Esdoornstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Esdoornstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Toenemende bewolking, wel droog

Zwolle – Donderdagochtend schijnt de zon door hoge sluierbewolking heen. Het vriest licht, later op de dag stijgt het kwik naar ongeveer 5 graden. De wind is zwak uit het zuidwesten.

Tegen de middag drijft ook lagere bewolking binnen. Het is een inactief front, wat wil zeggen dat we er geen regen uit verwachten. Wel dikkere bewolking ‘s middags boven Zwolle. In de avond is het front alweer voorbij en klaart het op. De temperatuur daalt tot rond het vriespunt en afhankelijk van de windsterkte ontstaat in de nacht naar vrijdag mist in Zwolle en omgeving. Als er ’s nachts een beetje wind blijft staan, is de kans op slecht zicht een stuk kleiner.

Het is nog onzeker hoe de verhouding wolken/zon vrijdag uitpakt. Er steekt in elk geval een briesje op uit het zuidwesten, kracht 3 tot 4. Het is droog met een maximumtemperatuur van ongeveer 8 graden.

In het weekend houdt Zwolle het ook droog, dankzij een nieuw hogedrukgebied dat vanaf de oceaan over Europa schuift. Een wind uit westelijke richtingen voorkomt nachtvorst. Autoruiten krabben is er vanaf zaterdagochtend niet meer bij. De middagtemperatuur gaat richting 10 graden. Het ziet ernaar uit dat we ook volgende week zulk mild weer hebben.

Artikel delen: