Kettingbotsing door overstekende ganzen

Zwolle – Vanmorgen vroeg vond er een  kettingbotsing tussen vier auto’s plaats op de Marsweg nadat een groep ganzen brutaal de weg overstak. Ambulance personeel kon volstaan met het geruststellen van de geschrokken bestuurders. Eén van de auto’s moest worden weggesleept.

Foto: Ludwin Wieringa

De ganzen komen van de kinderboerderij onderaan de Weteringbrug en zorgen regelmatig voor gevaarlijke situaties.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Mja, en wat ik zelf vaak ervaar is dat automobilisten daar totaal geen afstand daar houden en min. 70 km/h rijden.
  Dus als ik daar op de brommer rij, ga ik expres 50 km/h rijden zodat ze eindelijk eens afstand houden >:(.


  ⚠️ Meld

 2. Gevalletje ervaringsdeskundige dus. Los van de te hoge snelheid (wat de remweg fors verlengt) is de afstand dus inderdaad gewoonweg te weinig.

  Maar met die 70 km/h tegenover 50 km/h maakt de remweg maarliefst 2x zo groot.


  ⚠️ Meld

 3. Met je brommer mag je er zelfs maar 30…(of was het 35?)

  Valt me ook vaak op, dat veel bromfietsers zich ook laten inhalen op dit soort wegen. Volgens mij is dat juist niet de bedoeling.

  Op zich rijd ik op die weg ook wel lekker door. Maar als iemand zich er aan de maximum snelheid wil houden hoor je daar rekening mee te houden en respect voor te hebben!


  ⚠️ Meld

 4. Dat respect voor iemand die de toegestane snelheid wil aanhouden is ver te zoeken.

  Merk ik met m’n fiets ook nogal eens. Ik mag ermee op de rijbaan en in Hattemerbroek/Wezep rijd ik regelmatig op de rijbaan met brommersnelheden (45 km/h). Op een autoteller met de gebruikelijke afwijking zit dat tegen of op de 50 km/h. Maar zelfs als ik doortrap naar een werkelijke 50 km/h moeten ze me nog met alle geweld inhalen.


  ⚠️ Meld

 5. @Plantje
  Met een bromfiets mag je op rijbanen 45 km/h.
  30km/h mag je op het fietspad in de bebouwde kom.

  Inhalen laat ik me niet, en een ontgrensde schakelbrommer trekt de eerste 60km/h een gemiddelde auto er sowieso uit ;D.


  ⚠️ Meld

 6. Zo te zien is dit bij de Landsteden, vlak na de kruising met de Hortensiastraat. Bij dat soort zaken zit iedereen te dicht op elkaar omdat het verkeer optrekt. Ga je hier 2 seconden afstand houden, dan kan er aanzienlijk minder verkeer door het verkeerslicht.

  Genoeg mensen die als een idioot op de remmen gaan staan als er wat oversteekt.


  ⚠️ Meld

 7. Dan kan er minder verkeer door het verkeerslicht? Bij mijn weten mag je een kruising pas oprijden als je hem ook direct weer vrij mag maken. Maar goed, dat doet niemand inderdaad. Wel gruwelijk vervelend in de spits. Daardoor komt de hele zooi vast te zitten door een stel van dat soort egotrippers. Nu 5 meter verder rijden kan een enorme tijd langer wachten betekenen. Zeker voor ander verkeer.

  Maar goed, als je bij de verkeerslichten wegrijdt is de snelheid lager en mag de afstand tussen auto’s dus ook kleiner zijn (2 secondenregel in gedachten houdend)


  ⚠️ Meld

 8. Verdorie…. te snel op enter geklikt.
  Dat de afstand kleiner mag zijn wil niet zeggen dat hij t? klein mag worden uiteraard. En dat is wel het geval geweest òf men heeft gewoon niet goed opgelet.


  ⚠️ Meld

 9. Volgens mij diegenen die de regels overtreden. Een gans die een lasergun kan vasthouden, een motor kan besturen en ook nog eens bonnen kan uitschruiven noem ik geen domme gans maar een heel slimme gans. Alleen al het feit dat zo’n dier een lasergun kan vashouden en richten is al een prestatie op zich met die vleugels ;D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.