College volop aan bak tijdens Week van Verbinding

Zwolle – Bijzondere ideeën, nieuwe initiatieven en succesvolle samenwerkingsverbanden. Dat is wat burgemeester Henk Jan Meijer en de Zwolse wethouders eind deze maand gedurende een aantal opeenvolgende dagen verwachten aan te treffen in de stad. Het college gaat tijdens deze Week van de Verbinding – van maandag 20 april tot en met donderdag 23 april – bij een groot aantal Zwollenaren, instellingen, bedrijven en locaties langs om te ervaren wat er leeft in de stad. 

Het mag al bijna een traditie genoemd worden: de werkbezoeken die burgemeester en wethouders gedurende een week brengen aan partners in de stad, op uitnodiging van burgers, organisaties en bedrijven. Het college heeft dit jaar voor het thema Verbinding gekozen, omdat de gemeente al langer inzet op het zoeken en maken van nuttige samenwerkingsverbanden in Zwolle. Onder de noemer Samen Maken We de Stad hebben al een groot aantal van dergelijke initiatieven een plek gekregen in de gemeente. 

Insteek van het college is zoveel mogelijk in contact te komen met de mensen op de werkvloer. De afgelopen weken heeft het college tientallen uitnodigingen ontvangen voor bezoeken tijdens de Week van de Verbinding. Uit het voorlopige programma blijkt dat de bestuurders volop aan de bak kunnen – ook een van de wensen van burgemeester en wethouders bij het organiseren. 

Zo begint de Week van de Verbinding maandagochtend in een supermarkt, waar het college mee zal draaien op alle afdelingen. In het stadion van FC Zwolle wordt een bezoek gebracht aan het vernieuwende onderwijsconcept Playing For Success en in Berkum wordt een bijzondere wandeling gemaakt.

Elke dag wordt afgesloten met een informele, voor iedereen toegankelijke bijeenkomst in een Zwolse (wijk)voorziening, zoals ReZet en Hedon. 

Een groot deel van de uitnodigingen is binnengekomen via de speciale website www.weekvandeverbinding.nl. Op die site is in aanloop naar en tijdens de Week van de Verbinding allerhande informatie te vinden over het initiatief van burgemeester en wethouders. Belangstellenden kunnen zich via www.weekvandeverbinding.nl ook abonneren op de nieuwsbrief over het college-initiatief.

 

Artikel delen: