Willaertstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Willaertstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en zacht in de middag

Zwolle – Maandag begint grijs met ongeveer 6 graden op de thermometer. Boven Zwolle hangen wolkenvelden en het is nevelig. Bewolking en nevel verdwijnen in de ochtend.

Dat gebeurt met een beetje geluk al vlot, met als resultaat blauwe lucht en zonneschijn. Dat is het weerbeeld voor maandagmiddag. Voorjaarsachtig, de temperatuur stijgt richting 12 graden en in de zon voelt het nog zachter aan. De wind is geen spelbreker want slechts zwak uit zuidoostelijke richting. Er heerst rust in de atmosfeer door een hogedrukgebied boven onze omgeving. Het verschuift langzaam naar Rusland, pas donderdag maakt het plaats voor regen en wind.

Maandagavond is het aanvankelijk helder. ‘s Nachts ontstaat mist, die ook dinsdagochtend slecht zicht kan veroorzaken. De temperatuur daalt tot enkele graden boven nul. Nadat eventuele mist is verdwenen, houdt Zwolle een zonnige dag over. We verwachten een temperatuur rond 12 graden en weinig wind. Een prima dag.

Woensdag dienen zich wolken aan die horen bij een naderende storing. Overdag blijft het droog, misschien dat in de nacht een paar druppels vallen. Donderdag volgt dikke bewolking gevuld met regen.

Artikel delen: