VV Berkum
VV Berkum

Berkum stunt bij koploper Eemdijk

Zwolle – Berkum heeft voor een daverende verrassing gezorgd door Eemdijk, de trotse koploper van de 4e Divisie B, in eigen huis met 1-2 te verslaan. Daarmee was Berkum de eerste in deze jaargang die de ploeg uit Bunschoten in eigen huis punten afhandig heeft gemaakt, al viel de winnende Zwolse goal pas vlak voor het slot.

“We hadden een heel lastige eerste helft, Eemdijk had kansen op 2-0 en misschien wel 3-0. Daarna hadden we het beter onder controle en maakten we een mooie goal,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. Zijn collega Willem Romp van Eemdijk zag dat zijn team het vóór rust had laten liggen. “In de eerste helft hebben we aardig wat kansen bij elkaar gevoetbald, maar we waren niet scherp en niet fris genoeg.”


Na een van beide kanten wat aftastend begin vonden de spelers van de thuisclub elkaar gaandeweg beter en combineerden ze gemakkelijker. Na een minuut of 20 werd de Zwolse defensie vakkundig aan repen gespeeld en zette Jesper van Dalen van links voor op Franslyn Nsingi. De Eemdijkse rechtsbuiten stond schuin voor de goal, maar kogelde ongenadig hard raak in de verre hoek: 1-0.
De druk op het Zwolse doel nam verder toe. Na bijna een half uur bracht Berkum-keeper Huib Veurink geweldig redding bij een schot van Nsingi en direct daarop haalde Finn van Kommer een bal van de Zwolse doellijn. De bezoekers kwamen daarna wel wat beter in hun spel, waarbij schoten van Lars van Gerner en Ivar Nijboer over het Eemdijk-doel vlogen. De gelijkmaker kwam echter toen niemand er meer op rekende. Björn Bakker zette, een minuut voor de pauze, vanaf rechts voor waarna de Eemdijk-verdediging opzichtig mistastte. Daar profiteerde Twan Knul prima van door de bal af te pikken en in de kleine ruimte, met een echte spitsengoal, de 1-1 binnen te prikken.

Na rust liet Yannick Bouw, de topscorer van Eemdijk, enkele kansen liggen maar Berkum bleef op de been en kreeg steeds meer vat op de wedstrijd. Eemdijk-trainer Romp ging met offensieve wissels ‘alles of niets’ spelen maar dat pakte niet goed uit. Bij een slotoffensief van de thuisclub kon juist Berkum uitbreken en bleek het in de Eemdijk-defensie ‘open huis’. Lars Miedema stuurde collega-invaller Giorney Rojer, één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd, de diepte in en die passeerde Eemdijk-keeper Jauke Beekhuis met een knappe actie: 1-2. Daar wist Eemdijk in de blessuretijd geen verandering meer in te brengen, zodat Berkum als ‘reuzendoder’ met de punten ging strijken.
Berkum heeft daardoor iets meer lucht gekregen ten opzichte van de achtervolgers maar is er nog lang niet. Na het komende bekerweekend zal de ploeg van trainer Hoekstra dus verder moeten gaan met punten pakken, maar de winst tegen de koploper geeft vertrouwen

Artikel delen: