Assendorperplein - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op ochtendmist, droog en vrij koud

Zwolle – Vrijdagochtend is er kans op mist in Zwolle. Er steekt al gauw wind op, wat helpt om het zicht te verbeteren. Rond het middaguur is eventuele mist opgetrokken tot lage wolken.

De zon verschijnt af en toe boven de stad. Misschien al in de ochtend, anders in de middag. De wind is dan toegenomen tot een volle kracht 3 uit het zuidwesten. We verwachten dat het droog blijft onder de wolken, bij een temperatuur dichtbij het vriespunt ’s morgens, tot ongeveer 6 graden ’s middags. De wind drukt de gevoelstemperatuur wel.

Het weer wordt bepaald door een groot hogedrukgebied met het centrum ten zuiden van ons. Oceaanstoringen worden via Schotland afgebogen naar Noorwegen en Zweden, waar het gaat sneeuwen. Bij ons is dergelijk winterweer niet aan de orde. Zelfs de nachtvorst verdwijnt.

Met een aanvoer uit het westen tot zuidwesten wordt vrij milde lucht aangevoerd. Zaterdag een temperatuur die richting 10 graden gaat en zondag ook. Zaterdag zitten we met vrij veel bewolking boven de stad. Zondag lijkt gunstiger te worden voor zonneschijn. Er is dan eerst kans op ochtendmist geholpen door het wegvallen van de wind.

In de nieuwe week blijft het waarschijnlijk tot donderdag droog. De bewolking overheerst terwijl de temperatuur overdag bij 10 graden ligt. Misschien er zelfs boven. Breekt de zon even door, dan lijkt het een beetje lente in Zwolle.

Artikel delen: