaar stil bij het jubileum. Allereerst wordt het seizoen feestelijk geopend door wethouder Janco Cnossen. Hij gooit vrijdag 10 april om 18.30 uur voor aanvang van de heren softbalwedstrijd van Blue Hawks tegen de Knickerbockers uit Soest de ceremoniële eerste bal. Cnossen geeft daarmee bovendien het officiële startschot voor het allereerste heren softbalteam uit de geschiedenis van Zwolle.

Later dit jaar organiseert Blue Hawks een groot evenement voor haar leden in het kader van het vijftigjarige jubileum. Op Tweede Pinksterdag houdt de Zwolse honk- en softbalvereniging haar traditionele jaarlijkse Open Dag. Dan kunnen geïnteresseerden kennismaken met honk- en softbal. 

Blue Hawks begint ambitieus aan het nieuwe seizoen. De Zwolse club start met twee nieuwe teams. Naast het nieuwe heren softbalteam is er een juniorenteam, met spelers tussen de zestien en negentien jaar, terug bij Blue Hawks. Daarmee beschikt de club over zes teams in alle verschillende leeftijdsklassen. 

De heren softbalwedstrijd tussen Blue Hawks en de Knickerbockers op vrijdag 10 april is voor iedereen gratis toegankelijk. Meer informatie is beschikbaar via de website www.bluehawks.nl.

Artikel delen: