Vijf zwemmers ZV 44 aan de start bij Jaargangwedstrijden Leiden - Foto: Naomi Polinder
Foto: Naomi Polinder

Vijf zwemmers ZV 44 aan de start bij Jaargangwedstrijden Leiden

Zwolle – Komend weekend, 11 en 12 februari, vinden in Leiden de Speedo Jaargangwedstrijden plaats. Bij deze wedstrijd mogen per leeftijd en afstand de snelste 18 minioren-zwemmers van Nederland aan de start verschijnen.

Voor de minioren, zwemmers tot 12 jaar, worden geen officiële kampioenschappen gehouden en daarom wordt deze wedstrijd in Leiden beschouwd als de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor minioren. Vanuit ZV 44 mogen vijf zwemmers deelnemen. In totaal zullen zij 21 keer aan de start verschijnen.

Matthijs van Velzen en Ylène Zondervan starten beiden drie keer per dag en zijn daarmee samen goed voor 12 starts. Matthijs komt uit in de categorie jongens minioren 6 en Ylène zwemt bij de meisjes minioren 5.
Tijs Wegman mag 5 keer uitkomen in de categorie jongens minioren 5 en in dezelfde categorie komt Yarnick Jungeling drie keer aan de start.
Tot slot mag Jaro Schuurman bij de jongens minioren 3 & 4 de 100m schoolslag zwemmen. Jaro is minioren 3 en heeft zich weten te plaatsen in een categorie met ook zwemmers van een jaar ouder. Met zijn 8 jaar is Jaro de jongste deelnemer van ZV 44.

De zwemmers worden dit weekend begeleid door Naomi Polinder en Vivian Nooter, twee jonge, enthousiaste trainers, die de zwemmers goed hebben voorbereid op deze bijzondere wedstrijd.

Artikel delen: