Pletterstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pletterstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Wolkenvelden, zondagochtend kans op mist

Zwolle – Het weekend heeft wolkenvelden in de aanbieding voor Zwolle. Zaterdagmiddag biedt de beste perspectieven voor een beetje zonneschijn. Zondag krijgen we waarschijnlijk de meeste wolken over ons heen. Uit de wolken valt hoogstens een verdwaald regendruppeltje.

Zaterdag waait de wind met kracht 3 uit richtingen rond west. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag houdt de wind het voor gezien. In die periode kun je mistvorming verwachten in de regio Zwolle, mist die er zondagochtend nog kan hangen. In de loop van de ochtend moet het zicht opknappen. De temperatuur gaat zaterdag richting 10 graden, als de zon een beetje meehelpt. Zondag is het onder het wolkendek een paar graden minder zacht. In de nachten daalt het kwik tot iets bóven het vriespunt, geen nachtvorst meer.

De wind houdt zich zondag rustig, wat tevens voor het begin van de nieuwe week geldt. Ook dan kans op mist in de nachten en ochtenden. Door een groot hogedrukgebied met het centrum boven Midden-Europa wordt lucht uit het zuiden aangevoerd. Dat is drogere lucht met geleidelijk kleinere mistkansen en toenemende kans op een blauwe lucht met zon. Een temperatuur in de buurt van 10 graden, zacht voor de tijd van het jaar. Pas tegen het einde van de komende week staan neerslagsignalen op de weerkaarten voor Zwolle.

Artikel delen: